چراغ سبز گردشگری به نگاه کارشناسی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  129026 تاریخ انتشار:  1401-10-01 - 17:02 تعداد بازدید:  196
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون گردشگری استان همدان از تشکیل 6میز تخصصی گردشگری در همدان خبر داد
چراغ سبز گردشگری به نگاه کارشناسی

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


 یکی از پروژه‌های بزرگ حوزه گردشگری راه‌اندازی میزهای تخصصی گردشگری است که بر اساس گفته‌های مسئولان در قالب ۴۹ میز تخصصی در زیرمجموعه ۱۳ کمیته ملی قرار است حوزه گردشگری را به صورت تخصصی پیش برد، توسعه دهد و موانع و مشکلات پیش روی آنرا رفع کند.

  6 میزتخصصی گردشگری در همدان تشکیل شد

معاون گردشگری استان همدان با اعلام این خبر گفت :  در ماه های اخیر ساختار این میزهای تخصصی در استان همدان  برنامه ریزی شده است .

علی خاکسار عنوان کرد:میز تخصصی گردشگری سلامت، میز تخصصی گردشگری کشاورزی ، میز تخصصی تولید محتوی و اطلاع رسانی، میزتخصصی میراث جهانی  و میز تخصصی گردشگری روستائی عشایر عناوین آنها است .

خاکسار با اشاره به احصا و شناسایی شدن پتانسیل و قابلیت انواع گردشگری در همدان گفت : مابقی میزها نیز در حال راه اندازی است.

وی با بیان اینکه افزایش حجم سفرها بعد از کرونا پیش بینی شده بود، خاطرنشان کرد: شاهد افزایش سفر به شهرهای مختلف هستیم و تشکیل میزهای تخصصی زمینه جمع آوری ایده های اصولی را رقم میزند .

با توجه به رویکردی که در وزارتخانه وجود دارد، بنابرآن شد تا با استفاده از نمونه‌هایی که در دنیا وجود دارد و با توجه به ساختاری که برای توسعه گردشگری موضوعی دارند به حوزه گردشگری تخصصی ورود کنیم. نمونه‌هایی در کنیا، مصر و ارمنستان و... وجود دارد که تشکیل فدراسیون‌های موضوعی گردشگری را دربرمی‌گیرد. از این ساختار برای شکل دادن به میزهای تخصصی و کارگروه‌های گردشگری استفاده شده است.

 مناسب‌سازی محورهای گردشگری

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این خصوص گفت: با توجه به رویکردی که در وزارتخانه وجود دارد، بنابرآن شد تا با استفاده از نمونه‌هایی که در دنیا وجود دارد و با توجه به ساختاری که برای توسعه گردشگری موضوعی دارند به حوزه گردشگری تخصصی ورود کنیم. نمونه‌هایی در کنیا، مصر و ارمنستان و... وجود دارد که تشکیل فدراسیون‌های موضوعی گردشگری را دربرمی‌گیرد. از این ساختار برای شکل دادن به میزهای تخصصی و کارگروه‌های گردشگری استفاده کردیم.

فاطمی درخصوص حوزه گردشگری خانواده محور و میزهای تخصصی آن نیز گفت: از سه میز گردشگری کودک، گردشگری دسترس‌پذیر (ویژه سالمندان و معلولین)، گردشگری زوجین و جوانان که برای این بخش پیش بینی کرده‌ایم دو میز شکل گرفته است. در این میان محورهای مراکز گردشگری کودک، محورهای کودک در شهرها در دستور کار قرار دارد اما هنوز نهایی نشده است.

همچنین دستورالعملی برای جاذبه‌های مکمل برای کودکان در نظر گرفته شده، در این میان با وجود آنکه هنوز میز تخصصی گردشگری زوجین و جوانان تشکیل نشده اما آئین نامه خودروهای گردشگری خانواده که همان کمپرها هستند در دستور کار قرار دارد. مناسب‌سازی محورهای گردشگری را با همکاری وزارت کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی پیش می‌بریم. تدوین استانداردهای دسترس‌پذیری اماکن گردشگری، پیشنهاد اختصاص کمک هزینه به اماکن گردشگری از اعتبارات زیرساخت برای در دسترس‌پذیر کردن مجموعه‌ها، تعیین مشوق برای توسعه گردشگری افراد دارای معلولیت از جمله نتایجی است که از این حوزه حاصل شده است.  

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به شکل گیری میزهای تخصصی در حوزه گردشگری تعالی بخش نیز گفت: میز گردشگری ادیان در شرف تأسیس است .

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی همچنین درخصوص میزهای تخصصی گردشگری خوراک گفت: برای این حوزه چهار میز تخصصی از جمله غذاهای ملل، غذاهای ایرانی، نان و شیرینی، دمنوش و سردنوش، در نظر گرفته شده که تاکنون همه آن‌ها تشکیل شده‌اند. در این حوزه تصمیماتی از جمله طرح صدور کارت تخصصی راهنمایان گردشگری خوراک، تدوین اطلس گردشگری خوراک اخذ شده. شاهد برگزاری رویدادهای گردشگری خوراک در قالب ملی و بین‌المللی نیز بودیم چنانکه چندی پیش شاهد برگزاری رویدادی مشترک بین عمان، هند، افغانستان و ایران بودیم. به زودی رویداد مشترکی با عمان و ترکیه خواهیم داشت. برنامه ریزی‌هایی برای برگزاری تور ویژه گردشگری خوراک نیز انجام شده. ایجاد خانه‌های خوراک‌های ایرانی در شهرهای ایران نیز مد نظر قرار گرفته.

 ارزیابی و رتبه‌بندی مقاصد گردشگرپذیر

گردشگری ورزشی یکی دیگر از میزهای تخصصی است که فاطمی به آن اشاره داشت و گفت: جلسه مشترکی با میزهای تخصصی در این زمینه داشتیم اما هنوز مسئولیت میزها مشخص نشده. میز گردشگری ماجراجویانه، رویدادهای ورزشی و بازی‌های بومی و محلی در این حوزه جای گرفته‌اند. وزارت ورزش نیز در این خصوص ورود کرده است. همچنین صدور کارت تخصصی برای راهنمایان گردشگری ورزشی را مد نظر داریم. تقویم رویدادهای گردشگری ورزشی و گردشگری کشاورزی به زودی رونمایی می‌شود.

به گفته او، در حوزه گردشگری روستایی، سه میز تخصصی از جمله گردشگری روستائی، عشایری و کشاورزی تشکیل شده است . فاطمی درخصوص حوزه گردشگری شهری نیز گفت: در این زمینه نیز گردشگری کاری و صنعتی و پارک‌های موضوعی مد‌نظر است.

نباید فراموش کرد که پارک‌های موضوعی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگر در کشور هستند. وی درخصوص وضعیت نهایی پروژه موسوم به «شهر گردشگر» که ارتقای رقابت‌پذیری مقاصد گردشگرپذیر کشور، معرفی و ترغیب برندهای مقاصد گردشگری اعم از شهر و روستا که در پروژه ملی اعتبارسنجی، ارزیابی و رتبه‌بندی مقاصد گردشگرپذیر تعریف می‌شود در زمره اهداف آن گنجانده شده بود، گفت: این طرح به دنبال برندسازی بود.

یزد توانست لوح خود را دریافت کند اما به نظر می‌رسد که درحال حاضر این طرح متوقف شده است. اما در دستور کار میز تخصصی گردشگری شهری قرار دارد.
فاطمی با اشاره به‌عدم تشکیل میزهای تخصصی گردشگری هنری نیز گفت: گردشگری موسیقی، هنر گردی و گالری‌ها، گردشگری سینما، فیلم و عکاسی را داریم که با وجود برگزاری جلساتی با تعدادی از افراد، هنوز میزهای تخصصی آن تشکیل نشده است.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی تصریح کرد: در حوزه گردشگری ادبی نیز میزهای تخصصی، شعر و ادبیات، داستان سرایی و مفاخر و اسطوره‌ها در این زمینه جای می‌گیرند.

اطلس گردشگری ادبی ایران، المان‌های مفاخر ادبی با قابلیت تبدیل شدن به جاذبه‌گردشگری، پیگیری خانه‌های مفاخر ادبی برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری، تولید محتوا، احصاء داستان‌ها و روایت‌های تاریخی که در شهرهای ایران اتفاق افتاده از اهداف این میزهاست.

در حوزه گردشگری الکترونیک نیز سه میز ازجمله گردشگری در فراجهان (متاورس)، تولید محتوای گردشگری توسط افراد مشهور، میز وبسایت‌ها و کسب و کارهای گردشگری در نظر گرفته شده که میز متاورس تشکیل شده است. بهره گیری از توان شرکت‌های دانش بنیان، تولید محتوای AR و VR و… نیز در نظر گرفته شده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com