«کرونا» نفس‌های صنعت نوپای بوم‌گردی را به شماره انداخت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  117514 تاریخ انتشار:  1400-02-20 - 07:00 تعداد بازدید:  239
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

«کرونا» نفس‌های صنعت نوپای بوم‌گردی را به شماره انداخت

گردشگری

 براساس آمار شورای جهانی گردشگری و سفر ۵۰ میلیون شغل مربوط به صنعت گردشگری در سراسر جهان به علت کرونا از بین خواهد رفت.
گویی «کرونا» شور و شوق صنعت سبز گردشگری را به نفس هایی خسته و ناخوش احوال مبدل کرده و تن نحیف آنها را شکننده ساخته است. کرونا نشان داد خانه‌های بوم‌گردی چون نوزادی نوپا نیاز به حمایت دارند و در صورت عدم حمایت به طور قطع باید منتظر خاموش شدن یک به یک چراغ صنعت سبز گردشگری این خانه‌ها بود، صنعت جدیدی که تا پیش از کرونا می‌رفت تا به عنوان یکی از مشاغل مولد و اشتغال‌زا و البته درآمدزا و فانتزی اشتغال پایدار را با مهاجرت‌های معکوس برای جوانان روستا رقم بزند و با توسعه پایدار گردشگری و تقویت بوم‌گردی ضمن کمک به ایجاد فضایی برای لذت گردشگران از حضور در اقامتگاه‌های سنتی و از جنس طبیعت، زمینه را برای حفظ و احیای بافت‌های قدیمی و ارزشمند کشور نیز مهیا ‌سازد.
اما اکنون فعالان این عرصه در روزهای درگیری با شیوع ویروس کرونا از احوال ناخوش اقامتگاه‌های بوم‌گردی و نداشتن توان بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی می‌گویند. در این بین اکوتوریسم و صنعت سبز گردشگری استان همدان و به تبع آن شهرستان اسدآباد نیز از آسیب‌های کرونا بی نصیب نمانده و نفس خسته خانه‌های بوم‌گردی آن به شماره افتاده است و روزگار اقتصادی را به سختی می‌گذرانند.
رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان در این‌باره به خبرنگار ایسنا گفت: در تعطیلات نوروز کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت کل اقامتگاه‌های بوم‌گردی سطح استان پذیرش مهمان داشته‌اند.
مهدی غنی‌پارسا با بیان اینکه در عید امسال اقامتگاه‌های بوم‌گردی سطح استان حتی یک نفر پذیرش نداشته و اگر هم داشته، جسته و گریخته بوده است، افزود: در سطح استان همدان در حال حاضر ۲۳ اقامتگاه بوم‌گردی فعال وجود دارد که به علت شیوع کرونا و رکود جذب و پذیرش مهمان در تعطیلات عید و نداشتن توانایی در پرداخت هزینه‌های جاری به ناچار مجبور به تعطیلی شده‌اند.
غنی پارسا همچنین با تأکید بر اینکه حتماً نباید کمک‌های صندوق ستاد حوادث غیرمترقبه برای سیل و زلزله باشد، مطرح کرد: از طریق ستاد حوادث غیرمترقبه نیز دولت می‌تواند در شرایط موجود با کمک این صندوق به کمک صنعت سبز گردشگری آمده و در شرایط کرونا و آسیب‌های آن اقامتگاه‌های بوم‌گردی را حمایت کند.
رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان بیان کرد: با توجه به وضعیت کرونا و محدودیت‌های کرونایی و مسدود بودن راه‌ها اقامتگاه‌های بوم‌گردی سطح استان به تبع سراسر کشور در حال حاضر دارای مهمان و مسافر نبوده و عملاً تعطیل هستند.
وی با اشاره به آسیب کرونا به خانه‌های بوم‌گردی افزود: در حال حاضر بسیاری از اقامتگاه‌ها به علت آسیب‌های کرونایی و رکود وضعیت گردشگری و عدم توانایی در پرداخت هزینه‌های جاری اقامتگاه‌های بوم‌گردی خود قادر به ادامه فعالیت نبوده و بازپرداخت اقساط وام‌های اشتغالزایی و نیز تسهیلات کرونایی برای آنها به دغدغه‌ای بزرگ مبدل شده است که براساس دستورالعمل ستاد کرونا قرار بود این وام‌ها توسط بانک‌ها امهال داده شوند اما بانک‌ها عملاً زیر بار نرفتند.
غنی پارسا اضافه کرد: در حال حاضر اقامتگاه‌های بوم‌گردی سطح استان به شدت تحت فشار قرار دارند و مدام به ضامن‌ها در رابطه با دیرکرد اقساط تسهیلات توسط بانک‌ها گزارش داده می‌شود که برای حل این مشکل با سازمان بازرسی میراث فرهنگی، استانداری و حتی با معاون گردشگری وزارتخانه مستقیم در این رابطه در ارتباط هستیم.
وی با اشاره به اینکه اقامتگاه‌های بوم‌گردی این روزها چشم‌انتظار برنامه‌ریزی‌های پویا و هوشمند هستند، تصریح کرد: برای جبران خسارت حداقل‌ترین کار این بوده که از طریق ستاد حوادث غیرمترقبه برای کمک به گردشگری اقدامی صورت گیرد.
وی مطرح کرد: به علت شرایط موجود در حال حاضر اقامتگاه‌های بوم‌گردی سطح استان یکی پس از دیگری برای همیشه از چرخه صنعت سبز گردشگری خارج شده و اعلام تعطیلی می‌کنند که در همین راستا تاکنون دو مورد از اقامتگاه‌ها رسما اعلام تعطیلی کرده‌اند.
وی با اشاره به ضرورت پشتیبانی و حمایت از فعالان این بخش ادامه داد: باید توجه داشت که هنوز خطر شیوع کرونا وجود دارد و باید هر اقدامی در این زمینه با توجه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود، اما آنچه بدیهی است لزوم ایجاد ظرفیت لازم برای توسعه گردشگری در این بخش ضمن رعایت پروتکل‌ها است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسدآباد هم با اشاره به تعطیلی تمامی خانه‌های بوم‌گردی و سفره خانه‌های سنتی روستاهای هدف گردشگری شهرستان به علت شرایط کرونا گفت: متأسفانه از ابتدای سال تاکنون به علت تداوم شرایط کرونا و محدودیت‌های جدید کرونایی خانه‌های بوم‌گردی شهرستان به تبع خانه‌های بوم‌گردی سراسر کشور جذب مسافر نداشته‌اند و این امر اوضاع گردشگری روستاهای هدف را ناخوش احوال کرده است.
کامران اکبری شایگان در گفت‌وگو با ایسنا، یادآور شد: خانه‌های بوم‌گردی در حال حاضر در کنار کسادی و رکود بازار گردشگری درگیر پرداخت تسهیلات کرونایی خود بوده و به علت شرایط بداقتصادی خود قادر به پرداخت اقساط تسهیلات خود نیستند و بانک‌های عامل نیز در این رابطه کمک لازم را با آنها در رابطه با معوقات و یا امهال بانکی ندارند که نیاز است در این زمینه برای مرتفع شدن مشکل خانه‌های بوم‌گردی با بانک‌ها چاره‌ای اندیشیده شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com