1403-01-181403-01-28bool(false) شهرهایی که ثبت جهانی آنها خیر و برکت داشته است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  78415 تاریخ انتشار:  1396-03-21 - 05:45 تعداد بازدید:  262
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهرهایی که ثبت جهانی آنها خیر و برکت داشته است

گردشگری

برخی صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی معتقدند: ثبت شهرهای ایران در شورای جهانی صنایع دستی هیچ دستاوردی برای این هنر- صنعت نداشته است اما معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی معتقد است که ثبت جهانی شهرها موجب خیر و برکت شده است.
بهمن نامور مطلق- معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی همزمان با ۲۰ خرداد ماه - روز جهانی صنایع دستی ، بیان کرد: حداقل دستاوردهای ثبت جهانی شهرهای ایران در حوزه صنایع دستی شناخته شدن و تبدیل آنها به یک برند در دنیا است. مگر کشورهای دیگر چه کار می‌کنند؟ هزینه‌های زیادی صرف می‌کنند که یک شهر در دنیا به برند تبدیل شود. ما با کمترین هزینه و با استفاده از بضاعت تاریخی و هنری کشورمان توانستیم از شورای جهانی صنایع دستی استفاده و برخی از شهرهایمان را به برند تبدیل کنیم.به گزارش ایسنا وی  ادامه داد: شنیده شده محصولات برخی از شهرهای ایران پس از ثبت جهانی با کیفیت‌تر و گران‌تر شده‌اند که این نشان‌دهنده تاثیر مادی ثبت‌های جهانی است. ما با اختصاص اعتبار و راه‌اندازی دبیرخانه در این شهرها، اقداماتی برای فعالیت‌های بیشتر را انجام داده‌ایم.
معاون صنایع دستی اضافه کرد: وقتی خبری مبنی بر تهدید صنایع‌ دستی لالجین توسط کالاهای چینی مطرح می‌شود، نشان دهنده حساسیتی است که بعد از ثبت جهانی شهرها به وجود آمد. سال‌ها در لالجین کالاهای چینی عرضه می‌شد اما بعد از ثبت جهانی آن و با محدود شدن عرضه کالاهای خارجی به نظر می‌رسد، حساسیت‌ها نسبت به صنایع دستی این شهر بیشتر شده و این موضوع نتیجه ثبت جهانی لالجین است.
نامور مطلق با بیان اینکه در شهر اصفهان نیز دائما فروشگاه‌های صنایع دستی میدان نقش جهان در حال پالایش هستند و از توسعه کالاهای قاچاق جلوگیری می‌شود، افزود: اینکه همه توقعات از دولت انتظار می‌رود کار درستی نیست. دولت تلاش کرده و با همکاری هنرمندان، این شهرها را ثبت کرده است، تاجران و هنرمندان هم باید مسئول باشند. کار دولت هموار سازی شرایط برای تجاری سازی و ارتقا کیفی صنایع دستی است که یکی از این روش‌ها جهانی کردن این هنر- صنعت است.
او اعلام کرد: بسیاری ازکشورها برای ثبت جهانی شهرها با هم رقابت می‌کنند. قطعا ثبت جهانی شهرهای ایران برای کشور ما خیر و برکت دارد، در غیر این صورت چرا برخی ازکشورها باید با هم رقابت کنند تا شهرهای بیشتری را ثبت جهانی کنند؟ ما که موفق به کسب این امتیاز شدیم نیازمند به تداوم آن هستیم.
 شهرهای جهانی، یکی از بندهای برنامه ششم توسعه
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه یکی از بندهای صنایع دستی در برنامه ششم توسعه مربوط به شهرهای جهانی است، ادامه داد: مجلس و دولت خواسته‌اند تا به شهرهای جهانی توجه بیشتری شود و این موضوع کمک می‌کند تا این شهرها اعتبارات بیشتری از استان‌های خود و سازمان مدیریت درخواست کنند، زیرا در برنامه ششم توسعه اسم شهرهای جهانی آمده است. باید با روحیه مثبت و امیدوارانه این موضوع پیگیری شود.
نامور مطلق افزود: گرفتن امتیازات وظیفه‌ای است که باید ما به همراه بخش خصوص آن‌ را انجام دهیم و به‌ نظرمی‌رسد این اتفاق به مرور در حال انجام است. در برنامه ششم توسعه دو بند مربوط به صنایع دستی می‌شود که یکی رسیدگی به هنرهای درحال فراموشی و دیگری رسیدگی به شهرهای جهانی است. همین دو بند کافیست تا بگوییم شهرهای جهانی چگونه موجب خیر و برکت می‌شوند.
او درباره اینکه ثبت جهانی شهرهای ایران تا چه اندازه به معرفی صنایع دستی کشورمان کمک کرده‌ است؟ توضیح داد: ما توانستیم در عرصه‌های جهانی به بازارهای خودمان برگردیم، درتجارت فعالیت کنیم و درحوزه ترویج و برندسازی اقداماتی انجام دهیم. در مدت چهار سال توانستیم چهار شهر تبریز، مشهد، اصفهان و لالجین را به عنوان شهرهای جهانی ثبت کنیم و ایران را در رده دومین کشور درثبت شهرهای جهانی قراردهیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com