دغدغه شناساندن پورسينا به جهانيان را داریم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73206 تاریخ انتشار:  1395-06-11 - 05:45 تعداد بازدید:  427
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آقای پیشنهاد در گفت‌وگو با همدان‌پيام:
دغدغه شناساندن پورسينا به جهانيان را داریم

نویسنده : اعظم اسلامی‌خواه

گردشگری

■ عارفان و عالمان نقطه قوت اقتصاد گردشگری همدان

مسعود میدانچی نويسنده كتاب "نادره داناي جهان، پورسينا"، عضو ايران‌شناسي مركز همدان، پيشنهاددهنده جايزه جهاني ابن‌سينا، نخستين رئيس خيرين كتابخانه‌ساز استان، رئيس 3 دوره هيأت مديره كانون كارفرمايان، شهروند نمونه سال 84، تعاوني‌گر برتر ملي سال 87،  عضو هيأت مؤسس بنياد عين‌القضات،  جزو ليست 30 معتمد شهر همدان در انتخابات نهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري و دریافت لقب «آقای پیشنهاد» از سوی برخی رسانه‌ها در سال 87 . اينها به اضافه ده‌ها عنوان ديگر، همه عناويني هستند كه لوح تقدير آنها از در و ديوار دفتر ميدانچي آويزان است.
وي با وجود سابقه فعاليت‌ در عرصه تجارت و صنعت اما دغدغه شناساندن پورسينا به جهانيان را دارد و مي‌گويد: ابتدا بايد همداني‌ها اين گنج بي‌پايان را بشناسند، رفتار و عقيده‌شان نسبت به توسعه و گردشگران تغيير كند تا بتوان اقتصاد همدان را متحول كرد.
 معرفی پورسینا و تحول اقتصادی همدان
میدانچی در گپ دوستانه خود ادامه می‌دهد: تمام فعالیت‌های فرهنگي و اقتصادي‌ام را طوري پيش‌ مي‌برم تا در نهايت بتوانم پورسينا، عارفان همدانی و پتانسیل‌های موجود گردشگری را به بهترين نحو معرفي و اقتصاد همدان را متحول كنم. اما لازمه اين تحول اين است كه در همه شهروندان اين دغدغه به وجود بيايد و همت کنند تا مشکل بیکاری جوانان حل و آرامش به خانواده‌ها برگردد.
وی می‌گوید: همدان 4 محور اقتصادي براي درآمدزايي دارد. نخستین محور كشاورزي است كه به مشكل آب برخورده، صنعت یکی دیگر از ابعاد توسعه‌ای است كه به خاطر بن بست‌ها راه به جايي ندارد، يك زماني هم همدان دروازه تجارت ايران بوده و تجّاري كه مقصدشان غرب و بغداد بود از كاروانسراهاي همدان استفاده مي‌كردند و كاروانسراهاي موجود هم مبين همين موضوع هستند که دیگر قابلیت استفاده گذشته را ندارند. اما راه چهارم درآمدزايي استان از طریق فرهنگ و گردشگری است كه پتانسيل فراواني دارد. همدان با داشتن عارفان بزرگي چون پورسينا، باباطاهر، ميرسيدعلي همدانی، عين‌القضات، جنيد بغدادي اهل نهاوند (به روايت استاد شفيعی كدكني)، رضي‌الدين آرتيماني، فخرالدين عراقي، خواجه يوسف همداني، حاج عبدالصمد همداني، كوثر علي شاه همداني (در كرمان دفن شده)، ملاحسين قلي شوندي درجزيني، حاج شيخ محمد بهاري، مجذوب علی کبودراهنگی (در تبریز دفن شده)، آخوند ملاعلی معصومی، حاج شيخ جواد انصاري و ده‌ها عارف دیگر، مي‌تواند درآمدزايي بالايي داشته باشد ولي هنوز نتوانسته حتي از پور‌سينا، گنج بي‌پايان، بهره كافي ببرد. ديناني فیلسوف معاصر مي‌گويد «در طول تاريخ شخصیتی همانند بوعلي‌سينا نيامده» ولي ما هنوز شناخت كافي از این شخصیت شاخص که در همدان دفن شده و مورد توجه تمام جهان است، نداريم. به همین جهت نمی‌توانیم از آن بهره کافی در شناساندن همدان به دنیا، ببریم. به ویژه اینکه آرامگاه پورسینا توسط نابغه معماری ایران شادروان هوشنگ سیحون طراحی و بنای زیبایش نماد شهر همدان است.
 فرهنگ توسعه را ايجاد كنيم
ميدانچي ادامه می‌دهد: هيچ جاي ايران به اندازه استان همدان عارفان نامدار ندارد ولي تاكنون آييني شایسته براي معرفي آنها برگزار نكرده‌ايم. اين در حالي است كه به عنوان مثال ابتدا بايد مراسم درخوري براي بوعلي‌سينا با حضور وزير بهداشت و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و سال‌های بعد با حضور وزراي بهداشت دنيا برگزار كنيم و از اين طريق توجه جهانيان را به شهر همدان جلب كنيم. اين يكي از راه‌هاي معرفي همدان و اقتصادي كردن گردشگري آن است.
وي می گوید: به قول پدربزرگم شادروان حاج حبیب میدانچی تمام همداني‌ها باید بدانند كه «مشتري درخت جواهر است» و پيشگام شوند تا بتوانيم فرهنگ توسعه را ايجاد كنيم. اما برخی از همداني‌ها با گردشگران رفتار مناسبي ندارند. در صورتي كه بايد به آنها حرمت گذاشت و بدون چشمداشت به آنها خدمات داد و كمكشان كرد، تا ذهنیت خوبی برایشان از همدان و مردمش باقی بماند و در شهر و دیار خود همدان را تبلیغ کنند و بار دیگر به این شهر برگردند.
وی معتقد است: نخستين اقدامی كه بايد صورت بگيرد، برگزاري كلاس‌هاي آموزش شهروندی برای همگان به خصوص کسبه و تاکسیرانان زحمتکش است. در دومين اقدام از پلیس بخواهیم با رأفت بیشتری با میهمانان برخورد کند. سپس دستگاه‌هاي دولتي بايد كتاب، نقشه و تبليغات مناسب ارائه كنند تا موجب شود مسافر بار ديگر با انگيزه به استان بيايد. نصب تابلوهاي بیشتر و ساماندهی مناطق متعددی که در استان وجود دارد از اقدامات دیگری است که باید برای جذب گردشگر صورت بگیرد.
 اماکن سنتی نیازمند نگاه حمایتگر
به گفته وي، بازارهاي سنتي و كاروانسراها بايد تجهيز و نوسازي شوند؛ زيرا اين محل‌ها شناسنامه، راه‌پله و سردر مناسبي ندارند و به سرويس‌های بهداشتي مناسب مجهز نیستند و نمي‌توان گردشگران را با خيال راحت به اين مناطق برد. در صورتي كه اگر براي كاروانسراهايي مانند ميرزاكاظم توسط بازرگانان آن هيأت‌‌مديره تشكیل و از اهالي آن محل، خدماتانه دریافت شود و با همین مبالغ كاروانسرا را تجهيز، نوسازي و گلکاری كنند، مناطق جذابي براي گردشگري ایجاد می‌شود و وقتی گردشگران به آنجا می‌آیند حتي فرش و اقلامی که در کاروانسراها عرضه می‌شود، هم مي‌خرند و موجب ارزآوری و گردش اقتصادی می‌شوند.
میدانچی ادامه می‌دهد: اما متأسفانه همداني‌ها مي‌خواهند ابتدا درآمد داشته باشند سپس هزينه كنند در صورتي كه ما ابتدا بايد در شهر همدان زيبايي‌هاي فراواني ایجاد كنيم، ميدان آرامگاه تا ميدان اكباتان را به پياده‌راه تبدیل و بسترهای لازم را فراهم کنیم، رفتارمان با گردشگران مناسب شود، سپس انتظار درآمد داشته باشیم.
این بازرگان همدانی در لابه‌لای سخنانش پیشنهادهای زیادی برای بهبود و ساماندهی همدان ارائه می‌کند و می‌گوید: باید از پتانسيل باباطاهر، شاخص‌ترين عارف ايران استفاده شود، در شورای فرهنگ یادبودی به نام حضرت باباطاهر داشته باشیم جمعه‌بازار فرهنگ و هنر در پارک باباطاهر ايجاد شود و مبادله كتاب، صنايع دستي و کالاهای هنری به وجود بيايد، شغل‌هاي نامناسب از آنجا حذف شوند، فضاي خالي پشت مسجد حاج ابراهيم بیگ صرفاً به بازارچه سنتي و فروش فرش و صنایع دستی همدان تبديل شود و با طرح‌های سنتی هنرمندانه اطراف باباطاهر مانند میدان نقش جهان فضای بی‌نظیری پیدا کند.وي ادامه می‌دهد: در همدان اقدامات زيادي براي جذب گردشگر و گردش اقتصادي مي‌توان انجام داد كه از جمله آنها مي‌توان به پيشنهادهایی از جمله ساماندهي بازارچه امامزاده كوه و ایجاد زائرسرا، بازسازي سردر دبيرستان امام و خریداری باغ سجادي در خيابان ميرزاده‌عشقي و تبديل آن به پرديس مشاهير و انتقال نمادین مزار میرزاده عشقی و ساخت المان در آن محل، جلوگيري از تخريب خانه‌هاي نراقي و امثال آنها و تبدیلشان به موزه‌هاي مردمي و نصب 6 پرچم بسيار بلند در 6 تپه موجود در همدان (براساس بنیاد شهر همدان که بر عدد 6 است؛ مادها 6 طایفه بوده‌اند و اساس شهرسازی همدان 6 خیابان است) براي افزايش نشاط در شهر، به جاذبه‌های گردشگری همدان افزود.
میدانچی در پايان سخنانش می‌گوید: همدان ظرفيت گردشگري بالقوه فراواني دارد كه مي‌تواند اقتصاد را متحول كند و مردم را به رفاه برساند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com