شهرداری همدان متولی گردشگری ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  128312 تاریخ انتشار:  1401-09-06 - 15:56 تعداد بازدید:  232
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در نشست هم اندیشی رؤسای صنوف گردشگری با شورای شهر مطرح شد
شهرداری همدان متولی گردشگری ندارد

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


■ برند شهر دوستدار کودک روی دست شهر ماند


 پیگیری درخواست‌های فعالان حوزه گردشگری همدان تسهیل کننده پیشرفت مسیر در راستای دست یافتن به توسعه این صنعت در همدان خواهد بود.

رئیس کمیسون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای شهر  همدان  در نشست با رؤسای صنوف فعال حوزه گردشگری روز گذشته5 آذرماه  با عنوان این مطلب در نشست هم اندیشی فعالان گردشگری همدان با شورای شهر گفت: در راستای پیگیری مطالبات و تصویب مصوبات مرتبط با گردشگری ایجاد شرکت گردشگری در شهرداری همدان در دستور کار قرار گرفته است تا بتوان برای تصمیمات و اجرای برنامه های حوزه گردشگری همدان با برنامه ریزی و راهبردی عمل کرد.

حمید بادامی‌نجات گفت: ضعف بزرگ شهرداری همدان این است که متولی گردشگری ندارد. مدیریت این حوزه با یک کارشناس زیر مجموعه یک معاونت اتفاقی است که نیازمند بازنگری است و باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی به فصل تصمیم گیری های بودجه در شورا برای سال آتی اشاره کرد و گفت : از آنجا که شورا هم اکنون در  (آذرماه) تصمیم‌گیری موارد مالی و تعرفه‌ها را با جدیت در دستور کار دارد  لذا  پیشنهادات و راهکارهای کارشناسان در این زمان مشخص شده می‌تواند برای اختصاص بودجه های لازم تأثیرگذار باشد.

وی در خصوص راه‌اندازی سازمان گردشگری در شهرداری همدان گفت: در کمیسیون گردشگری و سرمایه‌گذاری و کمیته گردشگری شورای شهر همدان تلاش‌هایی در راستای توسعه گردشگری صورت گرفته و برنامه‌هایی اجرا شده است اما تصمیم بر این است که آنچه اتفاق می‌افتد تحت لوای یک سازمان واحد باشد.

بادامی‌نجات تأکید کرد: دیدگاه در این زمینه بر این است که سازمان مستقل به نام سازمان گردشگری شکل بگیرد و نظر دیگر این است تا تشکیل این سازمان و پیگیری موارد حقوقی و اداری،  ستادی با عنوان گردشگری در شهرداری همدان فعال پیگیری امورات مرتبط را به دست بگیرد.

رئیس کمیسون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای شهر  همدان گفت: این موضوع در شورا در حال بحث و بررسی است و به زودی اقدامات در این زمینه نظم بهتری خواهد یافت. ما معتقدیم که همدان در عرصه گردشگری ظرفیت‌های چشم‌گیری دارد و اگر این مقوله جایگاه خود را در همدان پیدا کند اقتصاد جامعه محلی هم به مراتب پویا خواهد شد.

بادامی‌نجات گفت: اگر برنامه‌ها در راستای معرفی ظرفیت‌های گردشگری در یک سازمان جمع‌بندی شود، پیشبرد مقاصد و نظارت بر آن و نتیجه‌گیری امور بهتر از قبل دنبال خواهد شد. به دنبال آن هستیم که تشکیل سازمان در سال جاری به نتیجه برسد و پس از ترسیم اهداف راه‌اندازی آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.

بادامی به ذهنیت نادرستی که از یونسکو در اذهان متولیان امور شهری همدان ایجاد شده است اشاره کرد و گفت: همچنان معتقدم همدان می‌توانست با ایجاد نمایندگی یونسکو در همدان محل تجمع ایده‌های نو و پویایی حوزه گردشگری باشد اما به دلیل ذهنیت‌های نادرست در این زمینه ما از عناوینی همچون شهر خلاق خوراک، موسیقی و صنایع دست هم که استان‌های همسایه آنها را تصاحب کردند در سال‌های اخیر بی‌بهره مانده‌ایم.

این در حالی است که فرد تأثیرگذار همچون دکتر زلفی‌گل وزیر علوم به عنوان هیأت امنای نمایندگان یونسکو در ایران هستند و ما از این ظرفیت هم غافل مانده و نتوانسته‌ایم از تأثیر چنین استان‌های تأثیرگذاری در سطح ملی و بین‌المللی بهره ببریم.

  برون رفت از مشاغل گردشگری یک آسیب برای همدان

معاون گردشگری همدان نیز در این نشست به آسیب‌های جدی حوزه گردشگری در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: همگرایی میراث فرهنگی و شهرداری و شورای شهر می‌تواند گردشگری همدان را به سمت توسعه ببرد.

علی خاکسار گفت: چالش‌های حوزه گردشگری فعالان این حوزه را به سمت فعالیت در مشاغل دیگر در سراسر کشور حتی تحلیل کرده است و ما باید با ارائه راهکارها و تصمیمات اجرائی زمینه فعالیت و تکاپوی اقتصادی را دوباره محیا کنیم. در یک کلام می‌توان گفت در ماه‌های اخیر تیر خلاص به گردشگری خورده شد.

معاون گردشگری همدان عنوان کرد: خروج از زمینه‌های شغلی فعالان گردشگری در استان‌های دیگر فراگیر است و ما هم از این اتفاق مستثنی نیستیم.و حل این بحران همگرایی بخش خصوصی و دولتی را برای برون رفت از چالش‌های فعلی می طلبد .

خاکسار به حضور در رویدادهای ملی و بین‌المللی برای معرفی همدان  اشاره کرد و گفت: نمایشگاه گردشگری که هرسال بهمن ماه در تهران برگزار می‌شود  یک ویترین برای ارائه توانمندی‌های هر منطقه توسط شهرداری شورا و میراث فرهنگی است که متأسفانه در سال‌های اخیر همراه نبودن شهرداری با حوزه گردشگری همدان ، استان  را از این فرصت بی‌بهره کرده است. وی از متولیان امور شهری درخواست کرد برای حضور قدرتمند در نمایشگاه گردشگری پیش روی برنامه ارائه دهند و توانمند‌ورود کنند.

  برند دوستدار کودک فراموش شد

رئیس جامعه هتلداران در این نشست به اهمیت تصویری که از سرمایه‌گذاران و فعالان گردشگری همدان منعکس می‌شود اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در مورد هتل رها شده ندیمی همین کافی است که دریابیم اگر وارثان ندیمی با خروجی مطلوب اقتصادی سرمایه‌گذاری گردشگری و هتلداری همدان روبه‌رو شده بودند زودتر از این حرف‌ها پروژه رها شده را تعیین تکلیف می‌کردند. اگر آنها هتل ندیمی را رها کرده‌اند دلیل آن ناامیدی از حمایت سرمایه‌گذار و درامد اقتصادی گردشگری در همدان است.

وی به برند فراموش شده  شهر دوستدار کودک که در سال‌های پیش برای همدان توسط شورای شهر و شهرداری همدان تعیین شد اشاره کرد و گفت: این برند برای همدان کافی است تا استان و شهر را در نمایشگاه‌های مطرح گردشگری به عنوان یک مقصد هدفمند معرفی کند. اما هنوز پس از سال‌ها شورا و شهرداری همدان از این عنوان هم نتوانسته دفاع کند.

رئیس کمیسون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای شهر  همدان در آخرگفت: ضرورتی ایجاد شده که همدان محور تعریف شده ای برای گردشگری داشته باشد و براساس مطالعات، بهترین محور شناسایی شده از آرامگاه بوعلی سینا تا آرامگاه بابا طاهر است و کمیسیون گردشگری شورای شهر روی این مهم تأکید دارد .

حمید بادامی نجات با اشاره به اینکه در بخشی از این محور قبلا کارهای خوبی انجام شده و کمیسیون گردشگری شورا تحقق دیگر اقدامات را پیگیری می کند، افزود: پیاده راه سازی خیابان اکباتان قسمتی از این کار است که با وجود برخی ضعف ها به نتیجه رسید و حذف سواره از هگمتانه نیز به سرانجام رسیده است.

بادامی نجات با بیان اینکه ثبت جهانی این محور یکی از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه باشد، خاطرنشان کرد: پرونده ثبت جهانی منظر شهری، تاریخی هگمتانه تا همدان که این معبر را نیز شامل می شود، باید برای بازدید ارزیابان یونسکو در سال آینده آماده شود.

وی با اشاره به اینکه ارزیابان باید مشاهده کنند همدان برای حفظ این مسیر تلاش می کند، تصریح کرد: بخشی از کارها با همکاری مدیریت شهری و میراث فرهنگی انجام خواهد شد و این دو دستگاه باید در کنار هم این کار را به سرانجام برسانند.

بادامی نجات در ادامه احیای محور فرهنگی گردشگری همدان را حفظ هویت شهر دانست و افزود: پذیرش مردمی مهمترین مسئله ای است که باید اتفاق بیفتد و چون این مسیر ارتباط تنگاتنگی با زندگی مردم دارد باید با کمترین عارضه به سرانجام برسد.

گفتنی است ، در این نشست نمایندگان صنوف دیگر حوزه گردشگری و از جمله دفاتر خدمات مسافرتی جامعه مهمانپذیرها راهنمایان گردشگری بومگردی‌ها و رستوران‌های سنتی هر یک موارد و مطالبات خود از شورای اسلامی شهر همدان در حوزه گردشگری را مطرح کردند و بر این مهم تأکید داشتند که تصمیمات شاخص در حوزه گردشگری همگرایی می خواهد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com