چرا نباید دفتر یونسکو در همدان باشد؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119572 تاریخ انتشار:  1400-06-17 - 09:19 تعداد بازدید:  443
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نایب‌رئیس شورای شهر:
چرا نباید دفتر یونسکو در همدان باشد؟

گردشگری

■ یونسکو در همدان؛ دروازه جهانی به سوی رونق گردشگری است

 گشایش دفتر نمایندگی یونسکو در همدان که شهریورماه سال 1399 با پیگیری مجدانه شهرداری درحال به وقوع پیوستن بود به یکباره در هاله‌ای از ابهام فرو رفت.
اما اکنون نایب‌رئیس شورای شهر ششم، از ضرورت آسیب‎شناسی استقرار دفتر یونسکو در همدان در آخرین نشست کمیسیون گردشگری همدان سخن گفته است و این بیانگر آن است که شاید این موضوع بار دیگر مسیر اجرایی شدن را به خود ببیند.
در این نشست سعید نظری با اشاره به اینکه استقرار دفتر نمایندگی یونسکو در شهر همدان باید آسیب‌شناسی شود؛ گفت: درصورت اعلام‌نظر کارشناسانه مبنی بر مفید بودن استقرار این دفتر، باید این مهم مورد پیگیری قرارگیرد.
وی خطاب به مسئولان استان و مدیران شهرداری بیان کرد: برای دوران پساکرونا باید برنامه‌ریزی مدون و جامعی تدوین شود.
کارشناسان معتقدند ایجاد این دفتر در همدان می‌توانست قطع به یقین دروازه جهانی را برای رونق گردشگری پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین ایجاد کند. ایجاد دفتر نمایندگی یونسکو در همدان نه تنها شبکه‌های گردشگری در غرب کشور را شکل می‌دهد، بلکه فصل جدیدی برای معرفی هرچه بهتر میراث تاریخی استان‌های غرب‌نشین به جهانیان را می‌تواند مهیا سازد.  از آنجا که مسئولان اجرایی استان همواره کوشیده‌اند تا تدوین برنامه جامع توسعه گردشگری در این استان را به عرصه‌های بین‌المللی گسترش دهند، از این‌رو ایجاد دفتر یونسکو در همدان دریچه‌ای برای جهانی شدن در این حوزه است. به گفته کارشناسان گردشگری؛ استراتژی‌های توسعه گردشگری در قالب توسعه محصول و بازاریابی، نیروی انسانی، کسب‌وکارهای گردشگری، تأسیسات و خدمات، زیرساخت‌ها، مدیریت، سرمایه‌گذاری و توسعه آمایشی و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و کمک‌های بین‌المللی می‌تواند از مزیت‌های مهم در شکل‌گیری دفتر نمایندگی یونسکو در همدان باشد، اما این مصوبه تا امروز همچنان مسکوت ماند.

 جاده ابریشم؛ سرآغاز اهداف شکل‌گیری دفتر یونسکو
اجلاس جهانی گردشگری مهرماه سال 1398 با حضور۴۰ میهمان از ۱۴ کشور در همدان برگزار شد و این اجلاس بهانه‌ای شد تا مسئولان اجرایی استان درصدد شکل‌گیری دفتر نمایندگی یونسکو در این شهر باشند.
اجلاسی که هدف از میزبانی همدان ثبت‌جهانی یکی از آثار این استان بود هرچند تاکنون عملیاتی نشده و همگان بر این باورند که با ایجاد دفتر نمایندگی یونسکو در این شهر می‌توان به این مهم دست یافت.
افزون بر اینکه مسئولان مرکز میراث‌جهانی یونسکو در این اجلاس بارها عنوان کردند که همدان درگذشته در مسیر چهارراه فرهنگی جاده ابریشم قرار داشته و از این نظر هم موردتوجه یونسکو است و هم برای نقشی که می‌تواند در آینده در راستای اهداف اجرای این طرح خواهد داشت، اهمیت دارد، بنابراین می‌طلبد تا با پیگیری‌های مجدانه در ایجاد دفتر نمایندگی یونسکو در همدان، مسیر را برای شکل‌گیری زمینه‌های لازم برای ثبت جهانی آثار این استان هموار ساخت.

 مهرماه 1398 و آغاز همکاری یونسکو
مهرماه سال 1398 بود که تفاهم‌نامه همکاری کمیسیون فرهنگی یونسکو با شهرداری همدان در آیین اجلاس جهانی راه ابریشم در این شهر منعقد شد. در متن این تفاهم‌نامه آمده است: کمیسیون متعهد است در اجرای موضوعات این تفاهم‌نامه از همه ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی خود استفاده کند، همچنین شهرداری همدان متعهد شد تمام هزینه‌های مرتبط با موضوعات مورد تفاهم‌نامه را که در قراردادهایی مجزا منعقد شده را نسبت به سهم خود تأمین کند.
طرفین تعهد کردند به منظور هدفمندسازی و نیل به نتیجه نهایی تا پیش از انعقاد قراردادهای رسمی در هر یک از موضوعات تفاهم‌نامه کمیته کاری مشترکی تشکیل دهند.

 رؤیای جهانی شدن همدان با یونسکو در مسیر واقعیت
ثبت جهانی آثار همدان به رؤیای سال‌های گذشته تبدیل شده است به‌ویژه اینکه گردشگری محور اصلی توسعه و رونق این شهر به شمار می‌رود.
مسئولان اجرایی همدان در سال‌های اخیر با میزبانی همایش‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی با رویکرد گردشگری سعی داشته‌اند تا نسبت به شناساندن ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری این شهر به جهانیان تلاش کنند.
چه بسا ایجاد دفتر منطقه‌ای یونسکو در همدان، سرآغاز معرفی جهانی شدن همدان خواهد بود چراکه این شهر بخشی از هویت و شناسنامه ایران است.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com