فارسبان از کدام سو؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118629 تاریخ انتشار:  1400-04-19 - 08:51 تعداد بازدید:  366
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کرونا با واکسن می‌رود تبلیغات گردشگری را دریابید
فارسبان از کدام سو؟

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

■ سراب فارسبان ساماندهی می‌شود

 به بهشتی در غرب کشور مشهور است؛ منطقه‌ای در 33کیلومتری شهرستان نهاوند در استان همدان
درختان کهنسال گویا دست در دست هم به هم تنیده‌اند تا بخش بی‌بدیلی را رقم زنند.
در شهر نهاوند بیش از 12سراب پرآب جای خوش کرده‌اند اما فارسبان چیز دیگری است، این را تنها مردم منطقه نمی‌گویند هرکس مثل من فقط یک‌بار راهی این منطقه گردشگری شود تأیید خواهد کرد.
در بدو ورود آنچه توجه را به خود جلب می‌کند وجود درخت گردوی کهنسال 600ساله است. درختی با قطر 8متر و ارتفاع شاخه‌های 60متری جاری شدن نهرهایی که به نظر می‌رسد مسیر آنها را سنگ‌چین‌ها هدایت می‌کنند بهشتی سرسبز و بی‌بدیل را رقم زده است. در بدو ورود به منطقه سراب فارسبان تابلویی خودنمایی می‌کند که روی آن خبر از انجام یک پروژه می‌دهد«پروژه محوطه‌سازی سراب فارسبان» که مجری آن میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان است.
این عنوان کافی بود تا من و همراهانم را مطمئن کند اینجا اجرای طرح بهسازی حال‌وهوای زیرساخت‌های فارسبان را متمایز رقم زده است.
در همین نقطه و با دیدن این تابلو نکته‌ای در افکارم خودنمایی کرد مبنی بر آنکه چرا در مسیر رسیدن به اینجا خبری از تابلوی هدایت گردشگران و یا ایجاد انگیزه برای سفر به فارسبان ندیدم.
روستای کمالوند و ورودی روستای دولت‌آباد بر روی یک تابلوی قدیمی تنها نوشته‌ای که خبر از نام و نشان منطقه می‌داد«سراب فارسبان» بود و دریغ از یک یا چند تابلوی معرفی و هدایت مسیری به اسم فارسبان.
  نبود تبلیغات
نبود تبلیغات تا امروز ظرفیت‌های متمایز گردشگری در نهاوند را مغفول نگاه داشته است. گرچه کرونا در حال‌حاضر یکه‌تازی می‌کند، اما متولیان صنعت گردشگری به این مهم باید واقف باشند که واکسیناسیون در آینده‌ای نزدیک این چنین مناطقی را از گردشگر اشباع خواهد کرد.
امروزه در صنعت گردشگری باید از تبلیغات به عنوان مهمترین ابزار و بلکه به صورت حرفه‌ای از آن استفاده كرد، زیرا موفقیت تبلیغ برای ارزش‌های فرهنگی و گردشگری كشور مبتنی بر درك صحیح و حرفه‌ای از تبلیغات و ارزش‌های آن است.
 تبلیغات حرفه‌ای می‌تواند به عنوان ابزار برنده‌ای برای پیشرفت اهداف فرهنگی، به‌ویژه در استانی همچون همدان و شهرستانی همچون نهاوند باشد که سابقه تاریخ و تمدنی عمیق دارد و شهری که عنوان فرهنگی بودن را به یدک می‌کشد، مدنظر قرار گیرد.
برای فعالیت‌های تبلیغاتی در صنعت گردشگری در دنیای امروز باید با اعتقاد و ایمان به ارزش کار تبلیغی نگریسته شود تبلیغات نوعی سرمایه‌گذاری بنیادی و اصولی برای پیشبرد اهداف سازمانی و ملی است و در صورت اجرای صحیح و اصولی،‌ می‌تواند دستاوردهای ارزشمندی را به همراه داشته باشد.
 محوطه‌سازی در فارسبان
در روزهای اخیر افتتاح یک واحد خدماتی گردشگری در منطقه فارسبان نهاوند موجب شد از روند پروژه محوطه‌‌سازی سراب فارسبان کد توسط پیمانکار مربوط به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در حال انجام است بازدیدی داشته باشیم. محوطه‌سازی در این پروژه با هدف تأمین زیرساخت‌ها از جمله  ایجاد مسیر نهرها و جوی آب، فضاهای خدمات‌رسان و... انجام شده است.
 روستاگردی با ظرفیت سراب‌ها
سراب فارسبان در کنار سراب‌های گیان و گاماسیاب از جمله مهمترین مناطق بکر گردشگری این شهرستان است که می‌تواند روستاگردی را با هدف  توسعه آن معنا بخشید.
  روستاگردی و لذت گردشگری
مدیرکل میراث‌فرهنگی در این زمینه گفت: در 3 سال اخیر به‌ویژه در سال‌جاری، اقدامات زیرساختی متعدد و قابل‌توجهی در حوزه‌گردشگری نهاوند اجرایی شد، البته زیرساخت‌هایی که کرونا اجازه نداد گردشگران با استفاده از آن لذت ببرند.
علی مالمیر بیان کرد: این اقدامات شامل ساماندهی مبلمان محیطی و اجرای سنگ‌فرش به صورت طبیعی، ساخت نیمکت و اصلاح سکوهای نشیمن داخل محوطه سراب و اجرای برج نوری در داخل سراب بوده است.
وی با بیان اینکه فارسبان نهاوند منطقه بکر در توسعه گردشگری روستایی این شهرستان است گفت: روستاگردی یکی از اهداف مهم در جذب گردشگر است که باید زیرساخت‌های آن به خوبی مهیا شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی همدان بیان کرد: کلید توسعه فارسبان و روستاهای همجوار در حوزه گردشگری است که با از بین رفتن ویروس کرونا می‌تواند در اشتغالزایی و کسب درآمد نیز تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی گفت: تعیین محدوده مناطق نمونه گردشگری در این شهرستان از ابتدای سال نیز آغاز شده است.
مالمیر بیان کرد: نهاوند دارای 3 منطقه گردشگری بام‌‌نهاوند، سراب گیان و سراب فارسبان است که هرکدام از این مناطق دارای ظرفیت‌های فراوان در جذب گردشگر و رونق این صنعت در شهرستان نهاوند است.
وی گفت: نهاوند با داشتن دهنه سراب، چشمه و رشته قنات به شهر سراب‌ها معروف بوده و جایگاه نخست را در استان همدان داراست.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان افزود: یکی از گام‌های مهم و اساسی برای رسیدن به توسعه پایدار در گردشگری، شناخت زیرساخت‌های مربوط به این حوزه است که توجه و شناخت کافی به این زیرساخت‌ها برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری را آسان می‌کند.
مالمیر بیان کرد: شهرستان نهاوند با توجه به جاذبه‌های گردشگری مطلوبی که دارد از ظرفیت ویژه‌ای برای توسعه گردشگری بخصوص گردشگری فرهنگی و طبیعت‌گردی برخوردار است؛ اما در زمینه زیرساخت‌های لازم برای رونق آن، ضعیف و نیازمند سرمایه‌گذاری است.
وی  به زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری اشاره کرد و افزود: برای رونق گردشگری وجود جاذبه‌های مختلف طبیعی و تاریخی شرط لازم است، اما کافی نیست و نیاز به زیرساخت‌هایی از جمله خدمات گردشگری، حمل‌ونقل، رقابت‌پذیری کالاها و وجود جاذبه‌های انسان ساخت دارد که این زیرساخت‌ها در نهاوند نیازمند تقویت است.
سراب گاماسیاب، سراب نیلوفر، سراب گیان، سراب فارسبان، سراب باروداب و سراب ملوسان با حیات‌وحش منحصر به فردش معروف‌ترین سراب‌های نهاوند هستند که هرکدام می تواند نمادی زیبا برای معرفی غنای طبیعت نهاوند و جایگاهی برای جذب گردشگر باشد، اما اگر تبلیغات ناجی این ناشناخته‌های زیبا شود.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com