تـاریخ تکـرار نمی‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71416 تاریخ انتشار:  1395-03-16 - 05:45 تعداد بازدید:  2649
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گیان نهاوند در حصار تنهایی به فراموشی سپرده می‌شود
تـاریخ تکـرار نمی‌شود

گردشگری

نهاوند- ميترا عباسي- خبرنگار همدان‌پيام: «تاریخ تکرار نمی‌شود» این جمله‌ایی است که همه ما بارها و بارها آن را شنیده‌ایم، از این‌رو نیاز است حداقل هویت‌های تاریخی را که بخشی از این تاریخ تکرار ناشدنی هستند را حفظ کنیم چه اینکه اگر روزی فرا رسد که همین هویت‌های تاریخی نیز که مهر تأییدی است بر قدمت چند هزار ساله کشورمان تخریب یا به فراموشی سپرده شوند عملاً نسل‌های آینده، این میراث‌های ماندگار که شناسنامه نسل گذشته هستند را از دست خواهند داد.
تپه گیان واقع در 16 کیلومتری غرب نهاوند یکی از همین هویت‌های تاریخی و همین میراث‌های ماندگاری است که 3 دوره مهم تاریخی را شامل عصر مس و سنگ، عصر مفرغ، عصر آهن را در دل خود جای داده است و به واسطه قدمتش سال‌ها معیار گاه‌نگاری غرب کشور بوده است که در سال 1310 نیز در ردیف آثار ملی قرار گرفت.
ضمن اینکه اهمیت این تپه باستانی تا به حدی است که نخستین بار، باستان‌شناس فرانسوی رومن گریشمن در سال 1931 (1310) کاوش‌هایی را در این تپه انجام داد که اکنون این آثار کشف شده در موزه ملی ایران و گنجینه همدان قرار دارند.
تپه‌ای که آثار کشف شده از آن، قدمت 7 هزار ساله‌اش را تأیید می‌کند اما حالا 5 سالی می‌شود که در سایه برخی بی‌برنامه‌گی‌ها و بی‌توجهی‌ها حصار عمیقی از بتن اطراف این تپه ارزشمند تاریخی را پوشانده و دقیقاً تپه گیان را به مرواریدی درون صدف مانند کرده است که کسی به آن دسترسی ندارد و این مسأله‌ایست که این اثر مهم تاریخی را به انزوا و فراموشی کشانده است.
این در حالیست که این تپه می‌توانست در سایه توجه مسئولان یکی از مهمترین جاذبه‌های تاریخی باشد که گردشگران زیادی را نه از نهاوند و همدان بلکه از همه اقصی نقاط کشور به خود فرا بخواند و تحول عمیقی را در صنعت گردشگردی نهاوند به وجود بیاورد.
مدیر میراث فرهنگی نهاوند با ابراز نارضایتی از این وضعیت می‌گوید: سال 91 شورای شهر گیان و شهرداری با هدف نگهداشتن و حفظ آن این اثر تاریخی اطراف این تپه را با بتن سیمان حصار کرد که اشکال اصلی این ایده این بود که این تپه اصلاً قابل رؤیت نیست در حالی که یکی از خاصیت‌های آثار باستانی و تنها چیزی که آثار تاریخی را حفظ می‌کند این است که آن اثر در تیررس نگاه بازدیدکنندگان باشد تا فراموش نشود.
محسن جان‌جان بیان می‌کند: این حصار که به دلیل نبود روشنایی، نبود دوربین مدار بسته و... در این محوطه باعث شده است حتی این محل به محلی برای دپوی زباله تبدیل شود و این مسأله زنگ خطری برای فراموشی این اثر تاریخی 7 هزار ساله است. در حالی که گیان این ظرفیت را دارد که به عنوان یک سایت موزه معرفی شود.
جان جان راهکار این مسأله را اینگونه عنوان می‌کند که شهرداری و شورای اسلامی شهر گیان با همکاری میراث فرهنگی این حصار سیمانی که دور تپه تنیده شده است برداشته شود و اطراف آن را حفاظ و فنس‌کشی کنند که هم از برخی آسیب‌ها محفوظ بماند و هم درتیررس نگاه بازدیدکنندگان باشد.
 نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر گیان در این خصوص با تأیید اینکه این تپه یکی از آثار ارزشمند تاریخی نهاوند است که در ردیف آثار ملی نیز قرار دارد گفت: تپه باستانی گیان با قدمتی 7 هزارساله در حال حاضر به دلیل حصار نامناسبی که اطراف آن کشیده شده و فاقد دوربین مداربسته، و روشنایی است شرایط مطلوبی ندارد که یکی از برنامه‌های آتی شورای اسلامی گیان ساماندهی این تپه است.
سلمان کیانی افزود: شورای شهر در نظر دارد با همکاری میراث فرهنگی موزهایی در کنار تپه احداث شود و اشیایی که از این تپه استخراج شده و یا اشیایی که قدمت قابل توجهی دارند به این موزه برگردانده شود.
به هر حال حالا که شورای شهر گیان نیز به این نتیجه رسیده است که حصار کردن یک اثر تاریخی آن هم با بتن از آغاز اشتباه بوده است امیدواریم غفلتی که 5 ساله گذشته بر تپه گیان حاکم بود مجدداً تکرار نشود و حداقل اکنون مسئولان تلاش کنند این تپه باستانی را آنگونه که در خور قدمتش است در سطح ملی معرفی و آن را به یکی از بسترهای مهم برای توسعه صنعت توریسم تبدیل کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com