1403-10-201403-10-30bool(false) 1403-10-201403-10-30bool(false) اشتغال کودکان با صنایع‌دستی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 30 دي 1403

Today : Sun, January 19, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  138302 تاریخ انتشار:  1403-03-23 - 13:55 تعداد بازدید:  158
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیشنهادی برای ساماندهی کودکان کار
اشتغال کودکان با صنایع‌دستی

گردشگری


22 خرداد روز مهمی برای فعالان کودک ونوجوان است، روز جهانی برای مبارزه با کار کودکان البته این جنبش عمری چند صد ساله دارد و ما در این مطلب تلاش می‌کنیم مطرح کنیم کودکان با فعالیت در حوزه صنایع‌دستی می‌توانند ازانجام کار خلاقانه به نفع درامد پایدار برای خود و اعضای خانواده هایشان بهره‌مند شوند .

کودکان کار به کودکان کارگری گفته می‌شود که به صورت مداوم و پایدار به خدمت گرفته می‌شوند که این امر آنها را در بیشتر اوقات از رفتن به مدرسه و تجربه دوران کودکی بی‎‌بهره می‌سازد و سلامت روحی و جسمی آنها را تهدید می‌کند. کار کودک نزد بسیاری از کشورها و سازمآنهای بین‌المللی فعالیتی استثماری تلقی می‌شود.

به گزارش همدان پیام ، پیش از این معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در این زمینه  با بیان اینکه برای ساماندهی کودکان کار می‌توانیم با صنایع‌دستی برنامه‌ریزی فرهنگی کنیم، گفت: باید مدیریت فرهنگی کنیم تا آگاهی کافی از وضعیت کودکان کار داشته باشیم.

مریم جلالی  با بیان اینکه صنایع‌دستی از خانه‌ها آغاز شده و زنان مولد آنها هستند، تصریح کرد: در تمام جهان از ۴۰۰ رشته ثبت شده صنایع‌دستی حدود ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی و هنر برای ایران است.
 
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه صنایع‌دستی هوش و استعداد تاریخی است، گفت: صنایع‌دستی از یک جایی از ادبیات توسعه دور افتاده و قیمت آن بالا رفته است.

وی با اشاره به اینکه باید صنایع‌دستی را به ادبیات کسب وکار اضافه کنیم، اظهار کرد: صنایع‌دستی زیبایی شهر است و ارزش‌آفرینی صنایع‌دستی از آنجایی است که مواد اولیه تا پروسه آن، منجر به آفرینش اثری خارق‌العاده می‌شود.
 
جلالی با بیان اینکه تهران محل و فرایند هنرهای دستی است، گفت: ما تلاش می‌کنیم که صنایع‌دستی یکی از ارکان گردشگری باشد و انسجامی بین هر 3 بخش صنایع‌دستی، میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد شود.  

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به اینکه آموزش صنایع‌دستی بسیار راحت است، تصریح کرد: پس از آموزش پایه، خلاقیت و تجربه بسیار مؤثر است.  
وی با بیان اینکه نسل جوان شاید رنگ‌های گذشته را نپسندد، گفت: کاربردی بودن آن به همین مسأله مربوط می‌شود.  

جلالی با اشاره به اینکه باید بتوانیم آنچه پیشینیان‌ ما به جا گذاشته‌اند را کاربردی و بروز کنیم، اظهار کرد: ما مقصریم که صنایع زیستی ما از چرخه خارج شده است.  
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: صنایع‌دستی بر روی خلق تمرکز کرده است و می‌تواند خلقی ثروت‌آفرین داشته باشد. ایرانی‌ها در صنایع‌دستی خلاقیت خود را به اوج رسانده است و ما باید معاصرسازی کنیم.  

وی با بیان اینکه باید همه حواس آن به ظرفیت‌های صنایع‌دستی معطوف شود، تصریح کرد: در این وضعیت من به عنوان مسئول می‌توانم تسهیلات و کمک‌های لازم را ارئه کنم از طرفی این موارد مسائلی است که وقتی حل شود به مطالبه‌ها نیز پاسخ داده می‌شود.  

جلالی با بیان اینکه باید نگاهی وسیع و منعطف به صنایع‌دستی داشته باشیم، گفت: اگر پای صنایع‌دستی در میان باشد می‌توانیم تکلیف وسهم هر دستگاه را مشخص کنیم.  

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه امروز با سازمان زندان‌ها تفاهم‌نامه امضاء کرده‌ایم، ادامه داد: هویت درونی فرد را نیز با صنایع‌دستی می‌توانیم حفظ کنیم و زندانیان و چه گروه‌هایی مانند کودکان کار می‌توانند مشمول این مسأله شوند.  

وی با بیان اینکه گاهی در ساماندهی کودکان کار مطرح می‌شود که فقط گرمخانه‌ای ایجاد شود، گفت: این درحالی است که این نیروهای ثروت‌آفرین هویتشان مخدوش می‌شود و فقط تبدیل به افرادی وابسته به دولت می‌شوند.  

جلالی با اشاره به اینکه برای ساماندهی کودکان کار می‌توانیم برنامه‌ریزی فرهنگی داشته باشیم، اظهار کرد: فرهنگی مدیریت کنیم و یک برونداد از وضعیت کودکان کار را داشته باشیم و با یک رویکرد هنرمندانه در الگوی حمایت، خردمندانه اقدام کنیم.  

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور تصریح کرد: افرادی را که در شهر موسیقی اجرا می‌کنند یا صنایع‌دستی می‌فروشند، می‌توانیم با ساماندهی نحوه ارائه خدمتشان، مشمول جذابیت کنیم.

یک کارشناس نیز گفت: آموزش صنایع‌دستی به کودکان می‌تواند آنها را در بازار کار برای رشد استعدادهایشان یاری کند .

این کارشناس درباره راهکارهای لازم به منظور کاهش کار کودکان گفت: بزرگترین راهکار به کاهش علت برمی‌گردد. وقتی می‌گوییم دلیل کار کودک، شرایط
اقتصادی-اجتماعی، فقر و فاصله طبقاتی و نداشتن دستیابی دهک‌های پایین به حداقل نیاهای زندگی است؛ بنابراین برای بهبود شرایط کودکان و کاهش کار آنها باید شرایط اقتصادی و اجتماعی را بهبود بخشید. چیزی که در کشور ما روز‌به‌روز در حال بدتر شدن است. افرادی که قبلاً کودک کار نداشتند اکنون برای کسب درامد کودکان خود را برای کار می‌فرستند. زیرا وضعیت اقتصادی آنها طوری است که مجبور به این کار می‌شوند. بنابراین متأسفانه در روزگار حاضر نه تنها آمار کودکان کار کم نمی‌شود بلکه افزایش پیدا می‌کند. 

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com