پرونده ثبت جهانی هگمتانه در راه یونسکو همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  128906 تاریخ انتشار:  1401-09-27 - 16:04 تعداد بازدید:  261
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدان گزینه امسال برای جهانی شدن از ایران است
پرونده ثبت جهانی هگمتانه در راه یونسکو

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


■ ۱۶۰میلیارد تومان برای ثبت جهانی «هگمتانه تا همدان» اختصاص یافت


 ماه آینده پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال می‌شود و کار‌های مطالعاتی این پرونده با سرعت در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با بیان اینکه پرونده در سال ۲۰۲۳ به عنوان تنها پرونده ایرانی در اجلاس سالیانه «یونسکو» بررسی می‌شود، افزود: بیش از ۹۰ درصد کار‌های ثبت جهانی انجام شده تا شرایط برای بازدید سال آینده ارزیابان فراهم شود.

 محسن معصوم علیزاده با اشاره به اینکه توجه به ظرفیت‌های تاریخی همدان و توسعه صنعت گردشگری استان مهم‌ترین اولویت میراث‌فرهنگی است، تاکید کرد: ثبت میراث در سطح جهانی سبب می‌شود که آثار تاریخی و فرهنگی ما در جامعه جهانی دیده شود و از پشتوانه‌های بازسازی آن بهره‌مند شویم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه ظرفیت اقامتی استان حدود پنج هزار تخت است، افزود: توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات مورد نیاز اقامتی و رفاهی تأثیر بالایی در زمینه رشد صنعت گردشگری دارد.

 هر کشور هر سال یک سهمیه برای ثبت جهانی دارد

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در این زمینه تأکید کرد : هر سال هر کشور یک سهمیه برای ثبت جهانی دارد، که سهمیه ایران برای سال آینده پرونده «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» خواهد بود.  

دارابی با اشاره به اینکه مسئولان استان همدان و میراث فرهنگی مجاهدانه برای ثبت جهانی این اثر ارزشمند تلاش کردند، تصریح کرد: سال گذشته به دلیل مسائل مختلف «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» از ثبت جهانی باز ماند و این اثر بیانگر تاریخ و میراث مردم ما است و باید ثبت جهانی شود.

وی با اشاره به اینکه پرونده‌های ثبت جهانی آثار ایران تا 10 سال آینده مشخص شده است، بیان کرد: در سراسر کشور، آثار ارزشمندی برای ثبت جهانی داریم که ثبت جهانی قله دماوند و دیگر مکان‌ها بر اساس اولویت بندی‌های صورت گرفته مشخص است.

علی دارابی تأکید کرد: در پرونده «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان»، 140 اثر تاریخی وجود دارد که هر بازدید کننده‌ای را به وجد می‌آورد.

دارابی با اشاره به اینکه 14 تیم کارشناسی ارزیابی ثبت جهانی را بر عهده دارند، اظهار کرد: فرماندهی این ثبت جهانی را بنده بر عهده دارم و در وزارتخانه همه تلاش خود را برای این ثبت جهانی به کار می‌گیریم.

وی با تأکید بر اینکه شهرداری همدان و صدا وسیما در این حوزه نقش محوری دارند، بیان کرد: ثبت جهانی پرونده «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» موجب ایجاد ارزش افزوده در حوزه املاک تجاری محدوده این طرح می‌شود.

 قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی گفت: کشور ایران در حوزه ثبت جهانی آثار رتبه نهم دنیا و پنجم آسیا را دارد.

وی با اشاره به ثبت جهانی 12 اثر ناملموس ایران افزود: ما آثار تاریخی و ارزشمند بسیاری داریم، اما متناسب با آن تاکنون گردشگر و ارزآوری نداشتیم و امیدواریم پرونده «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» با رأی بالایی در یونسکو ثبت جهانی شود و ما هم یک جشن بزرگ برای این نهضت صیانت از میراث فرهنگی بگیریم.

دارابی تصریح کرد: وسعت پرونده «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» 100 هکتار است که نظیر آن در این چنین ثبت‌های جهانی وجود ندارد.

وی تأکید کرد: ثبت جهانی پرونده «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» در 2 حوزه ملموس و ناملموس به صورت جداگانه انجام می‌شود که در حوزه ناملموس، آداب، رسوم و سنت‌ها و لهجه همدان در فهرست آثار ناملموس ثبت جهانی می‌شود.

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی ادامه داد: مهم فرهنگ، گویش و سنت همدان است که در پرونده جداگانه ناملموس ارسال می‌شود.

وی تأکید کرد: همدان هجدهمین استانی است که در آن جلسه انجمن میراث فرهنگی تشکیل می‌شود.

دارابی تأکید کرد: اهتمام جدی استاندار همدان از روزهای آغاز به کار دولت سیزدهم در پیگیری ثبت جهانی «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان»، قابل تقدیر و تشکر است.

وی ادامه داد: استاندار همدان یک فرد با تجربه و ارزشی است که توانسته امورات استان را تاکنون، به نحو مطلوب مدیریت و هدایت کند. قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی تأکید کرد: دستور کار اصلی این روزهای ما در وزارت میراث فرهنگی، ثبت جهانی «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» است.

وی ادامه داد: در بازدیدی که عصر سه‌شنبه از عرصه هگمتانه و اکباتان داشته‌ایم نماینده کسبه این خیابان به نام آقای جعفری به بنده گفتند که میراث برای ما یک غده شده است و به داد ما برسید، زیرا ما می‌خواهیم ملکمان را از دست میراث بفروشیم، بنده به ایشان گفتم که دست نگاه دارید زیرا 8 ماه دیگر قیمت این املاک با ثبت جهانی چندین برابر می‌شود و به درستی همین است که با ثبت جهانی یک اثر و امنیت ایجاد شده برای آن ارزش افزوده املاک آن بیشتر می‌شود.

دارابی تصریح کرد: نکته دیگر نگاه گردشگران خارجی به مناطقی است که ثبت جهانی شده‌اند، همدان اگرچه آثار تاریخی و طبیعی بسیاری دارد اما جذب      گردشگر خارجی در آن بسیار پایین است و بی‌شک ثبت جهانی این اثر در همدان بر رونق اقتصادی تأثیر می‌گذارد.

 ۱۶۰میلیارد تومان برای ثبت جهانی «هگمتانه تا همدان» اختصاص یافت
استاندار همدان چندی پیش  در نشست اعضای انجمن میراث فرهنگی استان همدان  عنوان کرده بود ،  برای ثبت جهانی «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان»، ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای ثبت جهانی این اثر ارزشمند در نظر گرفته شده است و این بیانگر وضعیت مطلوب اعتباری برای این پرونده در همدان است .

به نقل از علیرضا قاسمی ،  اعتبارات خوبی برای ثبت جهانی این اثر ارزشمند در نظر گرفته شده است و با این وجود اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، برای کمک به این طرح، به دنبال جذب اعتبارات وزارتخانه‌ای است.

ثبت جهانی «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» نقش بسیار ارزشمندی در معرفی همدان به مردم جهان دارد، در کنار این اثر، غار علیصدر به عنوان شگفت انگیزترین غار آبی جهان، گنجینه ارزشمندی است که می‌توانیم با استفاده از ظرفیت آن، حوزه گردشگری استان همدان را توسعه دهیم.

با این تفاسیر حالا تأکید مدیر ارشد استان را برای زدودن تصاویر نا متناسب باید جدی گرفت وی وجود ساختمان‌ها و نماهای آزار دهنده برای ما هم چندان خوشایند نیست و تلاش می کنیم فضا را برای ثبت جهانی «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» آماده کنیم و از سوی دیگرفضا باید متناسب با فرهنگ، تاریخ و تمدن ما بازسازی شود.

پرونده ثبت جهانی «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که برای ثبت جهانی آماده‌سازی شده است.
منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل می شود که با ثبت این اثر، میراث فرهنگی این محدوده شامل بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راه‌های شهر همدان حفظ می‌شود.

براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال شده و در بین آثار تاریخی و فرهنگی ایران برای ثبت جهانی در یونسکو، «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» تنها اثری است که به یونسکو ارسال می‌شود.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یک‌هزار مورد از آنها ثبت ملی شده اند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com