۸۸ هزار فعال گردشگری بیکار شدند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  114055 تاریخ انتشار:  1399-09-16 - 09:43 تعداد بازدید:  242
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وضعیت وخیم صنعت گردشگری کشور
۸۸ هزار فعال گردشگری بیکار شدند

گردشگری

 صنعت گردشگر ی ایران از آبان‌ماه سال98 تا پایان شهریورماه سالجاری، به‌گفته معاون گردشگری کشور بیش از 30 هزار میلیارد تومان خسارت دیده و 88هزار و500 تن از فعالان صنعت گردشگری کشور نیز به‌طور کامل بیکار شده‌اند.
به گزارش اقتصادآنلاین، مهم‌ترین دلیل این اتفاق، براساس آنچه معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اعلام کرده است، پاندمی کرونا بود که به گفته ولی تیموری، گردشگری را تقریبا تعطیل و گردشگری ورودی و خروجی کشور را غیرممکن کرد.
اما دولت به گفته معاون گردشگری کشور، در 2 نوبت تسهیلات حمایتی به فعالان گردشگری پرداخت کرد؛ در مرحله نخست ۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی به شرط حفظ اشتغال شاغلان پرداخت شد. اگرچه در بانک‌ها 670 میلیارد تومان درخواست تسهیلات ثبت شده بود، اما نیمی از درخواست‌کنندگان از دریافت تسهیلات انصراف دادند و 380 میلیارد تومان به فعالان آسیب‌دیده پرداخت شد. در مرحله دوم، دولت تصمیم گرفت از 16 تا 900 میلیون تومان تسهیلات به فعالان گردشگری آسیب‌دیده از کرونا آن هم به شرط حفظ اشتغال تسهیلات با سود 12درصد و فرصت تنفس 6 ماهه ارائه کند.
وضعیت وخیم صنعت گردشگری کشور که از پایان سال 98 آغاز و با شیوع گسترده پاندمی کرونا در سال99 به احتضار رسید.
 از ۶۰ دفتر خدمات سفر و گردشگری استان همدان در خوش‌بینانه‌ترین وضعیت تنها ده درصد از دفاتر، آن هم بدون وجود مسافر و تقاضای سفر فعال مانده‌اند و مابقی ناچار به تعطیلی دفاتر شده‌اند. بدین‌ترتیب می‌توان گفت بیش از 20 هزار نیروی فعال در دفاتر خدمات مسافرتی بیکار شده‌اند.
70 درصد شاغلان در دفاتر خدمات گردشگری کشور را زنان تشکیل می‌دهند که راهنمایان تور را نیز شامل می‌شوند، اما در میان تمامی افراد بیکارشده در دفاتر خدمات مسافرتی این راهنمایان گردشگری هستند که از حمایت‌های دولتی برخوردار نیستند.
 14هزار راهنمای گردشگری در کشور وجود دارد که 2 هزار راهنمای تور به‌صورت فعال از صنعت گردشگری کشور ارتزاق می‌کنند و باقی راهنمایان براساس حجم تقاضا در صنعت گردشگری به‌کار گرفته می‌شوند و در سال 2 یا 3 تور ورودی و خروجی به گفته علی صدرنیا، رئیس جامعه راهنمایان گردشگری کشور برگزار می‌کنند.
براساس آنچه برخی راهنمایان گردشگری خبر داده‌اند، بخشی از راهنمایان گردشگری بیکارشده کشور به‌دلیل رکود کامل در بازار گردشگری ایران به‌ناچار به‌ کار در حمل‌ونقل اینترنتی مسافر، نگهبانی ساختمان و حتی مدیریت ساختمان‌ها روی آورده‌اند. با این حال، رئیس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفته است که برخی دیگر به‌دلیل تسلط به زبان ناچار به ورود به بخش مکاتبات شرکت‌ها شده‌اند که تعداد این افراد اندک است.
رئیس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی کشور می‌گوید: گردشگری کشور آسیب فراوان دیده است و راهنمایان گردشگری که آسیب‌پذیرترین قشر در صنعت گردشگری کشور هستند، بیشترین آسیب را از وضعیت کنونی متحمل شده‌اند.
به گفته علی صدرنیا، راهنمایان گردشگری کشور به‌صورت دستمزد روزانه فعالیت می‌کنند و اگر یک روز کار نداشته باشند توان تأمین هزینه معاش را هم ندارند.
رئیس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی می‌گوید: بسیاری از راهنمایان گردشگری بیش از یک‌سال‌ونیم است که بیکار هستند. راهنمایان آسیب‌پذیرترین قشر در صنعت گردشگری هستند. این افراد همیشه بر پایه دستمزد روزانه فعالیت می‌کنند و اگر امروز کار نکنند، فردایی هم نخواهند داشت؛ ضمن آنکه وضعیت رکود گردشگری تا یک‌سال آینده همچنان ادامه دارد.
صدرنیا درباره تمهیدات دولت و تلاش وزارت میراث فرهنگی برای ارائه وام به راهنمایان گردشگری، گفت: فعلا که این حمایت‌ها بیشتر در قالب حرف است و عملیاتی نیست. 20 میلیون تومان وام برای حمایت از راهنمایان گردشگری درنظر گرفته شده است که بسیاری از راهنمایان گردشگری برای دریافت آن معرفی نشده‌اند و در بهترین حالت، این مبلغ می‌تواند هزینه معاش 3 ‌ماه یک خانواده را تأمین کند؛ درحالی‌که راهنمایان گردشگری یک‌سال‌ونیم است که بیکار هستند و نیازمند حمایت ویژه دولت و دستگاه‌های متولی مانده‌اند.
به گفته وی، تبعات نبود ‌حمایت از فعالان و راهنمایان گردشگری بیرون رفتن متخصصان از صنعت گردشگری و بازنگشتن آنها به این صنعت است.
صدرنیا گفت: بخشی از راهنمایان گردشگری کشور بیش از 25سال است که در صنعت گردشگری کشور فعالیت دارند و درآمدشان از همین شغل تأمین شده است و اکنون نمی‌دانند باید وارد چه شغل دیگری شوند؛ بنابراین بیکار مانده‌اند تا گشایشی حاصل و صنعت گردشگری بار دیگر احیا شود.
رئیس جامعه راهنمایان گردشگری ایرانگردی و جهانگردی با اشاره به نامه‌نگاری‌های این تشکل با وزیر کار و معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی درباره تخصیص حمایت از راهنمایان گردشگری به‌عنوان آسیب‌پذیرترین قشر در صنعت گردشگری کشور اعلام کرد: هیچ بخشی به اندازه راهنمایان گردشگری در صنعت گردشگری کشور آسیب ندیده است؛ چون راهنمایان گردشگری حتی مشمول دریافت بیمه بیکاری هم نمی‌شوند و جامعه راهنمایان گردشگری کشور با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری که اعلام کردند اقشار آسیب‌پذیر باید در اولویت کمک‌های دولتی قرار داشته باشند، مشغول نامه‌نگاری با معاون گردشگری و وزیر کار هستند تا شاید بتوانند راهنمایان گردشگری را نیز از کمک‌های دولت بهره‌مند کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com