تدوین دانشنامه تاریخی شهرسازی ایران همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75787 تاریخ انتشار:  1395-11-07 - 05:45 تعداد بازدید:  426
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

درکنگره تاریخ معماری و شهرسازی اعلام شد
تدوین دانشنامه تاریخی شهرسازی ایران

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان همدان، در دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینای شهر همدان روز گذشته آغاز به کار کرد  . سری کنگره‌های تاریخ معماری و شهرسازی ایران در دوره‌های قبلی به صورت متمرکز در بم برگزار می‌شد و دور چهارم به صورت استانی در 31 استان برگزار خواهد شد و خروجی این کنگره‌های استانی مقالات بومی برگزیده است که در کنگره ملی در تاریخ اردیبهشت‌ماه سال 96، ارسال و ارائه می‌شوند.
کنگره استانی، چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در همدان با محورهایی در حوزه‌ فرهنگی، طبیعی، شهرها و روستاهای تاریخی، حوزه فرهنگی و منظر شهری تاریخی، حوزه سازه در تاریخ معماری و شهرسازی، حوزه باستان‌شناسی، معماری و شهرسازی، حوزه میراث معماری و شهرسازی مدرن، حوزه میراث آب و کشاورزی، حوزه میراث فرهنگی ناملموس، حوزه راه‌های فرهنگی و عناصر وابسته و در بخش ارائه مقالات، مسابقه اسکیس با موضوع طراحی یک اِلِمان برای همدان و بخش عکاسی در حال  برگزاری است .
معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی با بیان اینکه باید جایگاه معماری و شهرسازی اسلامي ـ ايراني احراز شود، گفت: در همین راستا در آینده نزدیک مجله باستان‌شناسی ایران فرهنگی را منتشر و دانشنامه تاریخی شهرسازی ایران را تدوین می کنیم. محمد بهرام‌زاده پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه آنچه که ماموریت خطیر ما در اشاعه فرهنگ ایرانی و اعتلای ایران است بخشی در حوزه شهرسازی و معماری متمرکز می‌شود اظهار کرد: معماری و شهرسازی دارای جایگاه شایسته است.
وی با بیان اینکه توجه به معماری و شهرسازی، نیازمند تلاش بیشتری است افزود: باید تلاش کنیم تا این فرهنگ بتواند جایگاه واقعی خود را بیابد چراکه تاریخ، فرهنگ و معماری و شهرسازی در صورت بی‌توجهی در معرض تهدید قرار بگیرد.
 معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی با اشاره به اینکه ما تاریخ را ننگاشته‌ایم یادآور شد: توجه به جامعه علمی دانشگاه برای پرداختن به این مهم موضوعی بوده که مورد توجه قرار نگرفته و ما همواره نتوانسته‌ایم به جایگاه واقعی دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه بنیاد ایران‌شناسی مصمم به احراز جایگاه شایسته معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی است خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک مجله باستان‌شناسی ایران فرهنگی را منتشر و دانشنامه تاریخی شهرسازی ایران را تدوین می‌کنیم.
 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان  در آئین افتتاحیه این کنگره گفت: هنر معماری و شهرسازی نقشی اساسی در بازتاب هنر و فرهنگ ملت ها دارد و در این بین، هنر ایرانی توسط مردم هنردوست این سرزمین در ادوار مختلف خلق شده و تکامل یافته است.
علی مالمیر افزود: استان همدان از پیشینه طولانی و ارزشمندی در هنر شهرسازی برخوردار است و پس از آنکه در دوران مادها، هسته های اول شکل گیری پادشاهی در این منطقه شکل گرفت با انتخاب این شهر به عنوان اولین پایتخت ایران جایگاه ویژه ای در کشور بدست آورد.
رئیس کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه هنر معماری و شهرسازی همدان در دوره های مختلف دستخوش تغییرات بوده است اظهار کرد: به منظور پاسداشت تاریخ و فرهنگ ایران، چهارمین کنگره معماری و شهرسازی کشور در سراسر استان ها برگزار می شود.
دبیر علمی کنگره و عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینای همدان نیز در این آئین گفت: مقالات سه دوره پیشین برگزاری کنگره معماری و شهرسازی، منابع تحقیقاتی ارزشمندی هستند و برگزاری کنگره چهارم در دو سطح استانی و کشوری برگزار می شود.
عباس مترجم، ارتقای سطح علمی کنگره و رشد کیفی آثار را از جمله اهداف برگزاری این دوره کنگره معماری و شهرسازی عنوان کرد و گفت: با توجه به رشد مراکز علمی در کشور در این دوره سعی می شود تمرکز و نگاه محققان به آثار کمتر شناخته شده بومی و محلی بیشتر و راهکارهای عملی تر برای بهره برداری از این آثار ارائه شود.
وی ادامه داد: چهارمین کنگره تاریخ معماری در محورهای مختلفی همچون توسعه و روند شکل گیری شهرها و بافت های تاریخی و باستان شناسی به عنوان یک راهبرد برای بازشناسی برگزار شد.
وی هدف از برگزاری چنین کنگره ای را فرهنگ سازی برای اهمیت دادن به یادگارها و بناهای تاریخی در بطن جامعه و مشارکت مردم در حفظ و مرمت آثار تاریخی عنوان کرد.
مترجم اظهار کرد: 60 چکیده از بین چکیده مقالات ارسال شده به دبیرخانه کنگره تایید و چاپ شده است و از میان این مقالات پس از داوری های علمی و رفع اشکالات موجود مجموعه مقالات چاپ و تعدادی از مقالات برگزیده به کنگره کشوری ارسال می شود.
گفتنی است ؛ این کنگره امروز به کار خود پایان خواهد داد ؛ محققان و پژوهشگران استان با شرکت در این کنگره و ارائه مقالات در حوزه معماری و شهر‌سازی با موضوعات بررسی نیازهای معماری شهری همدان، بررسی نقطه‌ضعف‌ها و نقاط قوت معماری و شهرسازی استان و ارائه طرح‌ها و برنامه‌های اصولی می‌توانند برای تخصیص بودجه به این حوزه تأثیرگذار باشند.
 اگر این دبیرخانه در مراکز استان دائمی شود، می‌توان به صورت مستمر در طول سال با برگزاری نشست‌های علمی، همایش‌های تخصصی، تعامل بین ادارت و دانشگاه‌ها به بررسی و بازآفرینی نقاط قوت و ضعف معماری و شهرسازی استان پرداخت و ایده‌ها و طرح‌های جدید در حوزه معماری و شهرسازی را پس از بررسی به مرحله اجرا درآورد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com