258 اثر از استانهای ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه و استان همدان 3 روز است زیر ذره بین اساتید برتر صنایع دستی استان برای دریافت مهر اصالت با یکدیگر رقابت میکنند. این رویداد مهم در حوزه صنایع دستی از 19 آذر در هتل کتیبه همدان کلید خورد و امروز به کار خود پایان خواهد داد.
به گزارش همدان پیام، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در دومین روز از برگزاری هفتمین دوره داوری مهر اصالت صنایعدستی غرب کشور انجام این رویداد درهمدان را نقطه قوتی در مسیر تولیدات هنری هنرمندان استان دانست و گفت: بررسی آثار غنی استانهای ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان در همدان از اهمیت بسزایی برای حوزه صنایع دستی همدان برخوردار است .
محسن معصومعلیزاده اظهارکرد: در هفتمین دوره داوری مهر اصالت صنایعدستی غرب کشور که از ۱۹آذر در همدان آغاز شد امروز ۲۱ آذرماه به کار خود خاتمه خواهد داد و این مهم در پرونده هنری استان تا همیشه به یادگار خواهد ماند.
وی گفت: هنرمند برای اخذ نشان مرغوبیت کالا باید چند شاخص را رعایت کند که از آن جمله میتوان به برتری، تعالی و کیفیت استاندارد کالا، اصالت و هویت فرهنگی، ارزشهای زیبایی شناختی، دوستدار محیط زیست بودن، قابل فروش بودن، رعایت کپی رایت و حقوق نیروی کار و تشویق دیگر فعالان صنایع دستی برای حفظ دانش سنتی در بستر رقابتی میتوان اشاره کرد.
به گفته معصوم علیزاده دریافت نشان مرغوبیت کالا و مهر اصالت گامی ارزشمند در مسیر معرفی و عرضه صنایع دستی فاخر در بازارهای داخلی و بین المللی و تامین منافع هنرمندان این عرصه است.
وی با بیان اینکه این دوره از میزبانی در هتل کتیبه همدان برگزار شد، افزود: رویداد مهر اصالت ملی در ارتقای کیفی صنایعدستی کشور مشهود بوده و باعث شده صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در بخش بستهبندی، طراحی و خلاقیت کیفیت بالایی پیدا کنند. نشان مرغوبيت صنايع دستی(مهر اصالت) در واقع مانند "برند" می تواند زمینه معرفی هنرمند، اثر و کشور را در همه نقاط جهان فراهم کند و به بازاریابی و فروش محصول هم کمک موثری کند.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان تاکید کرد: در این راستا همه ساله صنایع دستی شاخصی که با داشتن ویژگیهای تعیین شده میتوانند این نشان را برای معرفی به یونسکو برای دریافت مهر اصالت کسب کنند توسط کارشناسان خبره میراث فرهنگی مورد قضاوت و داوری قرار گرفته و برای ورود به مرحلهای حرفهای در عرصه، آموزش و صادرات مهیا میشوند.
معصوم علیزاده یادآور شد: آثار ارسالی برای داوری به رویداد مهر اصالت ملی بسیار با کیفیت است و در هیچ کجا مانند آن دیده نمیشود.
وی با بیان اینکه دریافت مهر اصالت برای صنایعدستی و هنرهای سنتی در رشتههای مختلف اعتبار و ارزش بیشتر میدهد خواستار توجه به این مهم شد.
معصوم علیزاده عنوان کرد : برنامه داوری مهر اصالت در 3 مرحله استانی، ستادی و ملی برگزار میشود. هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی به میزبانی استان همدان با حضور نمایندگان استانهای تهران به مدت 3 روز برگزار شد.
مهر اصالت، ضامن ارتقای کیفی صنایع دستی کشور است
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تأثیر مثبت فرایند داوری مهر اصالت در استانها بر کیفیت و تنوع تولیدات هنرمندان صنایع دستی اشاره کرد و گفت : مهر اصالت، ضامن ارتقای کیفی صنایع دستی کشور است.
ویدا توحدی در هفتمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی کشور که در همدان برگزار شد گفت: ساختار جدید برگزاری برنامه مهر اصالت ملی مطابق با مناطق استانی است و هدف آن، تمرکززدایی از ستاد مرکزی است تا توان کارشناسی و داوری تخصصی در این مناطق افزایش یابد.
توحدی افزود: برنامه مهر اصالت ملی که برای تبیین داوری معیارهای خاص صنایع دستی و مقدمهای برای آمادگی در برنامه مهر اصالت بینالمللی شورای جهانی صنایع دستی برگزار میشود، در شرایط جدید و به اقتضای نیاز روز بازبینی شده است.
توحدی ادامه داد: اکنون تنها متولی بخش صنایع دستی و هنرهای دستی در دنیا، سازمان جهانی صنایع دستی است. باید تلاش کنیم تا قابلیتهای کشور و هنرمندان صنایع دستی، خود را در قالب این سازمان بیش از گذشته معرفی کنیم.
وی ادامه داد: افزایش قیمت مواد اولیه از مهمترین چالشهای هنرمندان حوزه صنایع دستی است، اگرچه صنعتگران و هنرمندان این بخش با چالشهایی از این قبیل مواجهاند اما این موضوع مانعی برای عرضه قابلیتها و استعدادهای هنرمندان نیست و این ظرفیت باید در سطح جهان خود را نشان دهد.
توحدی با بیان اینکه اظهارکرد: مهر اصالت، گونهای از اعطای استاندارد کیفیت و مرغوبیت به محصول صنایع دستی است که مصرفکننده را نسبت به کیفیت و قیمت محصول مطمئن و هوشیار میکند و مانع نگرانیاش درباره تقلب یا نداشتن کیفیت میشود.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: مهر اصالت سبب شده است آثار هنرمندان صنایع دستی در بخش بستهبندی، طراحی و خلاقیت کیفیت بالایی پیدا کنند.
وی اظهار کرد: این برنامه که بهواسطه ترکیب استانداردهای مهر اصالت بینالمللی و تجربههای متخصصان و کارشناسان داخلی قوام یافته است توسط داوران تخصصی که برای حوزه خاص صنایع دستی ایران آموزش دیدهاند، انجام میشود.