1403-09-021403-09-12bool(false) 1403-09-021403-09-12bool(false) 1403-09-021403-09-12bool(false) 1403-09-021403-09-12bool(false) رشد ۳۵ درصدی اقامتگاه‌های بوم‌گردی همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403

Today : Mon, December 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136262 تاریخ انتشار:  1402-10-21 - 10:07 تعداد بازدید:  277
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بوم گردی‌ها در مهاجرت معکوس به روستاها نقش آفرین‌ بوده‌اند
رشد ۳۵ درصدی اقامتگاه‌های بوم‌گردی همدان

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


 به نظر شما دلیل اقبال به نسبت گسترده گردشگران در سال‌های اخیر به مجموعه‌های بوم گردی چیست و چه دلایلی را برای حضور گردشگران در فضاهای روستایی و طبیعی می‌بینید؟

امروزه مردم به دلیل فضای تصنعی و پرطمطراق زندگی شهری، گریزان بودن از فضاهای شلوغ و تکراری شدن فضای هتل‌های مدرن، بسیار دوست دارند که جاهای متفاوتی را تجربه کنند. حالا که دادن امتیاز به روستاها برای اقامت یک اصل غیر قابل انکار است کارشناسان بر این باورند بوم گردی‌ها در مهاجرت معکوس به روستاها نقش آفرین‌ بوده‌اند .

مردم دوست دارند خود را از فشارها و استرس‌های زندگی شهری و غیره رها کنند و به همین دلیل به دنبال تجربه فضاهای متفاوت از محل سکونت و هتل‌های مدرن هستند و به سمت روستاها، اکوکمپ‌ها، بوم گردی‌ها و دامن طبیعت روی آورده اند.

به نظر شما بوم گردی‌های منطقه غرب کشور و به ویژه استان همدان چه سهمی در جذب این گردشگرانی که از زندگی روزمره شهری و هتل های مدرن گریزان هستند؛ داشته است؟

در استان همدان به لحاظ زیرساخت‌های گردشگری در این حوزه سرمایه گذاری متعدد صورت گرفته است با وجود همه کاستی‌ها و کمبودها، طی این سال‌ها گردشگران اقبال بسیار گسترده ای به سمت بوم گردی‌های استان به ویژه منطقه روستاهای گردشگری، داشته اند. هرچند نمی‌توان ادعا کرد که این‌ بومگردی‌ها به تنهایی باعث رونق گردشگری همدان شده اند ولی نقش مهمی در این حوزه داشته‌اند.

روستاهای گردشگری همدان دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌ها و جذابیت‌های گردشگری بسیاری است. معماری و فرهنگ منطقه و مکان هایی مانند شهرهای زیرزمینی، سراب‌های نهاوند، غار غوری علیصدر، سد اکباتان و روستای ورکانه و سیمین و ابرو و همچنین صنایع دستی متنوع منطقه، سهم بسزایی در جذب گردشگران دارند. با توجه به این ظرفیت‌ها،مسئولان حمایت بیشتری از این بوم‌گردی‌ها داشته باشند و به توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز این حوزه کمک کنند.

 رشد ۳۵ درصدی اقامتگاه‌های بوم‌گردی همدان

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: تعداد اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان در دوران دولت سیزدهم ۳۵ درصد رشد پیدا کرده است.

علی خاکسار افزود: در حال حاضر ۲۷ اقامتگاه بوم‌گردی در استان همدان در حال بهره برداری هستند که 7 مورد از آنها طی ۲ سال اخیر مورد افتتاح قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همدان از سرمایه گذاری در حوزه بوم‌گردی‌ها استقبال و حمایت می‌کند،اظهار کرد: توجه به این مهم موجب رونق گردشگری، اشتغال آفرینی،پیشگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها و تقویت معیشت روستاییان را با خود به همراه دارد.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان همچنین از رشد ۲۱ درصدی تعداد دفاتر خدمات مسافرتی استان طی ۲ سال گذشته خبر داد و گفت: تعداد دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان اولین مکان ارائه خدمات گردشگری از ۵۳ مورد به ۶۴ مورد افزایش یافته است.

خاکسار با بیان اینکه ثبت جهانی هگمتانه مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد و امیدواریم بزودی شاهد این اتفاق بزرگ باشیم،اظهار کرد: این مهم بدون شک تحول زیادی را به گردشگری همدان می‌بخشد و رونق هرچه بیشتر گردشگری استان را با خود به همراه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: گردشگری یکی از محورهای اصلی توسعه استان همدان است و تقویت زیرساخت‌های این بخش در زمینه‌های مختلف مانند اقامت، خدمات و حمل و نقل در دستور کار قرار دارد.

این مسئول با اشاره به اینکه بخش گردشگری تأثیر بسزایی در تحقق رشد اقتصادی دارد، افزود: تمامی شهرستان ها، شهرها و روستاهای استان همدان استعداد جذب گردشگر را دارند که باید از این ظرفیت به بهتری شکل ممکن استفاده کرد.

 همدان استانی دارای ظرفیت برای سرمایه گذاری در بومگردی

همدان استان دارای ظرفیت مقبولی برای سرمایه گذاری در حوزه بومگردی ها است . اقامتگاه بومی و محلی به خانه‌های قدیمی بازسازی شده اطلاق می‌شود كه در آن سعی بر این است تا مهمانان با شیوه سنتی زندگی در آن محل خاص آشنا شوند و در محیطی طبیعی سفر خود را به انجام برسانند.

رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بومگردی همدان گفت: اقامتگاه بوم‌‌گردی به معنای محل اقامت مسافر منطبق بر فرهنگ و جغرافیای آن منطقه است و ساخت آنها به دلیل اینكه قاعده خاصی ندارد حتی اگر در یك منطقه جغرافیایی باشند باز هم تشابه كمی با همدیگر دارند و بومیان هر منطقه جغرافیایی بر اساس شرایط ساخت و ساز و مهم تر از آن فرهنگ منطقه خود دست به ساخت اقامتگاه‌های بوم گردی می‌زنند.

علی سورانی عنوان کرد: بوم‌گردی همچنین به ‌معنای حفظ و نشر اصالت و فرهنگ هر منطقه است؛ خدمات قابل ارائه در این واحدها رنگ و بوی سنتی و نوستالوژیك دارد، صندوقچه‌های قدیمی به جای قفسه‌های كتاب و لباس، جاجیم و گلیم به جای فرش و موكت، غذاهای محلی، شب نشینی دور آتش به جای تماشای تلویزیون، دوشیدن شیر گاو، پختن نان و غیره از جاذبه‌های این محل هاست در بوم گردها خبری از بشقاب‌های رنگین، انواع كباب‌ها و غذاهای بین‌المللی نیست و غذاهای سنتی و قدیمی از طرف چند تن از بومیان كه بیشتر از بانوان آن منطقه هستند برای مسافرها سرو می‌ شود.

سورانی مهمترین تمایز مراكز اقامتی بوم‌گردی ها را داشتن سبك سنتی دانست كه گردشگران زیادی را به سمت خود جذب و مالكان این مراكز اصرار به داشتن این سبك زندگی دارند عنوان کرد و گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی به دلیل اینكه براساس معماری سنتی منطقه ساخته می شوند كمترین تأثیر مخرب زیست‌محیطی را دارند و به نوعی بخشی از بافت طبیعی منطقه به حساب می‌آیند.

 یک بازارچه نیاز روستاهای گردشگری

یک کارشناس گردشگری می‌گوید: در حوزه هایی مانند راه‌های ارتباطی، زیرساخت‌های گاز، برق، آب و اینترنت موبایل هنوز کاستی‌های بسیاری وجود دارد. بسیاری از روستاهای منطقه روستاهای گردشگری هنوز اینترنت موبایل پرسرعت ندارند. یا برخی روستاهای گردشگری به دلیل نداشتن طرح هادی، هنوز فاقد راه درون روستایی است و شبکه گاز و آب هم به تازگی در حال انجام است.

در سطح شهر و روستاهای دارای بومگردی هم باید دستشویی‌ها و پارکینگ های متعددی برای گردشگران ایجاد شود. همچنین روستاهای سیمین و ورکانه به عنوان دروازه گردشگری روستاها نیازمند یک بازارچه فروش محصولات بومی و صنایع دستی و یک موزه مجهز در مقیاس منطقه‌ای است که ساخت آن باید در دستور کار قرار گیرد.

گفتنی است، استان همدان دارای ۲۷ اقامتگاه بوم‌گردی، ۱۵ هتل و میهمان‌سرا، ۱۴ میهمان‌پذیر، 5 مجتمع گردشگری، 4 هتل‌ آپارتمان، هفت مرکز تفریحی‌سرگرمی، یک متل، ۶۴ دفتر خدمات مسافرتی، ۱۶ مرکز پذیرایی بین‌راهی و ۱۷ سفره‌خانه سنتی در استان همدان فعال است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com