بازگشایی تدریجی کسب‌و‌کار‌های سفر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  107837 تاریخ انتشار:  1399-02-07 - 08:25 تعداد بازدید:  221
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تسهیلات ۱۲ تا ۱۶ میلیونی برای فعالان گردشگری و صنایع‌دستی
بازگشایی تدریجی کسب‌و‌کار‌های سفر

گردشگری

 بازگشایی تدریجی شامل کسب‌و‌کارهای سفر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خواهد شد.
 با آنکه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌طور رسمی حکم تعطیلی مراکز گردشگری از جمله اماکن اقامتی را صادر نکرده است، اما به‌دلیل پرمخاطره دانستن برخی از این مراکز، از جمله هتل‌ها و سایر اقامتگاه‌ها، ستاد ملی کرونا پیش از آغاز تعطیلات نوروز 99 تصمیم به تعطیلی آن‌ها گرفت تا حجم سفرها را کاهش دهد. در برخی استان‌ها نیز این مراکز به تشخیص استانداران تعطیل شدند. برخی اماکن هم با توجه به رکود سفر برای جلوگیری از ضررهای اقتصادی، به تعطیلی واحد خود اقدام کردند.
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌دنبال ابلاغ دومین پروتکل بهداشتی مراکز گردشگری اعلام کرد: واحدهای تعطیل شده دیگر نمی‌توانند خودسرانه اقدام به بازگشایی کنند و باید از مراجع ذی‌ربط مجوز دریافت کنند.
هرچند هنوز ستاد ملی کرونا به‌طور رسمی درباره نحوه بازگشایی مراکز گردشگری از جمله اماکن اقامتی که در رسته مشاغل پرخطر قرار گرفته‌اند، اطلاعیه‌ای نداشته است اما در برخی استان‌ها مدیران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با استناد به دستورالعملی منسوب به ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده‌اند، تأسیسات گردشگری درصورت ثبت‌نام در سایت مرکز سلامت می‌توانند از ششم اردیبهشت‌ماه فعالیت خود را آغاز کنند.
 تسهیلات ۱۲ تا ۱۶ میلیونی برای فعالان گردشگری و صنایع‌دستی
معاون گردشگری کشور گفت: «در بخش گردشگری به ازای هر اشتغال، ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات ۱۲ درصدی پرداخت می‌شود. فعالان حوزه صنایع‌دستی نیز به ازای هر شغل می‌توانند ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کنند.»
ولی تیموری افزود: «درصورت امکان، فرایند و سازوکاری را تعریف کنیم تا با همکاران بخش خصوصی جلسات را به شکل ویدئوکنفرانس برگزار کنیم تا استان‌ها هم بتوانند در این جلسات حضورداشته باشند و از نظرات آنها بهره‌مند شویم.»
تیموری در نشست با فعالان گردشگری با موضوع بررسی مسائل و آسیب‌های ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا و دستیابی به راهکارها و راه‌حل‌های اثربخش برای بهبود وضعیت گردشگری در شرایط فعلی و پس از بحران در سالن خلیج‌فارس معاونت گردشگری برگزار شد، گفت: «برای گرفتن تسهیلات از دولت برای جبران خسارت‌های ناشی از کرونا در بخش گردشگری بیشتر از همه دستگاه‌ها پیگیری کردیم، اگر قرار بود دولت امتیازی دهد، گرفتیم. صداها و نیازهای شما را در جلسات هیأت دولت به شکل ویژه منعکس کردیم و در نشستی که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون اول رئیس‌جمهوری، رئیس بانک مرکزی و نمایندگان فعالان بخش خصوصی برگزار شد، آسیب‌ها و زیان‌های ناشی از ویروس کرونا را در بخش گردشگری مطرح و بررسی کردیم.» جزو ۱۰ رسته هستیم، متأسفانه امکانات دولت محدود است.»
وی تصریح کرد: «در پی شیوع ویروس کرونا تمام بخش‌های اقتصادی کشور متضرر شدند و تعداد کسب‌وکارهایی که آسیب دیدند، زیاد بود. ۳۵ رسته شغلی معرفی شدند تا بتوانند از حمایت‌های دولت بهره‌مند شوند که از این تعداد ۱۰ رسته با توجه به محدودیت‌های منابعی که دولت داشت برای دریافت تسهیلات انتخاب شدند، از این تعداد، 3 ‌رسته مربوط به حوزه گردشگری و صنایع‌دستی است.»
به گزارش ایسنا، تیموری بیان کرد: «این 3 رسته شامل مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و گردشگری، فعالان این حوزه و کسب‌وکارهای مرتبط به تشخیص این وزارتخانه با عنوان دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و گردشگری و رسته دیگر صنایع‌دستی است.»
وی افزود: «تاکنون 3 گزارش درباره خسارت‌هایی که به این 3 رسته واردشده است در هیأت دولت مطرح شده و عملکرد خود را در اسفند ۹۸ نسبت به اسفند ۹۷ در اختیار آنها قراردادیم و در لیست بانک مرکزی برای دریافت تسهیلات قرار گرفتیم.»
وی تصریح کرد: «یکی از ویژگی‌های این لیست این است که هر کمکی که تا به امروز بخواهد به این بخش انجام شود، پس از آن نیز شامل آن خواهد بود. همچنین اقداماتی که تاکنون انجام‌شده به شکل مکتوب به استان‌ها اعلام کردیم و به بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی نیز ابلاغ‌شده است.»
تیموری بیان کرد: «تسهیلاتی که ما درخواست کردیم با عنوان صفر درصد و کمک‌های بلاعوض بود، اما دولت بودجه نداشت و کمک‌های بلاعوض تنها به وزارت بهداشت برای خرید تجهیزات پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پرداخت بیمه بیکاری افرادی بود که ناشی از شیوع این ویروس بیکار شده‌اند.»
وی افزود: «این ۱۰ رسته به 3 گروه‌ تقسیم شدند؛ گروه یک شامل کسب‌وکارهایی بود که دولت الزام به تعطیل کردن آنها داشت که ما جزو این گروه محسوب شدیم، همچنین گروه دوم و سوم نیز به همین شکل طبقه‌بندی شدند.»
تیموری تصریح کرد: «برای گروه نخست که گردشگری نیز شامل آن می‌شود به ازای هر اشتغالی که مراکز اقامتی داشتند، ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات ۱۲ درصد پرداخت می‌شود. فعالان حوزه صنایع‌دستی به ازای هر شغل می‌توانند ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کنند.»
وی افزود: «پرداخت این تسهیلات از نیمه دوم اردیبهشت در بانک‌ها آغاز و تا پایان خرداد ادامه دارد و بازپرداخت آن مهر ۹۹ خواهد بود، بنگاه‌هایی که این وام را اردیبهشت دریافت کنند تنفس 4 ماهه دارند و سایر بنگاه‌هایی که خرداد از این تسهیلات بهره‌مند شوند، تنفس 3 ماهه داده می‌شود. به‌طورکلی در 2 سال باید تسهیلات دریافتی، پرداخت شود.»
تیموری بیان کرد: «اگر بنگاهی در حال‌حاضر نخواهد از این تسهیلات استفاده کند، می‌تواند در لیستی که برای تحریک تقاضا در حوزه گردشگری وجود دارد، دریافت تسهیلات ۱۲ درصدی را درخواست کند. درمجموع هر بنگاه یک‌بار می‌تواند از این تسهیلات بهره‌مند شود.»
وی افزود: «هرچند این مبلغ کافی نیست اما همه تلاش خودمان را برای دریافت تسهیلات انجام دادیم. اگر قرار بوده حمایتی بشود سعی کردیم بالاترین حمایت‌ها را از دولت بگیریم.»
تیموری تصریح کرد: «در مرحله دوم از صندوق کارآفرینی امید برای گرفتن تسهیلات برای بومگردی‌ها درخواست کردیم و قرار است در این رابطه هفته آینده تفاهم‌نامه چندجانبه‌ای امضا شود.»
وی از طراحی سفرهای هوشمند خبر داد و افزود: «پیشنهادی را در قالب اولیه مطرح کردیم و آن مربوط به سفرهای هوشمند بوده، به‌عنوان‌ مثال اگر قرار است تردد بین‌استانی آغاز و سفرهای کاری انجام شود، اجازه دهیم آژانس‌ها این کار را انجام دهند و از هتل‌ها برای اقامت استفاده کنند.»
معاون گردشگری کشور اظهار کرد: «فرآیندی را با عنوان پروتکل‌های بهداشتی سفرهای هوشمند طراحی کردیم تا پس‌از آنکه ستاد ملی کرونا اجازه سفر کردن را داد، مردم در سفرهای خود بتوانند از تأسیسات گردشگری و مراکز اقامتی استفاده کنند.»
  بازگشایی تدریجی کسب‌وکار‌های سفر
ولی تیموری که دبیر کمیته فضاهای ورزشی و گردشگری ستاد ملی کرونا نیز است، درباره چنین دستوری تاکنون اظهارنظری نداشته، اما معتقد است: به‌تدریج برای مسائل اضطراری و روزمره مردم باید فکری شود. همکاران ما در بخش خصوصی باید برای اقامت ایمن همراه با حفظ سلامتی تدارکات لازم را ببینند.
وی گفت: سناریوهای مختلفی برای مدیریت بحران کرونا در زمان‌های مختلف برای صنعت گردشگری درنظر گرفته‌ایم و تمام اتفاقاتی را که در سطح کشور در زمینه مدیریت کرونا افتاده رصد می‌کنیم و در هر زمانی‌که وزارت بهداشت اعلام کند، آمادگی داریم سفرها را به‌سرعت رونق دهیم.
تیموری اظهار کرد: با توجه به اینکه از ابتدای اردیبهشت 99 ترددهای بین‌استانی آغاز شده است، یکی از سناریوهای ما بحث «سفرهای کاری و اضطراری بین‌استانی» است. در حقیقت به‌نوعی تعامل کار با سلامت باید انجام شود. سفر هوشمندی که دکتر مونسان مطرح کرد مفهوم آن همین است.
وی یادآور شد: برنامه ما در کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مدیریت کرونا برای سفرهای تجاری و اضطراری همزمان با آغاز ترددهای بین‌استانی با عنوان کار همراه با سلامت تعریف شده است.
وی ادامه داد: هتل‌ها و مراکز اقامتی که تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند درصورت تمایل، خدمات خود را به مردم ارائه می‌کنند و 2 پروتکل بهداشتی به این مراکز ابلاغ شده و پروتکل سوم بهداشتی نیز درباره بازگشایی و آغاز به‌کار تدریجی مراکز اقامتی مجاز نیز ابلاغ شد.
معاون گردشگری افزود: امکان دارد تعدادی از مراکز اقامتی به‌دلیل اینکه در شرایط کنونی برای آن‌ها صرفه اقتصادی نداشته باشد، اقدام به بازگشایی و فعالیت دوباره نکنند و برخی هتل‌ها هم یک طبقه خود را برای صرفه‌جویی در مسائل اقتصادی و انرژی در اختیار مسافرانی که برای کارهای اضطراری خود به استان‌ها سفر می‌کنند، اختصاص دهند.
تیموری چندی پیش از ارائه پیشنهاد «الگوی سفر هوشمند» به ستاد ملی کرونا خبر داده و گفته بود که درصورت تأیید این پیشنهاد در ستاد، با انگیزه تأمین خدمات برای سفرهای کاری و ضروری، اقدام می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com