1403-01-221403-02-01bool(false) مسیر جهانی شدن هگمتانه هموار شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123563 تاریخ انتشار:  1401-02-19 - 08:54 تعداد بازدید:  251
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مسیر جهانی شدن هگمتانه هموار شد

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

■ جداره بافت تاریخی شهر زیر ذره بین مشاور وزیر میراث فرهنگی  
■ استاندار : هم‌افزایی دستگاه‌ها برای رفع موانع ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه
■ مشاور وزیر : زمینه سازی ثبت جهانی منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان ارتقای منظر شهری است

■ پاکسازی جداره‌های شهری در بافت تاریخی همدان
■ استفاده از مصالح بومی برای حفظ نمای معماری قدیمی همدان
■ حذف الحاقات غیرلازم در نما بیرونی مغازه و ساختمان‌های رینگ نخست
■ حذف طبقات اضافی و مدیریت ارتقاع طبقات دریافت و سازهای جدید
■  استفاده از طراحی معماری قدیم شهری
■  حذف زوائد نماهای ساختمان‌ها از قبیل کورها و تابلوهای غیرهمگون سردر مغازه‌ها
■  حفظ نمای یکسان در ساخت و سازهای احاطه کننده میادین  اصلی شهر
■  یکسان سازی نمای معماری شهر
■  یکسان سازی جداره‌های شهری
■  همانندسازی تابلوی سردر مغازه‌ها
 موارد مطرح شده یکی پس از دیگری از جمله نکات مهمی بود که محمدحسن طالبیان مشاور وزیر و مسئول ثبت میراث جهانی ایران در یونسکو روز گذشته در یک بازدید 3 ساعته از بافت تاریخی و ثبت ملی شده همدان همراه با شهردار و معاونان وی به بررسی نوع ساخت و سازها و معایب الحاقات و جداره‌های شهری همدان پرداخت.
محمدحسن طالبیان به لزوم پاکسازی جداره‌های شهر استفاده از مصالح بومی اشاره کرد و گفت: در روند تهیه پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان ارتقاع کیفیت محیط شهری اولویت نخست همدان در مسیر جهانی شدن است.
وی گفت: همدان نیاز دارد بار دیگر سیمای قدیمی خود را در فرآیند باز زنده سازی به خود ببینند.
و برای دستیابی به این مهم اتحاد بین شهردار و میراث فرهنگی برای برنامه‌ریزی و مدیریت شهری و حفظ اصالت تاریخی همدان است.
مسئول ثبت میراث جهانی ایران در یونسکو گفت: استفاده از نما‌ منطبق با معماری قدیمی شهر همدان به نفع سازنده بناهای جدید خواهد بود چرا که به مرور با همسان شدن جداره‌های شهری ساخت و سازهای غیرهمگون ظاهری نازیبا را به مردم شهر ارائه خواهند داد.
وی گفت: برای دستیابی به سیمای یکسان شهر لازم است در رینگ نخست بافت تاریخی شهر الحاقات غیرضروری حذف شوند این موارد از قبیل سایبان‌ها، تابلوهای غیرهمگون سردر مغازه‌ها، کولرها و مصالح نامطلوب است.
طالبیان به اهمیت سیما و منظر شهری که در آینده و در بررسی نهایی به کارشناسان یونسکو ارائه خواهد شد اشاره کرد و گفت: لازم است پس از بازدید به نظر برسد فضای شهری همدان برای ورود به عرصه جهانی آماده و مدیریت شده است.
مشاور وزیر میراث فرهنگی همزمان باز بازدید از بافت تاریخی و راسته بازارهای شهر گفت: شهرداری باید به پیمانکاران و عوامل ساخت و ساز بناهای که حفظ اصالت و هویت معماری قدیمی را مدنظر قرار می‌دهند تشویقاتی ارائه دهد و کسانی که این نما و منظر را مخدوش می‌کنند مورد جریمه قرار دهند. این مهم می‌تواند سیما و منظر شهری را به سمت و سوی آماده‌سازی برای یکپارچه شدن نمای شهر ببرد.
وی در این بازدید به ارتفاع پارکینگ سینا و نمای مرکز خرید سینا در رینگ نخست شهر همدان اشاره کرد و گفت: این دو مورد از مشخص‌ترین موارد است که لازم به اصلاح و بازنگری است.
وی به برخی تابلوهای ناهمگون که یا در مسیر اشتباهی برای نصب قرار گرفته و یا نمای نامطلوب دارند اشاره کرد و گفت: از مهمترین نکات همسان‌سازی این تابلوها و ظواهر سیما و منظر شهری در همدان است.
وی در پایان بار دیگر تأکید کرد شهرداری کسانی را که با استفاده از نمای نامطلوب و خلاف نمای تاریخی شهر بناهای خود را ساخت و ساز می‌کنند جریمه و کسانی که از مصالح بومی و با رعایت اصول معماری قدیمی شهر نماهای تاریخی را در ساخت و سازها رعایت می‌کنند تشویق کنند.
 تاکید استاندار همدان بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای رفع موانع ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه
استاندار همدان نیز روز گذشته  با تاکید بر لزوم هم‌افزایی همه دستگاه‌های اجرایی برای رفع موانع ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان، گفت: فراهم‌سازی امکانات لازم همراه با رعایت موازین تعیین شده بافت های تاریخی در راستای تحقق این مهم و ثبت جهانی آن بسیار مهم و ضروری است.
علیرضا قاسمی فرزاد در جلسه رفع موانع ثبت جهانی «منظر تاریخی شهری از همدان تا هگمتانه» که با حضور مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد با اشاره به جایگاه هویتی، میراثی و گردشگری «منظر تاریخی هگمتانه»، اظهار داشت: هیچگونه بهانه ای برای تاخیر دستگاه های اجرایی در انجام وظایف تعیین شده، پذیرفتنی نیست.
وی با تاکید بر تشکیل کمیته ای برای رفع موانع ثبت جهانی «منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان» با عضویت دستگاه های خدمت رسان و اتاق اصناف، افزود: گزارش های میدانی عملکرد دستگاه های اجرایی با تشکیل جلسات ۲ هفته ای کمیته، تهیه و به این ستاد ارائه شود.
استاندار همدان با تاکید بر ضرورت همکاری اصناف و بهره‌برداران در راستای ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان، اظهار داشت: اعضای کمیته باید در محل تپه هگمتانه و اطراف آن حضور یافته و به صورت میدانی برای هر مغازه‌ و پلاک، اصلاحات لازم را انجام دهند. قاسمی فرزاد استفاده از فرصت ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه را ضرورتی در مسیر توسعه گردشگری همدان خواند و تصریح کرد: در راستای تسهیل ثبت جهانی «منظر تاریخی هگمتانه» اصناف واقع در آن منطقه در زیبا و متحدالشکل سازی نمای شهری تمهیدات لازم را در دستور کار قرار دهند. وی با اشاره به اینکه ظواهر و ضوابط در کلیه مغازه‌های مسیر منظر تاریخی هگمتانه تا همدان به صورت منظم تدوین شود، افزود: کسبه و بازاریان اطراف محدوده هگمتانه  باید در راستای حفظ معماری سنتی آن تلاش کنند. استاندار همدان تصریح کرد: ساخت و ساز و تغییرات در مغازه‌های اطراف این محدوده تاریخی منظر تاریخی نباید با سبک گردشگری منافات داشته باشد.
قاسمی فرزاد خاطرنشان کرد: رونق صنعت گردشگری برای توسعه اقتصاد استان همدان امری ضروری و مهم است که دستگاه های اجرایی و مسوولان در راستای حذف موانع و مشکلات آن گام های اساسی بردارند.
وی تصریح کرد: از ظرفیت های موجود در حوزه گردشگری ، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان همدان استفاده مطلوبی نشده، از این‌ رو لازم است با داشتن برنامه عملیاتی و مدیریتی راهبردی این ظرفیت ها را فعال کرد. استاندار همدان گفت: شهرداری همدان با تلاش جدی و پیگری‌ مستمر، از  تردد خودروها در بخش‌هایی از پیاده‌راه منتهی به تپه هگمتانه ممانعت کند و این روند ادامه یابد.  قاسمی فرزاد همچنین اظهار داشت: با همکاری کارشناسان و متخصصان طرح‌های موثری در راستای گسترش و تقویت حوزه گردشگری غار علیصدر و محیط پیرامونی آن، تهیه و تدوین خواهد شد. شهردار همدان همزمان با بازدید مشاور وزیر میراث فرهنگی از سیما و منظر تاریخی همدان تاکید کرد: رسالت شهرداری همدان شناساندن ارزش معماری شهری و بافت تاریخی شهر به جهان است
شهردار همدان گفت: رسالت شهرداری همدان شناساندن فرهنگ و بافت سنتی به جهانیان است
حسینی تاکید کرد: رسالت شهرداری همدان شناساندن فرهنگ و بافت سنتی به جهانیان است.
وی با بیان این که مردم در نگهداشت و حفاظت از بافت تاریخی نقش بسزایی دارند، تاکید کرد: رسالت شهرداری همدان شناساندن فرهنگ و بافت سنتی به جهانیان است. شهردار همدان  اظهار داشت: تمام سعی ما حفاظت از کالبد سنتی و همچنین کالبد جدید شهر همدان است و اصلی ترین نیت ما در ارتباط با بافت سنتی همدان حفظ و استمرار حیات در آن است.
شهردار همدان تصریح کرد: استمرار مرمت و احیای بافت سنتی و حاکم شدن ضوابط و مقررات شهرسازی ومعماری در خصوص ساخت و ساز متناسب با بافت از جمله اولویت های شهرداری همدان برای نگهداشت  ارزشهای معماری قدیمی همدان در رینگ نخست است. وی  در خصوص نقش مردم در جهانی شدن همدان گفت: مردمان قدیم همدان  با احداث بناها و استمرار حیات خود و امید به زندگی در صدها سال پیش باعث شدند همدان امروز تلاش کند تا به عنوان شهر جهانی دست یابد.
حسینی تصریح کرد: مردم در نگهداشت و حفاظت از بافت تاریخی نقش بسزایی خواهند داشت  و کمک و مساعدت آن ها در میراث داری از آن حائز اهمیت است.

 براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال شده و در بین آثار تاریخی و فرهنگی ایران برای ثبت جهانی در یونسکو، منظر تاریخی هگمتانه در اولویت نخست قرار دارد.
یک گروه کارشناسی از عرصه پیشنهادی ثبت جهانی بازدید و مشکلات و موانع را احصاء، شناسایی و مستند کردند.
این عرصه هسته اصلی شهر است که شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی شهر است که در قالب «منظر تاریخی همدان» برای ثبت جهانی آماده‌سازی می‌شود.تپه هگمتانه منتسب به دوران اشکانی و دارای معماری منظمی است وکاوش‌های گوناگون باستان شناسی در پی کشف حقایقی از دوران ماد‌ها و هخامنشی در این اثر تاریخی بوده و تحقیقات و کاوش‌های پیشین نیز بر این هدف متمرکز بوده است.
با توجه به اینکه نیاز است در سال جاری اقدامات مقدماتی در راستای رفع موانع ثبت جهانی انجام شود تا  این عرصه برای بازدید ارزیابان یونسکو آماده شود این تیم از عرصه پیشنهادی ثبت جهانی بازدید و مشکلات و موانع را احصاء، شناسایی و مستند کردند.
زمینه سازی ثبت جهانی منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان تپه باستانی هگمتانه برخلاف سایت‌های تاریخی مانند تخت جمشید که در محدوده جغرافیایی مشخص و مربوط به یک دوران تاریخی است، شهری است که بیش ازسه هزارسال حیات داشته ودراعصار مختلف محل استقرار بوده و همین تداخل دوره‌های تاریخی کاوش‌ها را طولانی و پیچیده کرده است.
منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل می‌شود که با ثبت این اثر، میراث فرهنگی این محدوده شامل بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راه‌های شهر همدان حفظ خواهد شد. استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یک‌هزار اثر ثبت ملی شده است.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com