1403-01-221403-02-01bool(false) طولانی‌ترین رکود در کدام بازار؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111126 تاریخ انتشار:  1399-05-28 - 11:03 تعداد بازدید:  275
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

زمان بازگشت گردشگری به شرایط طبیعی بررسی شد
طولانی‌ترین رکود در کدام بازار؟

گردشگری


 برخی کسب‌وکار‌‌ها در بازارهای مختلف از حدود ۲ ماه پیش به شرایط «فعالیت پیش از شیوع کرونا» برگشتند و برخی هم تا حدودی از «تعطیلی یا نبود فروش در ماه‌های اولیه شیوع ویروس» فاصله گرفته‌اند اما بازار گردشگری هنوز در کما قرار دارد.
بررسی‌‌‌ها نشان می‌‌دهد کسب‌وکارهای گردشگری تا حداقل ۲ فصل پس از پایان قطعی ابتلا به کرونا، با وضعیت تعطیلی یا شبه‌تعطیلی درگیر خواهند بود. مدیرکل میراث‌‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان گفت: در دوران شیوع کرونا استان گلستان حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال آسیب مالی دید که البته این خسارت مربوط به ماه‌های اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت سالجاری است. هر سال به‌طور میانگین در اسفندماه ۳۵ درصد و در نیمه نخست فروردین ۹۰ درصد از ظرفیت‌های اقامتی این استان توسط گردشگران پر می‌شد.

 طولانی‌ترین رکود در کدام بازار؟
احمد تجری گفت: همچنین در نیمه دوم فروردین و اردیبهشت نیز حداقل ۳۵ درصد از ظرفیت مراکز اقامتی که شامل هتل‌ها، هتل آپارتمان‌‌‌ها و متل‌های استان گلستان توسط مسافران استفاده می‌شد، اما با شیوع کرونا و توقف سفرها، این حوزه از بخش گردشگری بیش از ۸۶۰ میلیارد ریال خسارت را تجربه کرد. علاوه بر آن مشاغل دیگری که در رتبه دوم به جهت خسارت وارده ناشی از توقف سفر‌‌ها به‌دلیل شیوع ویروس کرونا قرار گرفته‌اند شامل دفاتر خدمات مسافرتی، واحدهای پذیرایی، اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی، سفره‌خانه‌ها، میهمانپذیرها، راهنمایان گردشکری و مراکز آموزش گردشگری هستند.
وی افزود: واحدهای تولیدی پس از رفع بحران کرونا می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند، اما خساراتی که تاکنون به تأسیسات گردشگری به‌دلیل بار روانی و مشکلات اقتصادی موجود در جامعه به‌وجود آمده به‌راحتی از بین نمی‌رود، بلکه این ترس تا مدت‌‌‌ها سبب کاهش اهمیت سفر‌‌ها شده و تا مدت‌‌‌ها نیز ادامه خواهد داشت؛ بنابراین از بین رفتن بار منفی کرونا پس از مهار این بیماری و بازگشت رونق مجدد به گردشگری، حداقل یک‌سال به طول خواهد انجامید که در این دوره رکود باید با ارائه راهکارهای مناسب از حجم ضرر وارده به فعالان این حوزه کم کرد.
تجری عنوان کرد: در دوران کرونا اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان تلاش خود را کرد تا با اجرای طرح‌های حمایتی مانند پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای افراد شاغل به سمت از دست رفتن شغل پیش نروند، زیرا کارکنان تاسیسات گردشگری این استان به‌دلیل حادثه سیلاب نوروز ۹۸ و همچنین شیوع ویروس کرونا در پایان سال ۹۸ دوران سختی را سپری کرده‌اند. با وجود این فعلا آمار دقیقی از تعداد بیکاران فعال در بازار گردشگری که به‌دلیل ویروس کووید-‌‌۱۹ شغل خود را از دست داده‌اند موجود نیست.
اقامتگاه سنتی با وجود اینکه به‌تازگی پا به عرصه بازار گردشگری نهاده‌اند اما با استقبال قابل‌توجهی از سوی گردشگران داخلی و توریست‌های خارجی مواجه شده‌اند.
زیرا این گروه از اقامتگاه‌‌‌ها هم از نظر مالی دارای قیمت مناسبی برای توریست‌‌‌ها هستند و هم از نظر ظاهری دارای دکور سنتی و قابل‌توجهی هستند؛ بنابراین چنین اقامتگاه‌هایی برای گردشگران هم یک مکان در استطاعت بوده و هم به جهت ظاهری تنوعی در روحیه افرادی که در آنجا اقامت می‌کنند خواهد داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گلستان نیز درباره اقامتگاه‌های سنتی موجود در این استان شمالی گفت: نوپاترین بخش بازار گردشگری بوم‌گردی‌‌‌ها هستند که به‌تازگی در کشور پا به عرصه بازار گردشگری گذاشته بودند و به همین دلیل با چنین مشکلات اقتصادی به‌سرعت فعالیت آنها متوقف شده از بین می‌رود. تا پیش از شیوع کرونا ویروس تعداد ۱۰۵ واحد اقامتگاه بوم‌گردی فعالیت می‌کردند که در حوزه جذب گردشگران تأثیرات مثبت قابل قبولی را به ثبت رسانده‌اند.
 علاوه بر آن با شکل‌گیری چنین اقامتگاه‌هایی شاهد ضریب اشغال بیش از ۸۰ درصدی پیش از شیوع کرونا ویروس بوده‌ایم. تاکنون نیز هیچ واحدی درخواست تعطیلی نکرده است و سعی و تلاش اداره کل میراث فرهنگی استان بر این است تا با حمایت‌های قانونی که از سوی ستاد مبارزه با کرونا کشور برای حوزه گردشگری درنظر گرفته است، این واحد‌ها به سمت تعطیلی پیش نروند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com