هگمتانه «خوشبخت» نیست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  97584 تاریخ انتشار:  1398-05-23 - 08:26 تعداد بازدید:  284
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جهانی شدن هگمتانه سرگردان اختلاف نظر شهرداری با میراث
هگمتانه «خوشبخت» نیست

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

■ شهردار : آسفالت را برنمی‌دارم      ■ مالمیر : جاذبه دیگر استان را پیگیری می‌کنیم

 
 در حالی که دوستداران میراث فرهنگی و مردم همدان  به دنبال انتشار خبر جهانی شدن هگمتانه بودند خبرهایی منتشر شد که حاکی از این بود،  معضل دسترسی آهن فروشان به خیابان یا پیاده راه اکباتان و آسفالت در عرصه هگمتانه، موجب اعطا نشدن امتیاز ثبت جهانی به این تپه تاریخی شده است . رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در این زمینه صراحتا عنوان کرده بود  تا مشکل معارضان حل نشود، هگمتانه ثبت جهانی نمی‌شود.
این درحالی است که مسئولان کشوری پیش از این میگفتند ؛ پرونده ثبت جهانی هگمتانه را تهیه کرده‌ایم اما باید شهرداری و استانداری مشکل مآن را حل کنند.
علی‌اصغر مونسان ؛ معاون رئیس جمهور میگوید : ایران هر سال می‌تواند یک پرونده ثبت جهانی به کمیته داوری بفرستد و این پرونده باید صد درصد کامل باشد که اگر امروز پرونده هگمتانه را بفرستیم با وجود معارض برگشت خواهد خورد و ما شانس خود را از دست خواهیم داد. آهن‌فروشان باید از عرصه این اثر تاریخی جمع‌آوری شوند و آسفالتی که سال گذشته در عرصه و درون تپه ریخته شده، کنده و همچنین مشاغل مزاحم و ناهمگون از این محوطه انتقال داده شود.
مسئولان کشوری میگویند هگمتانه 50 درصد مراحل جهانی شدن را پشت سر گذاشته بود که معارضات به حریم آن راه را سد کرد . به نقل از طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور ، یکی از موانع ثبت جهانی شدن هگمتانه آسفالتی است که سینه به سینه هگمتانه گسترانده شده است . از آن سو شهردار همدان میگوید : ریختن آسفالت در حاشیه هگمتانه مصوبه شورای تامین بوده است تا زمانی که رسما میراث فرهنگی اعلام نکند با برداشتن آسفالت هگمتانه جهانی میشود این کار انجام نمیشود
از سوی دیگر مدیرکل میراث فر هنگی صنایع دستی و گردشگری همدان می گوید : برای این مهم نمیتوان منتظر اجرای چنین درخواستها و تعلل هایی باشیم چرا که همینطور هم تا تکمیل شدن پرونده هگمتانه برای جهانی شدن زودتر از 2021 به نتیجه نمیرسیم و ما شاید مجبور باشیم برای جهانی شدن یک جاذبه دیگر در استان همدان اقدام کرده ایم و نمیتوانیم معطل حل شدن معضل آسفالت هگمتانه باشیم . 
اما موضوع جایی اهمیت پیدا میکند که در این حین شهردار میگوید محال ممکن است اجازه دهیم امتیاز جهانی شدن از مرکز استان و شهر همدان خارج شود و هر اقدامی لازم باشد برای جهانی شدن هگمتانه انجام میدهیم و این موضوع برای ما اهمیت ویژه ای دارد .  
از سوی دیگر هم چندی پیش  نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تاکید دارد هگمتانه باید ثبت جهانی شود، و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از وجود معارضان این تپه تاریخی خبر داد  . حالا این هگمتانه است که برای تصمیم گیری ها و دخل و تصرف ها سیبل شده است تا امورات مدیریت مدیران وقت بگذرد ...
آنچه غم انگیز ترین نوا را به صدا در میآورد این است که همدان با داشتن بیش از ۱۸۰۰ اثر هنوز یک اثر ثبت جهانی ندارد.
در این زمینه خجسته خطاب به مونسان معاون رئیس جمهور گفته بود : سال‌هاست روسای سازمان میراث فرهنگی کشور از ثبت جهانی هگمتانه صحبت می‌کنند اما در عمل چنین چیزی نیست.
علی‌اصغر مونسان (رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور) به نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس گفت: تا مشکل معارضان هگمتانه رفع نشود، امکان ثبت جهانی ندارد.
او افزود: ما پرونده ثبت جهانی هگمتانه را تهیه کرده‌ایم اما باید شهرداری و استانداری مشکل آن را حل کنند. آهن فروشان باید از عرصه این اثر تاریخی جمع آوری شوند و آسفالتی که سال گذشته در  عرصه و درون تپه ریخته شده، کنده شود. همچنین مشاغل مزاحم و ناهمگون از این محوطه انتقال داده شود. با وجود این همه معارض هگمتانه ثبت جهانی نمی‌شود.
وی ادامه داد: ایران هر سال می‌تواند یک پرونده ثبت جهانی به کمیته داوری بفرستد و این پرونده باید صد در صد کامل باشد ما اگر امروز پرونده هگمتانه را بفرستیم با وجود معارض برگشت خواهد خورد و ما شانس خود را از دست خواهیم داد.
مونسان خطاب به خجسته افزود: همه مسئولان استان و نمایندگان باید تلاش کنند این مشکلات حل و فصل شود.
آنچه این روزها مطرح شده است این نکته است که قنات قاسم‌آباد در انتظار ابلاغ شماره ثبت
میتواند گزینه مناسبی بر ای پیوستن به زنجیره قناتهای جهانی باشد .
حال اگر عریض‌ترین قنات کشور در روستای تاریخی قاسم آباد این گوی سبقت را از هگمتانه برباید باید به حال این تپه تاریخی که 50 درصد فرآیند جهانی شدن آن طی شده است غبطه خورد . گرچه با وجود تلاش‌های مردم این روستا و دهیاری هنوزقنات ثبت ملی آن ابلاغ نشده است. اما کارشناسان بر این باورند این قنات یکی دیگر از اثار تاریخی استان است که ظرفیت ثبت جهانی دارد.
به نقل از مونسان مراحل ثبت قنات روستای قاسم آباد طی شده و به زودی شماره ثبت ملی این اثر به استان ابلاغ خواهد شد. ما در کشور ۱۱رشته قنات داریم که به صورت مجموعه ثبت جهانی شده است. قنات روستای قاسم‌آباد پس از ثبت ملی نامزد ثبت جهانی می‌شود.
بی‌توجهی استاندار و شهردار به میراث فرهنگی
حالا برخی از تحلیل گران و کارشناسان میگویند داشته های میراث استان همدان مظلوم واقع شده است. با تعلل در جمع شدن آسفالت هگمتانه و حل نشدن مشکل این سایت تاریخی کارشناسان میگویند مدیران تصمیم گیر استان  و شهرداری‌ها باید  توجهی ویژه تر  به میراث فرهنگی داشته  باشند تا همدان بتواند بر ریل جهانی شدن سوار شود 
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com