1403-08-121403-08-22bool(false) 1403-08-121403-08-22bool(false) 1403-08-121403-08-22bool(false) 1403-08-121403-08-22bool(false) عشق میلیونی حسینی را اربعین می‌شود تماشا کرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403

Today : Tue, November 12, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134174 تاریخ انتشار:  1402-06-14 - 08:50 تعداد بازدید:  1294
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

عشق میلیونی حسینی را اربعین می‌شود تماشا کرد

گردشگری


این روزها بسیاری از جسم ها شاید اینجا باشد ولی دل تمام ایرانی‌ها در طریق الحسین در حال قدم زدن به سوی بارگاه منورش است. هرجا که قدم می‌گذاریم صحبت از اربعین حسینی و پیاده روی است، مردم از حس و حال خود می‌گویند و عرض ارادات به امام حسین (ع) که امروز به یک همایش عظیم 20 میلیون نفری تبدیل شده است.

اربعین که می‌آید، جاده عشق دوباره هموار می‌شود و قرارگاه‌های عاشقی که قدم به قدم منزلگاه دلدادگانی است برای رسیدن به کوی دوست و بی غل‌ّوغش آنچه دارند برای زائران سرور و سالار شهیدان در طبق اخلاص می‌گذارند.
در میان هیاهوی زندگی روزمره و شلوغی کار انگار به این قرارگاه عاشقی دعوت شده بودم، نه برای زیارت، بلکه رفتن در بین عاشقانی که گذر زمان برایشان معنا ندارد و خادمی زائران کربلا پیشه‌شان شده است.

عاشقان ابا عبدا... الحسین(ع) بیشتر و بیشتر قدم در جاده نجف به کربلا می‌گذارند، شوق رسیدن به معبود کاری با این عاشقان کرده که کیلومترها مسیر پیاده روی را می‌گذراند و هیچ درد و رنجی را احساس نمی‌کنند. در این مسیر نه که ایران از تمامی کشورها زائرانی را می‌بینید که به عشق حسین(ع) پا در این جاده نهاده اند و گریه کنان خود را به کربلا می‌رسانند تا در اربعین سید و سالار شهیدان به عزاداری بپردازند.

زمانِ خدمت گذاری به زوار حسینی که فرا می‌رسد، کوچک و بزرگ، مرد و زن، شهری و روستایی همه پای کار سفره امام حسین (ع) هستند تا بتوانند قدمی بردارند.

مراسم راهپیمایی اربعین شهادت امام‌حسین(ع)، به ‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین گردهمایی‌های جامعه بشری در جهان، حرکتی عظیم، اصیل و ریشه‌دار بوده که سالانه میلیون‌ها مسلمان از سراسر جهان را با ملیت، رنگ و زبان‌های گوناگون گرد هم می‌آورد. اربعین حسینی، نماد ظلم‌ستیزی، آزادی‌خواهی و نمونه‌ای از پایان‌ناپذیر بودن مبارزه برای عدالت‌خواهی در جهان است. مؤلفه‌هایی اساسی در راهپیمایی اربعین، نظیر دین‌باوری و خدامحوری، اخلاق، عدل و عدالت، دفاع از مظلومان عالم، نزدیکی ملل اسلامی، مقابله با نظام سلطه و ایده امت واحده اسلامی و ... در زمره شاخص‌های تمدن نوین اسلامی به ‌شمار می‌آیند.

 امروزه جاذبه‌های معنوی و اجتماعی اربعین قلب میلیون‌ها انسان را متوجه خود ساخته است زیرا به‌ درستی دعوت امام‌حسین(ع) به حق و حقیقت، تجلی خود را در احیای ارزش‌های اصیل دینی و انسانی نشان داده است. خوشبختانه پیاده‌روی اربعین حسینی هر ساله ابعاد بین‌المللی بیشتری یافته و این مراسم باشکوه به تدریج به یک «نماد و الگوی جهانی» تبدیل شده است.

بی‌شک با توجه به حضور ملیت‌های مختلف در مراسم راهپیمایی اربعین، می‌توانیم از این فرصت مهم برای گفت‌وگوهای فرهنگی و گسترش تعاملات بیشتر بین مسلمانان استفاده کنیم. اربعین در پرتو تاریخ طولانی و اشتراکات دینی و فرهنگی مردم منطقه، توان بالقوه‌ای را برای همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان‌، مذاهب و تقویت همگرایی در اختیار مردم منطقه قرار داده است. اربعین سالار شهیدان، بستری را فراهم می‌کند که زائران با فرهنگ دیگر ملل و مذاهب اسلامی آشنا شوند و با وجود تفاوت‌ها و حتی اختلاف‌ها به یکدیگر پیوند خورده و با کنار گذاردن تمایزات نژادی، قومی، ملی و مذهبی، نمونه‌ای از همگرایی اسلامی را به نمایش بگذارند.

 روزانه ۲۰ هزار زائر اربعین در موکب‌های همدان پذیرایی می‌شوند

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان گفت: روزانه 20 هزار نفر در موکب‌های همدان در کربلای معلی پذیرایی می‌شوند.

محمدعلی بادامی با موضوع تشریح برنامه‌های ستاد اربعین حسینی در استان همدان اظهار کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات مسئولیت‌های ویژه‌ای نظیر جمع‌آوری نذورات مردمی به منظور توسعه حرم‌های مطهر دارد که در این زمینه اقدامات خوبی در استان شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه استان همدان از سال‌های گذشته سه پروژه توسعه حرم‌های مطهر را آغاز کرده است افزود: خوشبختانه امروز پروژه صحن فاطمه‌الزهرا (س) در نجف به صورت کامل به اتمام رسیده است.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان با اشاره به هزینه ۱۰ میلیارد تومانی از سوی استان همدان در اتمام این پروژه عنوان کرد: ۲ هزار و ۳۲۰ نفر نیروی انسانی با اعزام یک ماهه هر کدام، توانستند توسعه حرم را داشته باشند.

 جمع‌آوری ۷۵۰ میلیون تومان نذورات مردمی

وی تصریح کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری قریب به ۷۵۰ میلیون تومان نذورات مردمی از سطح استان جمع آوری شده که پیش‌بینی می‌شود سه ماهه دوم رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی داشته باشد و به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برسد.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان با اشاره به اینکه حضور مردمی مواکب در مدیریت بحران‌ها از وظایف دیگر ستاد عتبات عالیات است خاطرنشان کرد: ماموریت بعدی نیز مدیریت اربعین حسینی است که تقریبا 8 سال پیش با حضور زائران حسینی در کربلای معلی این برنامه آغاز شد.

وی با بیان اینکه ستاد اربعین حسینی به خاطر عزیمت انبوه عاشقان حسینی به کربلای معلی شکل گرفت افزود: در این ستاد ۱۸ کمیته فعالیت دارد که یکی از آن‌ها مشارکت مردمی را شامل می‌شود.

 فعالیت ۲۹ موکب همدان در کربلای معلی

بادامی با بیان اینکه کمیته مشارکت مردمی توسط خیرین و افراد توانمند اداره می‌شود و آن‌ها در طول یک سال نذورات را جمع آوری و در ایام اربعین برای زائران اربعین حسینی هزینه می‌کنند گفت: خوشبختانه امسال ۲۹ موکب از استان همدان در کربلای معلی فعالیت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه تمام مواکب زیرساخت‌های لازم را فراهم کردند و روزانه ۲۰ هزار نفر پذیرایی می‌شوند که ۸ هزار خانم را شامل می‌شود عنوان کرد: قرار است چند موکب ۴۸ ساعت بعد از اربعین حسینی نیز فعالیت باشند تا خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی ارائه شود.

 حدود۱۶ میلیون زائر کربلا در راه‌های ارتباطی استان همدان تردد کردند

رئیس پلیس راه استان همدان نیز در این باره  گفت: از زمان اجرای طرح ترافیکی اربعین تا دیروز ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تردد از راه‌های ارتباطی استان همدان انجام شده است.

علی فکری گفت: با وجود افزایش 7 و نیم درصدی تردد‌های اربعین امسال، خوشبختانه آمار‌های پلیس راه استان بیانگر کاهش ۶۵ درصدی تصادفات فوتی در این مدت است.

وی با اشاره به اینکه میزان تصادفات جرحی هم در این مدت ۳۰ درصد کاهش یافته است،گفت: نقش موکب‌ها در کاهش تصافات جاده‌ای در مدت اجرایی طرح ترافیکی اربعین بسیار موثر بوده است.

رئیس پلیس راه استان همدان گفت:در استان همدان ۱۵۰ موکب برای پذیرائی و اسکان زائران اربعین در مسیر تردد زائران به سمت کربلا مستقر شده است، یکی از این موکب‌ها در مسیر برگشت آزادراه همدان به تهران است که علاوه بر فراهم کردن امکان استراحت و پذیرائی از زائران در هنگام خروج هم دریافت عوارض از آنان اختیاری و یک گیت به همین منظور اختصاص یافته است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com