آیا مُسکّن دولت، نوش‌داروی راهنمایان گردشگری می‌شود؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  107662 تاریخ انتشار:  1399-02-01 - 07:00 تعداد بازدید:  185
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آیا مُسکّن دولت، نوش‌داروی راهنمایان گردشگری می‌شود؟

گردشگری


 قشری باانگیزه که تا امروز با هدایت مناسب گردشگران، عمر، تحصیل و انرژی خود را وقف به تصویر کشیدن ایران امن و آرام برای سفر گردشگران دنیا کرده‌ بودند، امروز از بی‌توجهی دولت نسبت به خودشان در شرایط بحران کرونا، ناامید و گلایه‌مند هستند، البته رئیس کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان کشور و عضو هیأت مدیره انجمن راهنمایان گردشگری استان یزد معتقد است که این بی‌توجهی مرتبط با حوزه اقتصادی دولت می‌باشد و لازمه نجات صنعت گردشگری به‌ویژه حوزه‌ی راهنمایان، تخصیص بودجه درخواستی وزارت میراث فرهنگی است.
محسن حاجی سعید، با اشاره به اینکه راهنمایان گردشگری مشمول هیچ کمکی از سوی دولت نشده‌اند، اظهار می‌کند: کمک دولت به راهنمایان گردشگری موضوعی است که ایراد آن از سوی وزارت گردشگری نیست و نیاز به دستورات معاونت اقتصادی ریاست جمهور دارد تا بلافاصله و بدون گذران وقت، بررسی‌ برای رفع این مشکل انجام شود.
وی با بیان اینکه راهنمایان گردشگری خط مقدم زنجیره‌ی صنعت گردشگری هستند، می‌گوید: موضوع راهنمایان گردشگری، بحث نیروی انسانی متخصص است که در مواجهه با مشکلی که بارها در جلسات مختلف مطرح شده است، مورد کم‌مهری دولت قرار گرفته‌اند و با وجود پیگیری‌های بسیار، کمک ملموسی از سوی دولت شامل حال آنان نشده است.
عضو هیأت‌مدیره انجمن راهنمایان گردشگری استان یزد با تأکید بر اینکه در حمایت از مشاغل آسیب‌دیده، راهنمایان گردشگری با وجود بیشترین خسارت قادر به استفاده از کمک‌های دولت نیستند، عنوان می‌کند: اگر قرار است اتفاقی برای این بخش بیفتد، باید روش و گزینه‌هایی برای راهنمایان گردشگری نیز منظور شود، زیرا این شغل نیز همچون سایر مشاغل آسیب‌دیده به واسطه خاص بودن و درصد بالای آسیب‌دیدگی، تحت پوشش بیمه قرار ندارد.
با وجود تأکید دولت بر حمایت از مشاغل آسیب‌دیده ناشی از بحران کرونا، راهنمایان گردشگری که بیشترین خسارت را متحمل شده‌اند، قادر به استفاده از کمک‌های دولت نیستند، آنها کد بیمه‌ای هم ندارند و حتی وام یک میلیون تومانی دولت نیز شامل حالشان نمی‌شود.
وی اضافه می‌کند: علاوه‌بر این، راهنمایان گردشگری از دی ماه و به‌دنبال نوسانات سیاسی و اقتصادی کشور بیکار شده‌اند، درحالی‌که سایر مشاغل آسیب‌دیده‌ی کنونی یک ماه بعد و به واسطه کرونا بیکار شده‌اند، ولی با وجود این، این شغل خاص و آسیب‌دیده راهکاری برای دریافت تسهیلات ندارد و محلی نیز برای ثبت‌نام آنان نیست، زیرا راهنمایان گردشگری کد بیمه‌ای هم ندارند و حتی وام یک میلیون تومانی دولت هم مشمول حال این صنف نمی‌شود.
حاجی‌سعید با تأکید بر اینکه مشکلات راهنمایان تور محدود به دولت فعلی نیست و برای ساماندهی راهنمایان گردشگری کوتاهی شده است، می‌گوید: امسال قرار است تعداد 2 هزار نفر از راهنمایان گردشگری را تحت پوشش بیمه‌ بیاوریم، ولی در عین حال دولت نیز باید در مساعدت‌های خود به مشاغل، محدودیت‌ها و مدت زمان درگیر شدن آن‌ها را در نظر داشته باشد تا حمایت عادلانه‌ای اتفاق بیافتد.
وی با گلایه از نامشخص بودن نتیجه جلسه مشترک معاون رئیس جمهور با مسئولان گردشگری، بیان می‌کند: در جلسه‌ای که به‌صورت مشترک میان معاون  رئیس جمهور و فعالان صنعت گردشگری برگزار شد، با وجود تأکید وزارت میراث‌فرهنگی بر راهنمایان گردشگری و حل مشکل بیکاری در تأسیسات گردشگری و صحبت‌های رد و بدل شده، جای تعجب دارد که هیچ راهکار و دستوری از سوی معاون  رئیس جمهور صادر نشد.
این مسئول خاطرنشان می‌کند: آنچه باید اتفاق بیفتد این است که برای مشاغلی مانند راهنمایان گردشگری در شرایط بحرانی، راه‌حل مناسب و بسته حمایتی درخوری پیش‌بینی شود.
 برآورد خسارت، پایان کار دولت نیست
حاجی‌سعید با تأکید بر اینکه اعلام خسارت راهنمایان گردشگری مشخص و انکارشدنی نیست، می‌گوید: با وجود اینکه تقاضای فعالان صنعت گردشگری از دولت صرفاً به صورت مساعدت و شامل همه چرخه گردشگری نبوده و به صورت استانی نیز اعلام خسارت شده است، اما برآورد خسارت پایان کار نیست بلکه اقدامات دولت برای دوران پسا بحران را نیز می‌طلبد.
وی بازسازی و ترمیم صنعت آسیب‌دیده گردشگری را در بازه زمانی 5 ساله پیش‌بینی و عنوان می‌کند: اقدام دیرهنگام دولت در مساعدت و ارائه تسهیلات مناسب به زنجیره‌های گردشگری، به خارج شدن این بخش‌ها از صنعت گردشگری منجر می‌شود. 
 خلاقیت، راه نجات‌بخش راهنمایان گردشگری
 رئیس کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان کشور با بیان اینکه راهکارهای خلاقانه‌ پس از کمک‌های دولت و به‌ویژه در بخش‌های دیگر یاری‌بخش صنعت گردشگری هستند، اظهار می‌کند: پیشنهاداتی را به‌طور مشخص برای به‌کارگیری راهنمایان تور در بخش‌های دیگر صنعت گردشگری مطرح کردیم تا این افراد به واسطه تسلط و مهارت‌های خود در بخش‌های دیگری مانند مشاغل و کسب‌ و کارهای اینترنتی فروش صنایع‌دستی کشور فعال شوند.
وی ادامه می‌دهد: این قشر در زمینه‌های دیگر نیز با گذراندن دوره‌های خاص می‌توانند به‌عنوان نمونه در نقش بازرسان میراث گردشگری مشغول به کار شوند و به نوعی مسئولیت بازرسی از تأسیسات گردشگری به بخشی از این فعالان واگذار شود.
حاجی‌سعید از ورود برخی شهرداری‌ها برای به‌کارگیری نیروهای انسانی راهنمای تور خبر می‌دهد و می‌گوید: در استان‌هایی مانند کرمان، سازمان فرهنگی‌، اجتماعی و ورزشی شهرداری، با اقدامی هوشمندانه، راهنمایان را در قالب «راهنمای سلامت شهروندی» و ایده‌هایی مشابه با ارائه آموزش‌های دانشگاه علوم پزشکی به کار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه گردشگری باید برای بازبینی خود مبلغ درخواستی را از دولت دریافت کند، یادآور می‌شود: گردشگری جزو صنایعی است که کمتر کمکی را از سوی دولت مطالبه کرده و نباید نادیده گرفته شود، اما بودجه در نظر گرفته شده برای تخصیص، حتی نصف میزان پیش‌بینی شده هم نیست که البته این مهم، به طور مکرر از سوی دکتر مونسان، وزیر میراث نیز مطرح شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com