1403-01-201403-01-30bool(false) جزئیات بیمه راهنمایان و پاسخ به چند ابهام همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  114854 تاریخ انتشار:  1399-10-14 - 09:37 تعداد بازدید:  302
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در گفت‌وگو با معاون گردشگری همدان مطرح شد
جزئیات بیمه راهنمایان و پاسخ به چند ابهام

گردشگری

 همزمان با رفع چالش بودجه بیمه راهنمایان گردشگری، بحث‌ها بر سر انتخاب ۲ هزار راهنما برای بیمه، از بین ۱۲ هزار و ۸۱ راهنمایی که کارت دارند، بالا گرفته است. از طرفی معیارهایی که برای انتخاب این 2 هزار نفر تعیین شده، سبب طرح ابهام و پرسش‌هایی شده است که علی خاکسار به برخی پرسش‌ها درباره این موضوع پاسخ داد.
  پروسه پیگیری بیمه راهنمایان گردشگری چگونه و از چه زمانی آغاز شد؟
بیمه راهنمایان گردشگری موضوعی است که نزدیک به 6-5 سال به‌صورت مستمر در معاونت گردشگری پیگیری می‌شود، راهنمایان گردشگری به‌عنوان فعالان شاغل در گردشگری جایگاه ویژه‌ای دارند، به‌لحاظ اینکه مستقیم با گردشگر در تماس هستند و در هر شرایطی، از زمان ورود به کشور تا خروج، همواره در کنار گردشگر قرار دارند. به‌دلیل همین نقش مؤثر، از راهنمای گردشگری به‌عنوان سفیر یاد می‌شود. برای همین باید مورد حمایت قرار گیرد، به‌ویژه آنکه در بین سایر فعالان گردشگری آسیب‌پذیرترند. موضوع بیمه نیز در همین چارچوب پیگیری شده است.

  فرایند پیگیری بیمه به چه شکل خواهد بود؟
 مکاتباتی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی داشتیم که هیچ‌کدام به نتیجه نرسید؛ زیرا پرداخت حق بیمه به بودجه نیاز داشت، باید درصدی از حق بیمه را دولت پرداخت می‌کرد. فکر کردیم موضوع را از طریق نمایندگان مجلس دنبال کنیم. درنهایت سال گذشته با پیگیری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و تشکل‌های خصوصی راهنمایان، نمایندگان مجلس بند ۲۶ تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۳۹۹ را تصویب کردند و قرار شد دولت از محل هدفمندی یارانه‌ها، نسبت به پرداخت حق بیمه ۲ هزار راهنمای گردشگری اقدام کند.
  آیا برای تحقق بیمه راهنمایان از ارگان‌های مرتبط پیگیری‌های لازم انجام شده است؟
همزمان با آغاز سال ۱۳۹۹ پیگیری موضوع از سازمان برنامه و بودجه آغاز شد. در قانون بودجه سهم دولت از حق بیمه ۲ هزار راهنمای گردشگری مشخص نشده بود. جلسات متعددی هم با وزارت کار و سازمان برنامه و بودجه از سوی دفتر برنامه‌ریزی راهنمایان گردشگری برگزار شد.
در مهرماه ۹۹، موضوع از معاونت قوانین مجلس پیگیر‌ی و نظر مشورتی مطرح شد که دولت باید ۲۰ درصد از سهم بیمه 2 هزار راهنمای گردشگری را بپردازد.
با حذف این مانع، بار دیگر مصوبه به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد که آذرماه ٩٩، تأیید بیمه 2 هزار راهنمای گردشگری آمد. گام بعدی را وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با معرفی 2 هزار نفر از بین ۱۲ هزار راهنمای گردشگری باید بردارد. بنابراین باید شاخص‌هایی را تعیین می‌کردیم تا بر آن اساس غربالگری را انجام دهیم. در همین چارچوب جلسه‌ای با نمایندگان کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان سراسر کشور و جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شد، پیشنهادهایی داده شد که تک‌تک آنها را به بحث گذاشتیم و به جمع‌بندی رسیدیم.

  شاخص‌ها و معیارهای انتخاب 2 هزار راهنما برای بیمه شدن چیست؟
این شاخص‌ها به استان ابلاغ شده و پیگیرکننده امور راهنمایان موظفند با درنظر گرفتن تمام این معیارها، راهنماها را معرفی کنند. راهنمایان گردشگری با «3 سال» سابقه فعالیت مستمر و فعال، بدون سابقه بیمه اجباری، با حداقل ۲۵ سال و حداکثر ۵۰ سال سن، در اولویت بیمه قرار دارند. علاوه‌بر این راهنمایان بین‌المللی یعنی ورودی‌کارها و پس از آنها راهنمایان داخلی، در اولویت انتخاب برای بیمه قرار دارند. همچنین کارت راهنمای گردشگری در 3 سال اخیر (۹۹-۱۳۹۷) باید تمدید شده و دارای اعتبار باشد. راهنمایان گردشگری ساکن در استان‌های محروم برای بیمه اجتماعی نیز در اولویت قرار دارند.

 3 سال سابقه کار به چه شکل تعیین شده است ؟
سه سال سابقه کاری از این نظر تعیین شده که به هر حال ما باید جلوی افرادی که تنها به بهانه بیمه، دوره راهنمای گردشگری را می‌گذارنند اما قرار نیست در این حوزه فعال شوند را بگیریم. سنجش راهنمای فعال نیز براساس گزارش تورهای اجرا کرده، انجام می‌شود و لزوما تمدید کارت و 3 سال سابقه، معیار انتخاب نیست. بررسی‌ها مشخص کرده که برخی، کارت راهنمای گردشگری دارند و هر سال هم تمدید کرده‌اند اما یک گزارش از تور ارسال نکرده‌اند، این افراد نمی‌توانند در اولویت بیمه باشند.
  اولویت نداشتن سابقه بیمه اجباری با توجه به اینکه برخی از راهنمایان چند سالی است از بیمه خویش‌فرما و یا اجباری استفاده می‌کنند، به چه شکل است؟
 این بند مربوط به افرادی است که در ارگان‌های دولتی یا شرکت‌های خصوصی و حتی در دفتر خدمات مسافرتی به‌عنوان کارمند کار می‌کنند و بیمه دارند.
 با توجه به جمعیت زیاد راهنمایان بدون بیمه، این افراد نمی‌توانند در اولویت باشند. برای رفع ابهام درباره این بند، لازم به توضیح است که گروهی از راهنمایان سال‌هاست با پرداخت سهم کامل، از بیمه خویش‌فرما یا اجباری استفاده می‌کنند، با احراز این موضوع و درصورت داشتن سایر معیارها، این‌دسته از راهنمایان هم می‌توانند در اولویت بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند و برای اعلام اسامی آنها منعی ندارد.

 دلایل واگذاری انتخاب راهنمایان مشمول بیمه به ادارات میراث فرهنگی و گردشگری استان‌ها، چیست؟
مرجع صادرکننده کارت راهنمایان گردشگری اداره میراث فرهنگی است و متولی امر محسوب می‌شود.
براساس تعریف موجود، راهنمای بین‌المللی شخصی است که با گردشگران خارجی در ایران همراه است، هرچند تعریف بین‌المللی، راهنمایان خروجی کار را هم در برمی‌گیرد، اما اولویت بیمه، دسته نخست هستند و در ادامه راهنماهایی که تور داخلی اجرا می‌کنند و پس از آنها اگر ظرفیت وجود داشت، راهنمایی که گردشگران ایرانی را در سفرهای خارجی همراهی می‌کند.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com