فرصت جهانی شدن یک قنات از همدان گرفته می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  102049 تاریخ انتشار:  1398-09-09 - 09:50 تعداد بازدید:  218
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

با اجرایی شدن مصوبه الحاق روستا به شهر
فرصت جهانی شدن یک قنات از همدان گرفته می‌شود

گردشگری


 درصورتی که روستای قاسم آباد در استان همدان با مصوبه دولت به شهر الحاق شود، فرصت جهانی شدن قنات عریض و طویل از این روستا گرفته خواهد شد.
 مردم روستایی به نام قاسم آباد در نزدیکی شهر همدان مخالف مصوبه الحاق روستا به شهر هستند این مصوبه سال گذشته امضا شده و تیر ماه امسال ابلاغ شده است ولی مردم روستا هم استشهادی نوشته اند و در آن اعتراض شان را نسبت به این مصوبه اعلام کرده اند پیرو همین موضوع شورای و دهیار روستا هم با نظر مردم موافق هستند. حالا آنها متوسل به یک اثر تاریخی شده اند و می گویند اگر این مصوبه اجرایی شود، این اثر تاریخی دیگر ارزش جهانی نخواهد داشت.
ماجرا از این قرار است که یک قنات داخل روستا قرار گرفته که از نظر ابعاد بسیار وسیع است برعکس خیلی از قنات هایی که به سختی می توان داخل آن شد، در این قنات حتی می توان نمایشگاه گذاشت. قنات قاسم آباد به عنوان میراث فرهنگی روستایی در فهرست میراث ملی قرار گرفته است و اهالی روستا و مسئولان قاسم آباد در نظر دارند تا ویژگی های این قنات را در قالب یک پرونده تهیه کرده و با همکاری وزارت میراث فرهنگی آن را به پرونده جهانی ۱۱ قنات ایرانی الحاق کنند.
به گزارش مهر، برای نگه داشتن این میراث تاریخی، اقدامات زیادی توسط اهالی روستا شده است از تبدیل آن به اولین قنات موزه کشور و تلاش برای به نمایش گذاشتن آثار تاریخی مرتبط با کشاورزی، آیین های ناملموس مردم روستا که مرتبط با قنات است، لوازم و وسایلی که برای ساخت قنات لازم بوده و ساعت آفتابی روستا.
این اقدامات توسط یک فرد خوش ذوق به نام محمدهاشم پاکیزه انجام شده که اتفاقا هم در صنعت گردشگری فعال است و هم دهیاری روستا را بر عهده گرفته است.
ولی مردم اکنون یک مشکل دارند بزرگترین دغدغه آنها الحاق روستا به شهر شده اقدامی که اهالی و مسئولان راضی نیستند و تنها با فشار یک نماینده مجلس این مصوبه گرفته شده است.
 آنها یک دلیل هم برای مخالفت شان اعلام می کنند محمد هاشم پاکیزه به خبرنگار مهر می گوید: در واقع با این الحاق ، هویت میراث ناملموس این قنات از بین می رود چون ما میخواهیم روی میراث ناملموس آن مانور دهیم و با این میراث ، قنات را به یونسکو پیشنهاد کنیم. اگر این روستا به شهر تبدیل شود، دیگر قنات در داخل یک بافت شهری معنایی ندارد. از طرفی ثبت جهانی این قنات باعث می شود تا استان همدان دارای یک اثر ثبت جهانی شود ولی با از بین ر فتن این هویت، فرصت جهانی شدن یک پرونده از همدان گرفته می شود.
پاکیزه ادامه می دهد: اکنون کتابی در دست انتشار داریم که نظام تقسیم آب و ساعت آب رسانی به زمین های کشاورزی و بخشی از میراث ناملموس را معرفی می کند. این میراث زمانی قابل بیان است که این روستا همچنان روستا بماند.
در همدان ۱۳ روستا به شهر الحاق شده اند که هیچ کدام از روستای ما جلوتر نیستند. حفظ بافت اجتماعی روستا دغدغه مردم شده است.
غیر از اینکه مردم روستا مخالف الحاق به شهر هستند، با وجود اینکه همگی دست به دست هم دادند تا قنات منحصر به فرد روستایشان ملی و محلی برای مراجعه گردشگران شود،  با پیگیری های دهیار روستا  ۵۰۰ میلیون تومان برای احداث اولین قنات موزه کشور مصوب شد اما با مصوبه الحاق، اختصاص این هزینه برای موزه لغو شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com