مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی همدان در مراسم تجلیل از هنرمندان شاخص و پیشکسوت صنایع دستی همدان اظهار داشت: صنایع دستی و هنرهای سنتی حلقه تکمیلی پازل گردشگری و سفیر فرهنگی و بازوی توانمند معرفی ظرفیت های جهانی همدان است.
محسن معصوم علیزاده گفت : هنرهای دستی از مواد بومی و محلی یک منطقه به دست میآید. این روزها که همدان در حال آماده شدن برای میزبانی از ارزیابان یونسکو است باید توجه داشته باشیم هنرمندان استان میتوانند به وسیله دست و ابزارهای دستی هنر و ذوق و خلاقیت خود را در این هنرهای دستی در عرصه ملی و بین المللی به زیبایی به نمایش بگذارند .
معصوم علیزاده بیان داشت: قدردان زنان و مادران هنرمند استان هستیم چرا که این هنری که از آن به خوبی صحبت شد، در دامان آنها رشد کرده و سینه به سینه هنرمندان را تربیت کردند. اگر بخواهیم فرهنگمان را منتقل کنیم باید به کالا تبدیل شود چرا که روح هنرمندان در جای جای این صنایع دستی دوخته و جاری شده است.
وی بیان داشت: صنایع دستی اقتصاد بنیان، هویت ما را پایهریزی میکند و تحول در محتوا، رویکرد و ساز و کار بدین مفهوم است که باید محصول به روز و شاخص داشته باشیم .
معصوم علیزاده به نقش صنایعدستی در ایجاد فرصتهای شغلی، تصریح کرد: زمینه لازم برای آموزش علاقهمندان به صنایعدستی همدان همواره در استان فراهم است و پیشکسوتان و مربیان صنایعدستی به عنوان سرمایه های ارزشمند در این مسیر برای ما نقشی ایفا میکنند که از آن برای انتقال هنر آنها به نسل آینده استفاده و دوره آموزشی برگزار میشود .
در این آیین از هنرمندان همدانی ، مرضیه درویشی در رشته ی رودوزی های سنتی ، حسین علیزاده پیشکسوت چرم و سراجی سنتی، نبی الله بهمنی مهد پیشکسوت سفال و سفالگری، یداله کریمی رئیس اتحادیه مبلمان و منبت ملایر، سعید طلایی هنرمند رشته قفل سازی سنتی و محمد مهدی فرهادی فضلی رشته نازک کاری چوب تجلیل شد.
گفتنی است ، مراسم تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان صنایع دستی همدان با حضور مدیرکل میراث فرهنگی ؛ گردشگری و صنایع دستی و فرماندار همدان در باغ نظری برگزار شد.