وعده برقراری پرواز همدان- نجف و همدان- مشهد رسانه ای شد ، با این تفاسیر یک بار دیگر فرودگاه همدان درگیر وعده پروازی شد .
این درحالی است که مردم و کارشناسان و فعالان حوزه گردشگری و اقتصادی و اجتماعی و... معتقدند همدان نیازمند برنامه ثابت پروازی است و پروازهای تکلیفی و موقت دوای درد فرودگاه همدان نیست .
سالیان دراز است که همدانی ها همواره خواهان برقراری پروازهای دائمی از فرودگاه شهر هستند و درخواست جدی برای داشتن ایرلاین اختصاصیرا بارها مطرح کرده اند ، درخواستی که مدیران و برنامه ریزان استان در همدان اجابت آن را به این راحتیها نمیداند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس از برقراری پرواز همدان- نجف و همدان- مشهد خبر داد و گفت: به محض اینکه تجهیزات فراهم شود، این پرواز عملیاتی خواهد شد.
به گزارش ایسنا ، حجتالاسلام احمدحسین فلاحی ، اظهار کرد: از سال گذشته که پروازهای حج در همدان عملیاتی شد، موضوع پروازهای کربلا و نجف پیگیری شد.
وی با تأکید بر اینکه متقاضی پرواز کربلا و نجف از همدان زیاد است، تصریح کرد: به ویژه در ایام اربعین متقاضی سفر به کربلا و نجف بیشتر و موضوع پرواز مهمتر است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلسی خاطرنشان کرد: سال گذشته موضوع پرواز کربلا و نجف را پیگیری کردیم که متأسفانه شرکتهای هواپیمایی ظرفیت نداشتند. وی افزود: امسال طی مذاکراتی که با رئیس سازمان شرکت هواپیمایی داشتم قول برقراری پرواز همدان- نجف را داد که به محض اینکه تجهیزات فراهم شود، پروازها برقرار میشود.
وی با بیان اینکه برقراری پرواز مشهد را هم دنبال میکنیم، یادآور شد: بیش از ۱۰۰ نفر از مردم همدان درخواست برقراری پرواز همدان- عسلویه را امضاء کردند که هفتهای یک پرواز به عسلویه صورت گیرد تا نیروی کار به راحتی بتوانند سفر کنند چرا که در حال حاضر از کرمانشاه و اراک این پروازها صورت میگیرد.
فرودگاه همدان با ماهی یکمیلیارد تومان هزینه نگهداری تعطیل است
در حالی این وعده ها آن هم برای یک پرواز در آسمان فرودگاه همدان به پرواز درآمده است که در ماه های اخیر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه فرودگاه همدان با ۸۵ پرسنل حقوقبگیر و ماهانه یک میلیارد تومان هزینه نگهداری تعطیل است گفت: با این شرایط امکان اجرای پروژههای توسعهای با همکاری کارآفرینان و بخش خصوصی نیست که مسئولان امر باید فکری کنند.
حجتالاسلام احمدحسین فلاحی این موارد را در نشستی با حضور شاملو؛ مخترع همدانی در عرصه قطعات هواپیمایی و خلبان هوافضا کاپیتان کریمی اظهار کرد: در چند سال اخیر با دغدغهمندی در حوزه هوافضا پیگیریهای زیادی داشتیم ولی دست رد مدیران استانی بر سینه سرمایهگذاران و کارآفرینان مانع پیشبرد اهداف است.
همه چیز دارد و هیچ ندارد
به گزارش همدان پیام ، فرودگاه همدان یکی از قدیمیترین فرودگاههای کشور و البته (اغلب بدون پرواز ) شناخته شده و از مجهزترین و مهمترین فرودگاههای غرب ایران به شمار میآید.
این پایانه مسافربری هوایی یک فرودگاه با نشان بین المللی است که در فاصله 8 کیلومتری در ضلع شمال شرقی شهر همدان و در کنار جاده اصلی تهران، به مساحت حدود 250 هکتار ساخته شده است. یکی از قدیمیترین فرودگاههای کشور محسوب میشود، فرودگاهی که ابتدا در سال 1317 احداث شد اما ابتدا تنها پروازهای نظامی در آن انجام میگرفت و در سال 1345 شهردار همدان دستور ساخت یک فرودگاه جدید در حوالی همان فرودگاه قدیمی را صادر کرد و پروژه احداث این فرودگاه در کل چهار سال طول کشید و در سال 1351 هم به بهرهبرداری رسید.
از مجهزترین و مهمترین فرودگاههای غرب ایران است. برج مراقبت این فرودگاه یکی از بلندترین برجهای مراقبت ایران به حساب میآید. در واقع فرودگاه همدان یکی از مجهزترین مجموعههای فرودگاهی در ایران محسوب میشود که به دلیل برخورداری از سیستم کمک ناوبری همچون VOR/DME و NDB دارای تجهیزاتی منحصر به فرد است و به همین خاطر به عنوان یکی از مهمترین فرودگاههای غرب کشور به شمار میآید.
باند فرودگاه بینالمللی همدان مجهز به سیستمهای روشنایی پیشرفته و کاملی همچون چراغهای باند، تریشلد، هلدینگ بی، ویندبار و تاکسی وی است، این چراغها قابلیت پذیرش هر پروازی را در تمام ساعات شبانهروز برای فرودگاه ممکن میکند.
همچنین واحد ایمنی زمینی فرودگاه نیز با امکانات CAT6 است که قابل ارتقا به رتبه 7 نیز هست و طبق طبقهبندی سازمان بین المللی هواپیمایی کشور آماده ارائه خدمات ایمنی به تمام پروازهای ورودی و خروجی به خود است.
فرودگاه بین المللی همدان دارای یکی از بزرگترین تاسیسات سوختگیری مخصوصاً هواپیما در غرب ایران است که ظرفیت مخزنهایی برابر 450 هزار لیتر ارائه خدمات سوخترسانی به پروازها را به صورت کاملا تخصصی عهدهدار است.
از قابلیتهای جالبتوجه فرودگاه همدان این است که میتواند به طور همزمان پذیرای سه هواپیمای متوسط و پهنپیکر باشد. از پروژههایی که برای تجهیز بیشتر این فرودگاه انجام گرفته میتوان به افزایش میادین پروازی مثل باند و پارکینگ هواپیما اشاره کرد.
اما مساله به اینجا ختم نمیشود و فرودگاه بینالمللی همدان مجهز به سیستم برق اضطراری و سیستم گرمایش و سرمایش مناسب با هر فصل از سال است و سیستم سوئیچینگ جهت مبادله پیامهای مخابراتی هواپیمایی و باند فرودگاه نیز در این فرودگاه موجود است و دیگر امکاناتی که نیاز به تـوضـیـح بیشتر آنها نـیـسـت اما اجمالا میتوان گفت که همه عوامل دست به دست هم داده است تا این فرودگاه منحصر به فرد باشد.
تمام این مزایا در حالی است که اگر مروری بر پروازهای این فرودگاه داشته باشیم متوجه میشویم که این فرودگاه بینالمللی سهم خاصی در پروازها نداشته و به همین خاطر نام و آوازهای هم در میان فرودگاههای کشور ندارد.
فرودگاهی که همواره پروازهای مقطعی را شاهد بوده و در این سالها به ثبات پروازی نرسیده است و اخیرا هم بعد از مدتی تعطیلی دوباره، دل خوش به پروازهای حج تمتع کرده است که قرار است فرودگاه همدان ایستگاه پروازی زائران استان کردستان و همدان باشد.
آنچه در این فرودگاه رخ داده است برقراری پروازهای گاه و بیگاه «حج» بود که هیچگاه دردی از رخوت این پایانه حمل و نقل هوایی را درمان نمیکند و تعطیلی طولانی مدت فرودگاه همدان همچنان پابرجا خواهد بود که گویی به چنین وضعیتی عادت کردهایم.
همانگونه که گفتیم، در کمال تاسف مسیرهای پروازی فرودگاه همدان آنگاه هم که بوده، چندان زیاد نبوده و گاهی و در مقاطعی به سه شهر مشهد، تهران و کیش پرواز مستقیم ختم شده است، در حالی که انتظار میرفت نه تنها تعداد پروازهای آن بیشتر شود و خدمات بهتری را به مسافران ارائه دهد بلکه حتی به پروازهای خارجی هم برسیم تا آنچه زیبنده نامش به «بینالمللی» است، محقق شود و نه اینکه هر بار مختصر پروازی بعد از مدتی شاهد باشیم و این باشد که هر ازچندگاهی به مردم استان و استانهای همجوار شوک وارد شود که بار دیگر فرودگاه همدان تعطیل شد و نمیتوانید به این پروازها امیدی داشته باشید.