روستا چهره واقعي صنعت گردشگري همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76758 تاریخ انتشار:  1396-02-12 - 05:45 تعداد بازدید:  304
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روستا چهره واقعي صنعت گردشگري همدان

نویسنده : مهدي ناصرنژاد

گردشگری

استان همدان با برخورداري از حدود هزار و 800 ابنيه و مكان تاريخي و نيز طبيعت زيبا و نقاط برجسته سياحتي، يكي از معدود حوزه‌هاي جغرافيايي است كه نظر گردشگران، محققان و علاقمندان به فرهنگ و آثار تاريخي از سراسر جهان را به خود جلب كرده است.
همين تعداد كثير استعداد ويژه براي تبديل شدن همدان به قطب بزرگ و ممتاز صنعت گردشگري در ايران كافي است اما در سال‌هاي اخير با نظر و ثبت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشورمان حدود 20 روستادر استان همدان به عنوان روستاهاي هدف گردشگري معرفي شده و باب جديدي را در اين حوزه پيش روي طرفداران گشوده گشته است.
روستاهاي قديمي و اعجاب‌انگيز كه با معماري و صنايع دستي و فرهنگ خاص مردمان خود د رقلب طبيعت زيباي جاي‌ جاي استان حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارند.
 در اين ميان روستاهاي وركانه، سيمين و ابرو در دامنه‌هاي شمالي الوند و ضلع شرقي شهر همدان، داراي معماري منحصربه‌فردي هستند.
در بناي اين روستاها اغلب به جاي خشت خام و مصالح ساختماني معمول در اكثريت روستاهاي ايران، از نوعي سنگ سياه و سخت جنس خارا استفاده به عمل آمده و بي‌شك يكي از دلايل اصلي پايداري و استقامت چند صد ساله اين روستاها در مقابل حوادث روزگار همين نوع معماري خاص مي‌باشد.
روستاي قلعه‌جوق از توابع شهرستان فامنين با غار و دهليزهاي منظم و قرينه ساخت انسان قرون وسطي در دل صخره‌هاي عظيم و يكپارچه كوه‌هاي منطقه نيز برگ زريني از كتاب تاريخ سرزمين پهناور ايران است كه در كنار ساير ويژگي‌هاي اقتصادي و فرهنگي خود از روستاهاي هدف گردشگري استان همدان است و از سويي ديگر روستاي كشاني در شهرستان تويسركان يكي ديگر از روستاهاي هدف گردشگري با خصوصيات ويژه به شمار آمده است.
اما آيا همين ويژگي‌ها براي جلب مردم و گردشگران ايراني و خارجي كه با صرف وقت و هزينه بسيار براي لذت بردن از زندگي و سرگرم شدن به ديدني‌ها،‌ به اينسوي و آنسوي كشور سفر مي‌كنند، كافيست؟ مگر يك روستا در دوردست‌هاي شهر و پس از گذار از كوره‌راه‌ها و جاده‌هاي پست چه جذابيت‌هايي مي‌تواند داشته باشد!؟ بشر امروز بيش از هر زمان ديگر در ادوار گوناگون تاريخ به دنبال كشف هويت‌هاي پنهان خود مي‌باشد. بشر امروز با وجود برخورداري از مدرن‌ترين و راحت‌ترين ابزار زيست، به لمحه‌اي سختي و كرنش مقابل دشواري‌ها براي حض از زندگي نياز دارد.
بشر امروز با وجود مشغله و دلخوشي‌هاي كاذب بيشماري كه به واسطه آپارتمان‌نشيني لوكس و ماشين‌سواري‌هاي اتوماتيك و غذاهاي آماده و دلچسب در اختيار اوست، گاه و بيگاه براي آسايش خيال و فرار از رنج زندگي ماشيني، سراغ صندوقچه يادگارها و سنت‌هاي بي‌پيرايه و دل‌مشغولي گذشتگان خود را مي‌گيرد، خيلي وقت‌ها و در اوج بسياري از لذت‌هاي كاذب امروزي، بي‌هيچ علت شخصي ياد اين سخن حكيم و پير فرزانه مي‌افتيم كه «كز ديو و دد ملولم و انسانم آرزوست».
اين نياز شديد روحي و بازگشت به خويشتن، انسان را وامي‌دارد تا در دامان آزادي‌ها و دنياي ساده و بي‌همهمه روستاها به دنبال اصل خود بگردد و اينكه از كجا به كجا آمده و به اين جا رسيده است. در اين ميان هم هستند عده‌اي ناخودآگاه كه با گريز از هويت‌هاي راستين و به گمان راحتي خيال بيشتر در جستجوي من‌درآوردي‌ها در به در مي‌گردند و حساب خود را با همه حساب‌هاي راست و ريس جدا ساخته‌اند. اما براي آنان كه آدرس صحيح مي‌خواهند روستاهاي زيادي در سطح كشور وجود دارد كه تمام ويژگي‌هاي اصيل، تاريخي و فرهنگي اقوام ايراني را دارند. گويا سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در حال حاضر 73 روستاي اسم و رسم‌دار در سطح كشور را شناسايي و به عنوان هدف‌هاي گردشگري معرفي كرده است.
در استان همدان روستاهايي كه نام برده شد مشمول طرح ويژه سازمان ميراث فرهنگي و مسكن و شهرسازي هستند تا با برخورداري از تسهيلات ويژه يكصد ميليون توماني علاوه بر زيرساخت‌هاي تاريخي و فرهنگي و سياحتي خود ديگر امكانات و زيرساخت‌هاي اقتصادي و اقامتي براي استقبال و پذيرايي از گردشگران را فراهم آورند.
براي تحقق اين هدف بزرگ و مهم در درجه اول فرمانداران و به تبع آن بخشداران و دهداري‌ها وظيفه مهمي بر عهده دارند تا سازمان‌هاي ميراث فرهنگي و بنياد مسكن روستايي را براي شكوفايي روستاهاي هدف گردشگري در حيطه اجرايي خويش كمك ‌كنند. در اين مرحله از طرح توانمندسازي روستاهاي هدف گردشگري در استان همدان وركانه، قلعه‌جوق و كشاني در اولويت قرار دارند و اين روستاها با اقدام و حركت به موقع براي بهره‌مند شدن از اين فرصت بزرگ و تسهيلات 100 ميليون توماني آينده‌اي اميدواركننده در عرصه‌هاي اقتصادي و فرهنگي براي خود رقم بزنند.
مسئولان اجرايي استان با برنامه‌ريزي ضربتي مي‌توانند زمينه عمران و پيشرفت روستاهاي نامبرده را فراهم سازد؛ چراكه با شروع رونق اقتصادي اين روستاها به طور يقين روستاهاي همجوار آن نيز از اين طرح بهره‌مند خواهد بود.
 به اين معنا كه در مسير دسترسي به روستاي وركانه چندين روستاي خوش‌آب‌وهوا و توليدكننده محصولات صنايع دستي و فراورده‌هاي باغي و دامي وجود دارد و مي‌توانند با ايجاد كارگاه‌هاي توليدي و مكان‌هاي اقامتي و پذيرايي و همچنين بازارچه عرصه محصولات خود به گردشگران راه‌هاي ايجاد اشتغال و توليد و شكوفايي اقتصادي را تجربه كنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com