1403-07-021403-07-12bool(false) 1403-07-021403-07-12bool(false) بانوی همدانی مدیر برتر موزه‌ها در کشور شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403

Today : Thu, October 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137969 تاریخ انتشار:  1403-02-30 - 08:51 تعداد بازدید:  145
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه‌ها
بانوی همدانی مدیر برتر موزه‌ها در کشور شد

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


 موزه‌دار همدانی در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه‌ها همزمان با فرارسیدن ۲۹ اردیبهشت که در محل سالن همایش‌های موزه ملی ایران برگزار شد، مورد تجلیل قرار گرفت.

در این مراسم علی دارابی قائم‌ مقام وزیر ومعاون میراث فرهنگی ضمن تبریک آغاز هفته میراث فرهنگی که امسال با دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) تقارن یافته، در سخنانی گفت: امسال در روز جهانی موزه برای نخستین بار موفق شدیم در ۱۱ استان آثار کمتر دیده شده موزه ملی ایران را به نمایش بگذاریم.

 

همچنین ایکوم هر سال شعاری را انتخاب می‌کند. امسال «موزه برای آموزش و پژوهش» را نام‌گذاری کرده است. بی‌گمان در هر سازمان، نهاد و مجموعه‌ای «آموزش و پژوهش» نقش کلیدی و رمز موفقیت آن به حساب می‌آید. زیرا که موفقیت و کارآمدی هر مجموعه و سازمان ارتباط معناداری با سطح دانش، تخصص، مهارت کارکنان دارد. آموزش و پژوهش زیربنای توسعه و آگاهی از تکنولوژی و دانش روز جهانی است. هر سازمانی که نیروی انسانی آن تواناتر باشد در دستیابی به اهداف سازمانی موفق‌تر است. در این مناسبت موزه‌ها و موزه‌داران برتر نیز معرفی و تجلیل شدند .

معصومه دیداری سرپرست موزه بوعلی سینا همدان به عنوان موزه‌دار برتر در وزارتخانه میراث فرهنگی تقدیر شد.

از سوابق وی که دارای ۲۱ سال سابقه خدمت دولتی و دارای مدرک کارشناسی ارشد حفاظت و مرمت آثار و اشیاء تاریخی از دانشگاه هنر اصفهان است می‌توان به 2 سال خدمت در معاونت صنایع‌دستی تهران و3 سال در معاونت صنایع دستی اصفهان به‌صورت مأمور به خدمت  دارای مدرک داوری بین‌المللی مهر اصالت یونسکو، دارای یک مقاله علمی پژوهشی چاپ شده در فصلنامه مرمت و معماری ایران، یک مقاله علمی ترویجی چاپ شده در نشریه ویژه روز جهانی صنایع دستی تهران، یک مقاله شرکت‌کننده در نخستین همایش ملی نانو تکنولوژی در شاهرود،  تألیف یک کتاب با عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان در میراث فرهنگی، تکمیل اظهارنامه ثبت اختراع در حفاظت و مرمت اشیاء و آثار تاریخی،  تکمیل اظهارنامه مالکیت معنوی درصنایع‌دستی در رشته منبت و معرق چوب اشاره کرد.

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی در این مراسم گفت: سیاست معاونت میراث‌فرهنگی، «توسعه، حمایت از بخش خصوصی، مجموعه‌داران و موزه‌های غیر دولتی» است، در این میان دولت بنای تصدی‌گری ندارد. ما تسهیل‌گر، ناظر و سیاستگذار هستیم.

وی ادامه داد: آموزش وپژوهش درست در هر سازمان سبب بهبود عملکرد، رضایتمندی کارکنان، افزایش بهره‌وری، تحقق استانداردهای کیفیت، افزایش اعتبار و جذب بازار و رقبای جدید، تطابق با تحولات، تغییرات و رفتارهای جدید و در یک کلمه «مرجعیت بخشی و اعتماد بخشی» به سازمان می‌شود. از سوی دیگر اگر جهان امروز را «جهان دانایی» بدانیم که از محورهای اصلی پیشرفت و توسعه کشور محسوب می‌شود. معیار سنجه آن «پژوهش و تحقیق» است. زیرا سنجش دانایی هر مجموعه‌ای است که آنان را قادر و توانا می‌سازد که به تولید محتوی و توزیع و بازنشر آن بپردازند و منبع اصلی این تولید محتوی و اطلاعات و دانش جدید جزء از راه «پژوهش» و «مطالعه و تحقیق» حاصل نمی‌شود.

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی تأکید کرد: پژوهش است که افق‌های نوین و تازه را پیش ما می‌گذارد، ما را قادر و توانا می‌سازد که مجهولات را کشف کنیم و از همه مهم‌تر حاکم کردن گفتمان علمی در مجموعه سازمان و مرجعیت‌ یافتن علم ودانش، عالم ودانشمند در چنین فضایی معنا و مفهوم می‌یابد. ما هر قدر از «آموزش و پژوهش» بگوئیم، هزینه کنیم، باز هم جای کار دارد. مهم‌ترین اعتبار و ارزش یک مجموعه سازمانی «نیروهای متخصص، آموزش‌دیده، ماهر، کارآمد، با انگیزه» است.
این بزرگ‌ترین دارایی و ثروت یک مجموعه است. یعنی سرمایه اجتماعی بزرگ و فقط از طریق آموزش وپژوهش است.

دارابی افزود: بی‌تردید جایگاه «موزه‌ها» در امر «آموزش و پژوهش» کلیدی و بنیادی است. مجموعه ای از فعالیت‌ها، اقدامات، در موزه‌ها، منوط به همین امر مهم است.

از حفاظت و مرمت اشیاء تاریخی- فرهنگی گرفته تا اهمیت امور آزمایشگاهی، مدیریت و نگهداری از مخازن، آرشیو و اسناد و مدارک و کتابخانه، مبارزه با آفت‌ها و سالم‌سازی و پاکیزگی محیط، از راهنمایی و روایت‌گری در موزه‌ها تا حفاظت فیزیکی و افزایش ایمنی آنها، همه و همه رابطه معناداری با امر آموزش وپژوهش پیدا می‌کند.

وی در پایان سخنانش با برشمردن این نکات که روز جهانی موزه، اگرچه نه روز آغاز و نه روز پایان فعالیت موزه‌ها است، اما از این جهت که یک روز عطف محسوب می‌شود برای موزه‌ها در سراسر دنیا «روز ویژه‌ای» است.

روز تذکر است، به خود موزه و داشته‌هایش، روز تذکر به سرمایه‌های فرهنگی جامعه، تذکر به خود موزه‌ها که کجا ایستاده‌اند و چه باید بکنند، گفت: اگر نام‌گذاری امسال به «آموزش و پژوهش» است، نیاز به کار، پژوهش، آموزش و فعالیت گسترده موزه‌ها دارد.

در پرتو این مهم است که موزه‌ها می‌توانند به یک منبع و مرجع تبدیل شوند. بی‌شک مشارکت سایر نهادها در تحقق این مهم از جایگاه خاص خود برخوردار است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com