1403-01-221403-02-01bool(false) ثبت خاطره با پروتکل‌ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111275 تاریخ انتشار:  1399-06-04 - 08:55 تعداد بازدید:  334
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صفحه ویژه خبر گزاری ها امروز "خبرگزاری فارس همدان"
ثبت خاطره با پروتکل‌

گردشگری

کرونا بی‌امان بر صنعت گردشگری می‌تازد و بزرگ‌ترین غار آبی جهان مستثنا از این وضعیت نیست، ضربات مهلکی که مردم خطه علیصدر را نیز با مشکلات جدی اقتصادی مواجه کرده است، هرچند این روزها غار علیصدر عزم خود را جزم کرده همچنان چراغ گردشگری را روشن نگاه دارد، آن هم با رعایت 18 بند بهداشتی.
به گزارش فارس،‌ غار علیصدر بزرگ‌ترین غار آبی جهان هر ساله میزبان حضور هزاران گردشگر و مسافر از اقصی‌نقاط جهان بوده و پذیرای گردشگرانی است که دل در گرو شگفتی‌های بی‌نظیر این غار سحرآمیز دارند اما کرونا این ذره منحوس به این غار محبوس در دل کوه و قندیل‌های ۵ میلیون ساله‌اش هم رحم نکرده و گردشگران ایرانی و خارجی را به‌رغم میل باطنی خود از سفر به این غار رازآلود باز داشته است.
امسال به‌واسطه شیوع کرونا علیصدر خالی از همهمه و قهقهه گردشگران بود، گویی سکوت بی‌بدیل داخل غار به کل محوطه علیصدر سرایت کرده و شور و شوق زندگی به سکوت حزن‌انگیز بدل شده است.
همه‌ساله فروردین و اردیبهشت‌ماه ده‌ها هزار مسافر در گروه‌های سنی مختلف از کوچک تا بزرگ در غار علیصدر حیرت‌زده از قدرت لایتناهی خداوند بودند، درحالی‌که امسال حتی یک نفر در این بازه زمانی به‌ویژه تعطیلات نوروز از این غار تالابی ایران و آبی جهان بازدید نکرده است.
به گفته مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در 5 ماه اخیر با کاهش ۹۰ درصدی بازدیدکننده از غار مواجه بوده‌اند، به‌طوری‌که آمار ۳۷۰ هزار نفر بازدیدکننده غار در سال گذشته به ۳۷ هزار نفر رسیده، از همین رو درآمد شرکت نیز به میزان چشمگیری کاهش یافته که نشان‌دهنده ضربه مهلک کرونا بر پیکره گردشگری است.
مهدی مجیدی معتقد است در تمام این مدت تلاش شده شغل‌های موجود در علیصدر حفظ شوند حتی اگر لازم باشد به‌منظور تأمین حقوق کارکنان از منابع دیگری استفاده کنند و آنچه مورد توجه قرار گرفته کاهش صدمات اقتصادی به کارگران است.
کرونا همان ذره بی‌مقدار در روستای علیصدر هم تأثیر سوء بر جای گذاشته؛ زیرا اغلب اهالی درآمد خود را از بستر گردشگری این محدوده کسب می‌کردند و ممنوعیت‌ها و لغو مسافرت‌ها متأثر از ویروس کرونا معیشت مردمان این خطه را با چالش جدی مواجه کرده است.
تعدادی زیادی از اهالی روستای علیصدر مشغول فروش سوغات در بازارچه‌های مجاور غار هستند و یا منازلشان را در اختیار مسافران قرار داده و اجاره دریافت می‌کنند که بر اثر تعطیلی غار، کسب‌وکار اهالی هم تعطیل شده است.
البته از خردادماه سالجاری طبق مصوبه ستاد استانی مقابله با کرونا غار علیصدر نیز همچون دیگر مجتمع‌های گردشگری، تفریحی و توریستی براساس پروتکل‌های بهداشتی ۱۸ بندی بازگشایی شد.
بدان معنا که ورود به داخل غار بدون ماسک امکان‌پذیر نیست، در سالن انتظار چیدمان صندلی‌ها با درنظر گرفتن فاصله اجتماعی است و بازدیدکنندگان طبق زمان‌بندی مشخص وارد غار می‌شوند، به‌طوری‌که زمان حضور مسافران برای ورود به داخل غار در بلیت درج شده تا از تجمع جلوگیری شود و در قایق نیز هر خانواده به‌صورت مجزا از این غار اعجاب‌آور بازدید می‌کنند.
ناگفته نماند کارکنان غار علیصدر نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ‌توجه لازم را به خرج می‌دهند و حتی بازدیدکنندگان هم نسبت به رعایت نکات بهداشتی دغدغه‌مند هستند و کارکنان بزرگ‌ترین غار آبی جهان را در ایفای این اصول یاری می‌رسانند.
تقاضای گردشگر به رونق گردشگری می‌انجامد از همین رو حضور گردشگران در غار علیصدر رونق گردشگری در استان را رقم خواهد زد به‌ویژه اینکه اغلب اهالی روستای علیصدر مشاغلی وابسته به گردشگری دارند و یا در مجموعه علیصدر شاغل هستند؛ بنابراین حضور هر چند محدود گردشگران از خواب عمیق صنعت گردشگری در استان جلوگیری می‌کند، همچنین لطمات اقتصادی که گریبان‌گر کارکنان و کارگران است تا حدودی رفع می‌شود.
ما هم به‌منظور بازدید از نادرترین غار جهان دل به جاده زده و راهی علیصدر می‌شویم تا علاوه بر بازدید از این غار اعجاب‌آور و حس آیه (أَفَلَمْ یَنظُرُوا إِلَى السَّمَاءِ فَوْقَهُمْ کَیْفَ بَنَیْنَاهَا وَزَیَّنَّاهَا) رعایت موارد بهداشتی در مجموعه علیصدر را بررسی و خبر خوش را به مخاطبان اعلام کنیم.
اکنون دیگر وقت آن رسیده تا با پرسش از مسافران و گردشگران میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مجموعه علیصدر راستی‌آزمایی شود، در کنار خانواده‌هایی که در سالن انتظار نشستند قرار گرفتیم و با آنها همسفر و هم‌سخن شدیم.
پس از ضدعفونی کف کفش‌های مسافران نوبت به تب‌سنجی می‌رسد، پس از طی این مرحله و البته تأکید بر داشتن ماسک وارد غار شدیم، خانواده‌ها به‌صورت مجزا و با فاصله وارد غار می‌شدند و مسیر قایق‌رانی را آغاز می‌کردند.
گردشگری که از تهران آمده و برای نخستین بار مقصد سفر خود را همدان و غار علیصدر انتخاب کرده‌ است، می‌گوید: بسیار غار جذاب و شگفت‌انگیزی است، ضمن اینکه تمام موارد بهداشتی از تب‌سنجی تا فاصله‌گذاری رعایت می‌شود و همه چیز خیلی خوب بود.
مسافر دیگری که بازهم از تهران راهی پایتخت تاریخ و تمدن ایران شده، می‌گوید: با تحقیق از سایت شرکت علیصدر متوجه شدم تمام نکات بهداشتی برای ورود به غار الزامی است؛ بنابراین تصمیم گرفتم به این غار آبی سفر کنم و لذت ببرم، البته در طول سفر راهنمایان مجموعه تأکید داشتند که حتما ماسک داشته باشیم و در نهایت پیشنهاد می‌کنم با رعایت اصول بهداشتی از نادرترین غار جهان بازدید کنند.
در طول قایق‌رانی با مسافران زیادی همکلام شدیم که همگی با ابراز رضایت از رعایت نکات بهداشتی از سفر به داخل غار لذت بردند، در میان گردشگران زوج جوان اراکی که برای ماه عسل، سفر به غار علیصدر را انتخاب کرده بودند، می‌گویند: در این دوران کرونایی ازدواج کردیم و چون شرایط برگزاری جشن عروسی مهیا نبود تصمیم گرفتیم سفر کوتاهی به غار علیصدر داشته باشیم، البته تمام اصول بهداشتی کامل رعایت شد و خطری از لحاظ بیماری مسافران را تهدید نمی‌کند، در بدو ورود برای جلوگیری از انتقال بیماری جلیقه نجات هم داده نشد.
پس از گفت‌وگو با گردشگران و بازگشت از این غار پررمز و راز با پرسنل مجموعه علیصدر هم‌کلام می‌شویم و از چند و چون تأثیرات اجتناب‌ناپذیر ویروس کرونا پرسش می‌کنیم.
محمد اسماعیل سعیدیان از کارشناسان غار علیصدر با بیان اینکه این غار قدرتمندترین برند گردشگری غرب کشور است، اظهار می‌کند: شیوع کرونا از حیث اقتصادی تأثیر سوء در جامعه بر جای گذاشته است، اگرچه بیشترین خسارت متوجه بخش گردشگری شده و مجتمع علیصدر نیز از این اتفاق مستثنا نبود.
وی به آمار بازدیدکنندگان در سال‌های گذشته اشاره می‌کند و می‌افزاید: سال‌های گذشته در این پیک زمانی روزانه 4 تا 5 هزار گردشگر داخلی و خارجی از غار شگفت‌انگیز علیصدر بازدید می‌کردند حتی برخی روزها غار میزبان ۱۲ هزار گردشگر بود.
سعیدیان در ادامه از تعداد گردشگران در تابستان امسال می‌گوید: درحال‌حاضر پس از بازگشایی غار علیصدر در روزهای معمولی بین صد تا ۱۵۰ نفر بازدیدکننده و در تعطیلات پایان هفته شاید این رقم به ۴۰۰ نفر برسد.
وی با بیان اینکه این تعداد بازدیدکننده نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته است، ادامه می‌دهد: بیشتر اهالی علیصدر مشاغل مستقیم و غیرمستقیم با گردشگری و غار علیصدر دارند و با کاهش تعداد مسافران بسیار متضرر شده‌اند.
این کارشناس می‌افزاید: اغلب بهره‌برداران این مجتمع از نظر اقتصادی دچار چالش شدند و کسب و کار در این مجموعه به‌طور کلی راکد است.
وی با تأکید بر اینکه معلوم نیست تا کی باید با کرونا زندگی کنیم؛ بنابراین باید نحوه زیست با آن را بیاموزیم، یادآور می‌شود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچون زدن ماسک، انجام تب‌سنجی و گندزدایی محیط توسط کارکنان صورت می‌گیرد و نکات بهداشتی مداوم به مسافران گوشزد می‌شود.
سعیدیان با اشاره به اینکه رعایت موارد بهداشتی علاوه بر سلامت گردشگران سلامت پرسنل را تضمین می‌کند، می‌افزاید: خوشبختانه مسافران از نکات بهداشتی به‌خوبی استقبال می‌کنند حتی در زمان بازدید و مراحل قایق‌رانی؛ زیرا در پروتکل‌های بهداشتی زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در تمام طول مسیر بازدید تأکید شده است.
مهدی ‌فرازی‌مقدم پرسنل شرکت سیاحتی علیصدر به شیوع ویروس کرونا و تاأیرات مخرب آن در صنعت گردشگری اشاره می‌کند و می‌گوید: شرکت علیصدر در قالب یک ابتکار با ایجاد امکانات محدود به تولید ماسک اقدام کرده تا علاوه بر پرسنل به گردشگران نیز در گیشه بلیت ماسک رایگان اعطا شود.
وی در ادامه می‌افزید: این ابتکار عمل علاوه بر ترویج استفاده از ماسک بین گردشگران و کارکنان، از تعدیل نیروی کار نیز جلوگیری می‌کند.
این پرسنل مجتمع علیصدر با اشاره به اینکه پس از بازگشایی غار تولید ماسک آغاز شد، یادآور می‌شود: ۶ نفر از کارکنان مجتمع به‌طور مستقیم مشغول دوخت ماسک هستند و روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ عدد ماسک به‌صورت شیفتی تولید می‌شود.
 وی ادامه می‌دهد: پیش از شیوع کرونا و کاهش شدید مسافر بنده راهنمای مسیر ویژه غار بودم که درحال‌حاضر مشغول دوخت ماسک هستم.
فرازی‌مقدم اضافه می‌کند: ابتدای امر در این حوزه آموزش‌های لازم توسط شرکت انجام شد و تعدادی از پرسنل مستعد آماده دوخت ماسک شدند، این ماسک‌ها بین کارکنان شرکت و گردشگران به‌صورت رایگان توزیع می‌شود.
علی عنایتی‌ماهر مسئول گلخانه مجتمع علیصدر با تأکید بر اینکه در پی کاهش درآمد شرکت اقدامات خلاقانه‌ای مبتنی بر حفظ وضعیت موجود صورت گرفته است، می‌گوید: در سال‌های گذشته فضای سبز محوطه مجموعه علیصدر به بخش خصوصی واگذار شده بود.
وی با اشاره به اینکه امسال با وجود بحران کرونا و شرایط خاص اقتصادی مدیریت فضای سبز به پرسنل علیصدر محول شده است، یادآور می‌شود: ۳۵ نفر از کارکنان مجتمع که در گذشته در قسمت قایق‌رانی فعالیت می‌کردند، درحال‌حاضر در حوزه فضای سبز و تولید ارقام گل و گیاه مشغول هستند.
مسئول گلخانه مجتمع علیصدر در ادامه از تدبیر مجموعه علیصدر به‌منظور جلوگیری از تعدیل نیرو قدردانی می‌کند و می‌افزاید: پرسنل فعال در داخل غار به علت کاهش تعداد گردشگران دچار ضرر و زیان مالی می‌شدند که با این اقدام مؤثر کارکنان در حوزه دیگری مشغول به کار شدند.
وی به تولید گل داخل مجموعه اشاره می‌کند و می‌گوید: تلاش شده گل‌هایی که در گذشته خریداری می‌شد امروز در فضایی مسقف تولید شود تا علاوه بر ایجاد اشتغال در هزینه‌های جاری به نحوی صرفه‌جویی به‌عمل آید.
عنایتی‌ماهر بیان می‌کند: فضای سبز در مجتمع‌های گردشگری و توریستی از اهمیت خاصی برخوردار است از همین رو در تلاش هستیم از فضای سبز موجود حفاظت شود تا گردشگران پس از ورود به این مجموعه لذت ببرند.
 مردم روستای علیصدر بیش از این تاب و توان رکود اقتصادی را ندارند و همچنان چشم‌انتظار مسافرانی هستند که با ماسک به سرزمین شگفتی‌ها سفر کنند و گره کور درآمد آنها را بگشایند، از همین رو با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی می‌توان به غار علیصدر سفر کرد و علاوه بر تقویت روحیه آدمی، اقتصاد متأثر از گردشگری را نیز تقویت کرد.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com