اقامتگاه‌های بومگردی در آستانه تعطیلی هستند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403

Today : Tue, January 21, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134851 تاریخ انتشار:  1402-07-25 - 12:51 تعداد بازدید:  176
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هشدار رئیس انجمن خانه‌های بوم‌گردی:
اقامتگاه‌های بومگردی در آستانه تعطیلی هستند

نویسنده : آزاده صفی

گردشگری

 
تعداد زیاد بومگردی استان از چرخه گردشگری خارج شدند



 اقامتگاه‌های بومگردی‌ به عنوان یکی از تاسیسات نوپا و البته پر طرفدار حوزه گردشگری می‌توانند نقش پر رنگی در رونق گردشگری داشته باشند. همچنین این تاسیسات که اغلب آنها در روستاها تاسیس شده‌اند سهم زیادی در گسترش گردشگری روستایی دارند.

این تاسیسات جذاب از آنجا که تداعی‌کننده حال و روز خوش گذشته هستند در سال‌های اخیر مورد استقبال بسیاری از گردشگران قرار گرفته و جای خود را در صنعت گردشگری باز کرده‌اند اما تعداد زیادی از آنها که در روستاها قرار دارند هنوز از زیرساخت‌های اولیه محروم هستند.

رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان در گفت‌وگو با همدان‌پیام با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۲ اقامتگاه‌ بوم‌گردی فعال در استان وجود دارد، گفت: بوم‌گردی یکی از بهترین ایده‌ها برای حفظ فرهنگ بومی و نگهداری از روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستائیان است.

 بوم‌گردی‌ها نمونه بارز توسعه پایدار

مهدی غنی‌پارسا با بیان اینکه تاسیس بوم‌گردی‌ها در سال‌های اخیر مهاجرت‌ معکوس روستائیان را به دنبال داشته است، افزود: اقامتگاه‌های بوم‌گردی یک‌نمونه بارز و ملموس از توسعه‌ پایدار است.

وی اضافه کرد: وقتی یک واحد بومگردی در روستا ایجاد می‌شود جامعه محلی آن روستا کاملا متحول می‌شود و روستاییان با عرضه محصولات بومی رونق اقتصادی را شاهد هستند.

غنی‌پارسا با اشاره به اینکه حضور میهمان در روستا توسعه پایدار را به همراه دارد، افزود: گردشگرانی که به روستا می‌روند محصولات باغی، کشاورزی و صنایع‌دستی را بدون واسطه با قیمت پایین‌تر از تولیدکنندگان خریداری می‌کنند و این قضیه کمک بزرگی به روستاییان است.

 بومگردی‌ها به زیرساخت‌های اولیه نیاز دارند


وی ادامه داد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی به طور معمول با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، به عنوان نمونه روستاهای دارای بوم‌گردی به زیرساخت‌های اولیه نیاز دارند که در بسیاری از موارد این نیازها احصا نشده است.

غنی‌پارسا در ادامه درباره وضعیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان اظهار کرد: در طول یکی دو سال گذشته بیشتر از یک سوم بوم‌گردی‌های استان تعطیل شدند و تعداد زیادی از فعالان از چرخه حوزه گردشگری خارج شدند.

وی ادامه داد: در واقع به جای اینکه شاهد رشد بوم‌گردی‌ها در استان باشیم شاهد تعطیلی آنها هستیم و این موضوع علاوه بر اینکه به گردشگری ضربه می‌زند قابل جبران هم نیست.

 روستاهای دارای بوم‌گردی‌ اولویت اول دستگاه‌های دولتی همدان باشند

رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان اضافه کرد: بوم‌گردی‌ها و روستاهای هدف گردشگری نماد هر استان هستند و ما نیز انتظار داریم روستاهای دارای بوم‌گردی‌ها اولویت اول دستگاه‌های دولتی استان همدان باشند‌.

غنی‌پارسا کمبود آب را یکی از مهمترین مشکلات روستاهای استان همدان دانست و گفت: کمبود یا عدم وجود آب در روستاهای دارای بوم‌گردی به این تاسیسات زیان زده و فعالیت آنها را با اختلال روبرو کرده است.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاهای ارزانفود، ترخین‌آباد و سراب با مشکل جدی مواجه‌اند و کم‌آبی زیان جبران ناپذیری به آنها وارد کرده است.غنی‌پارسا در ادامه عنوان کرد: اگر می‌خواهیم شاهد رونق گردشگری باشیم باید اقامتگاه‌های بوم‌گردی را دراولویت قرار دهیم، وعده و وعید را کنار بگذاریم و کار کنیم.

 تسهیلاتی برای بهسازی و به روزرسانی تاسیسات اقامتی در نظر گرفته شود

وی با اشاره به اینکه باید تسهیلاتی برای بهسازی و به روزرسانی تاسیسات اقامتی در نظر گرفته شود، گفت: راه‌اندازی بوم‌گردی‌ها در روستاهای سراسر کشور ایده خوبی است که می‌تواند منجر به رشد گردشگری روستایی شود‌.

غنی‌پارسا ادامه داد: در سال‌های اخیر با تغییر دیدگاه‌ها نسبت به راه‌اندازی بوم‌گردی و نگهداری از آن‌ها مواجه بودیم و همین موضوع باعث شد مسیر تغییر کند، مشکلاتی پیش آید و فعالان این حوزه دلسرد شوند.وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های گردشگری همدان به خوبی در کشور معرفی نشده است، اظهار کرد: همدان تنها در فصول بهار و تابستان می‌تواند پذيرای گردشگران باشد و شش ماه دوم سال گردشگری در همدان تعطیل است که این قضیه آسیب بزرگی برای گردشگری محسوب می‌شود.

 خانه‌مسافرهای غیرمجاز یکی از آسیب‌های جدی حوزه گردشگری است


غنی‌پارسا با بیان اینکه در قدم اول این آسیب بزرگ باید برداشته شود، افزود: زمانی که گردشگر وارد همدان می‌شود در اماکنی پذیرش می‌شود که در اقتصاد محلی تاثیر ندارد، به عنوان نمونه خانه‌مسافرهای غیرمجاز یکی از آسیب‌های جدی حوزه گردشگری است که تاکنون فکر اساسی برای آن نشده است.


وی اضافه کرد: مراکز اقامتی دستگاه‌های دولتی مانند آموزش‌وپرورش و شبکه بهداشت‌ودرمان نیز در رکود بوم‌گردی‌ها تاثیر دارند چرا که به دلیل هزینه پایین مورد استقبال مسافران قرار می‌گیرند.


رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان تصریح کرد: در ایام پیک سفر که مسافر باید در اقامتگاه‌های رسمی پذیرش شود به مراکز غیررسمی و مراکز دستگاه‌های دولتی جذب می‌شود.

غنی‌پارسا در ادامه بیان کرد: زیرساخت‌ها و نیازهای اولیه در روستاهای دارای بوم‌گردی باید برطرف شود و مشکلات مختلف باعث شده تعدادی از بومگردی‌ها با مشکل روبرو شده و توانایی برطرف کردن آن‌ها را نداشته باشند.

 محدودیت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی ضربه‌ای بزرگ به تبلیغات گردشگری

وی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از مهم‌ترین راه‌های رشد اقتصاد همدان است و مسئولان باید این نکته را درک کنند، افزود: در حال حاضر بسیاری از روستاهای هدف گردشگری با مشکل اینترنت روبرو هستند و این موضوع یکی از مشکلات بوم‌گردی‌ها است‌.

غنی‌پارسا با اشاره به اینکه مشکلات پیش‌پا افتاده سبب ورشکستگی بوم‌گردی‌ها شده است، افزود: محدودیت شبکه‌های اجتماعی ضربه بزرگی به تبلیغات زد که اگر برطرف نشود فعالان این حوزه یکی یکی کنار می‌کشند.

وی صدور موافقت‌های اصولی بی‌ حساب و کتاب را یکی دیگر از مشکلات حوزه گردشگری دانست و گفت: عدم واگذاری مسئولیت به صنوف یکی دیگر از مشکلات این حوزه است.

 عنوان ارزان‌قیمت را از بوم‌گردی‌ها برداریم

غنی‌پارسا مطرح کرد: متاسفانه بوم‌گردی‌ها به عنوان مراکز اقامتی ارزان قیمت معرفی شده‌اند و این تصور اشتباه را باید تغییر دهیم، در حال حاضر هزینه‌های یک اقامتگاه‌ها بوم‌گردی بسيار بالاست اما تصور گردشگر از بوم‌گردی مرکز اقامتی ارزان‌قیمت است.

وی با اشاره به اینکه بوم‌گردی‌ها مراکز تبادل فرهنگ و البته خانواده‌محور هستند، گفت: باید عنوان  ارزان‌قیمت را از روی بوم‌گردی‌ها برداریم چراکه باعث شده نرخ‌ها تغییر نکند و این مراکز به سختی از پس هزینه‌های خود برآید.

رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان همدان با اشاره به اینکه اقامتگاه‌های بوم‌گردی در دو سه سال اخیر فشار زیادی را به خاطر کرونا تحمل کرده‌اند، افزود: قرار بود وام کرونا به تاسیسات گردشگری امهال شود اما این اتفاق نیفتاد و در حال حاضر مدیران بوم‌گردی‌ها برای بازپرداخت تسهیلات به مشکل خورده‌اند.

گفتنی است؛ مدیران بوم‌گردی‌ها این روزها با چالش‌های فراوانی روبرو هستند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند که اگر فکر اساسی به حال آنها نشود مجبور به کناره‌گیری خواهند شد و خارج شدن این فعالان از چرخه گردشگری ضربه جبران‌‌ناپذیری به بدنه این صنعت خواهد زد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com