تحول توریستی در زندگی روستایی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113511 تاریخ انتشار:  1399-08-28 - 11:00 تعداد بازدید:  289
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رونق بوم‌گردی در پساکرونا چه مزایایی برای مقصد دارد؟
تحول توریستی در زندگی روستایی

گردشگری

 توسعه گردشگری روستایی که شعار تعیین‌شده سال جدید از سوی سازمان بین‌المللی گردشگری است، علاوه‌بر افزایش سفرهای داخلی و رونق بازار گردشگری کشور، می‌تواند موجب افزایش کیفیت زندگی روستانشینان در کشور شود، به‌طوری‌که سود حاصل از درآمد گردشگری که روستانشینان کسب می‌کنند، می‌تواند موجب ارتقای سطح درآمد و کیفیت زندگی آنها شود. از همین‌رو می‌توانیم با اجرایی کردن این شعار در کشور علاوه‌بر چنین رونقی همسو با سایر کشورهای جهان نیز حرکت کنیم.
رامتین شهرت، یکی از فعالان حوزه بوم‌گردی به «دنیای‌اقتصاد» گفت: با وجود اینکه باید در دوران کرونا بازار گردشگری داخلی را فعال نگه داریم اما باید درنظر داشته باشیم که تجهیزات پزشکی و درمانی موجود در روستاها بسیار محدود است. به‌طوری‌که اگر ساکنان روستاها مبتلا به کووید-۱۹ شوند برای درمان باید به شهرها مراجعه کنند که همین امر می‌تواند برای روستا‌نشینان بار مالی و همچنین صرف زمان قابل‌توجهی را به‌همراه داشته باشد؛ بنابراین با ورود گردشگران شهری در مناطق روستایی درآمدی که صاحبان بوم‌گردی‌ها کسب می‌کنند در مقابل هزینه و زمانی که باید برای درمان صرف کنند مقرون به‌صرفه نیست. در ماه‌های مهر و شهریور امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشته ورود گردشگر داخلی به روستا و اقامت در بوم‌گردی‌ها حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است. از سوی دیگر میزان توریست‌های خارجی ماه‌های شهریور و مهر سال گذشته که در اقامتگاه‌های بوم‌گردی ساکن بوده‌اند ۵۰ تا ۶۰ درصد کل مسافران ورودی به روستا بوده است که امسال به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و منع ورود گردشگر به کشور این تعداد به صفر رسیده است.
با توجه به اینکه امکانات بهداشتی، درمانی در روستا به میزان کم و محدود وجود دارد؛ بنابراین باید در شرایط فعلی که با موج بالای شیوع ویروس کووید-۱۹ در کشور مواجه هستیم تا حدامکان اغلب سفرها را به‌ویژه به چنین مناطقی که تجهیزات درمانی کمتری دارند، لغو کنیم. اقدامات فعلی برای توسعه گردشگری روستایی نیز به‌منظور رونق بخشیدن به سفرهای روستایی در دوران پساکرونا یا زمانی است که میزان شیوع کرونا در کشور کاهش پیدا کرده باشد. وی افزود: با وجود اینکه درحال‌حاضر اقامتگاه‌های بوم‌گردی تنها مجاز به پذیرش ۵۰ درصد از ظرفیت اقامتگاه خود هستند، به‌دلیل اینکه درحال‌حاضر میزان شیوع و فوتی‌ها بر اثر ویروس کرونا در کشور رکورد وحشتناکی را به ثبت رسانده برای فعالان حوزه‌های مختلف در روستاها بهتر است که مسافری وارد روستاها نشود تا این ویروس در میان ساکنان این مناطق بیشتر از این شیوع پیدا نکند؛ زیرا گردشگران برای مقاصد سفری خود مکان‌هایی را انتخاب می‌کنند که در آنها عرضه خدمات گردشگری (رستوران، اقامتگاه، صنایع دستی، تورلیدر و...) وجود دارد. در واقع زمانی که عرضه خدمات گردشگری در مناطق روستایی افزایش پیدا می‌کند میزان گردشگران ورودی به این مناطق نیز افزایش خواهد یافت.
 شهرت عنوان کرد: فعالان بازار گردشگری روستایی زمانی از ورود توریست به مناطق خود سود کسب می‌کنند که گردشگران در روستا اقامت داشته باشند؛ زیرا سود اصلی که صاحبان خدمات گردشگری روستایی کسب می‌کنند ناشی از اقامت توریست‌ها است. در واقع زمانی که توریست‌ها در اقامتگاه‌های روستایی اقامت می‌کنند حداقل 2 وعده غذایی صرف می‌کنند یا اینکه از صنایع‌دستی یا محصولات غذایی روستاییان آن منطقه خریداری می‌کنند و از این نوع درآمدها روستانشینان سود کسب می‌‌کنند. در غیر این‌صورت زیان احتمالی در حوزه محیط زیست ناشی از حضور گردشگران در مناطق روستایی بیشتر از نفع اقتصادی آنها است. در واقع نباید فراموش کرد که اصل مهم ورود گردشگر به روستاها افزایش کیفیت زندگی جامعه روستایی و دریافت سود از درآمد حاصل از حضور گردشگر است که اگر زیرساخت‌های آن آماده نباشد ورود گردشگر تنها موجب تخریب روستاها خواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com