تکرار دلنشین چله نشینی عزای امام حسین(ع) همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83134 تاریخ انتشار:  1396-08-17 - 05:45 تعداد بازدید:  385
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدان، به عنوان استان خادم زائران اربعین شناخته شود
تکرار دلنشین چله نشینی عزای امام حسین(ع)

گردشگری

 نفس ها حالا سخت به شماره افتاده است، پاه بی رمق تر از همیشه با تاول هایی از زخم ناکسانی که به وهم و خیالی پوچ با سودای قدرت عزیزترین خلق خدا را بر نیزه کردند مسیری را می پیماید که تاریخ گواه مظلومیت هایشان باشد. عمودهای بین راه را یکی پس از دیگری که پشت سر می گذاری آنجا که تپش های قلبت با خیسی گونه همراهت می شوند شاید تنها جایی باشد که با تمام وجود غربت و بی پناهی را بتوانی لمس کنی این غم با تمام وجودت پیوند می بندد تا چادر بر سر کشیده با رویی نه چندان سفید در خیابان های بین الحرمین نگاه ناامیدت را به امید اجابت به حرمینی خیره کنی که حالا بهترین بندگان خدا و پسران علی بن ابیطالب(ع) را در خود جای داده است،اینجا اربعینی برپاست با بوی غربت یاران امام حسین(ع) که هر ساله هزاران نفر به یاری بی پناهی آنها در کربلا عزم را جزم زیارت می کنند.

 اربعین حسینی چه روزیست ؟

در منابع معتبر شیعی، در مورد روز بیستم صفر به دو اعتبار توجه شده است؛ نخست روزی که اسرای کربلا از شام به مدینه مراجعت کردند و دوم روزی که جابر بن عبدا... انصاری‌، صحابی پیامبر خدا(ص) از مدینه به ‌کربلا وارد شد تا قبر حضرت اباعبدا...الحسین(ع) را زیارت کند  بر این اساس اعتبار اربعین امام حسین(ع) از قدیم الایام میان شیعیان شناخته شده بوده و هست‌..
باتوجه به این مقدمه چند سالی است که پیاده روی اربعین با مشارکت مردم و محبین اهل بیت(ع) به سمت کربلا با شکوه هرچه تمام برگزار می شود استان همدان نیز به دلیل مجاورت با استان های مرزی مثل کرمانشاه یکی از اصلی‌ترین مسیرهای عبور زائرین سیدالشهدا در این ایام است که سال گذشته با هزار و 600 نفر خادم مستقر در موکب ها در حال خدمت رسانی به زوار اربعین بوده و امسال نیز با شعار"همه خادمیم" با همکاری تعداد بیشتری از خادمین و با برنامه ریزی دقیق تری این راه را ادامه داده و به طوریکه میانگین پذیرای 30 هزار نفر زائر در طول روز تنها توسط موکب های اداره اوقاف می باشد و با توجه به اینکه پیش بینی شده تردد زائران از همدان به کربلا به بیش از 5/2 میلیون نفر برسد توسط سازمان حج و زیارت و ستاد بازسازی عتبات عالیات استان در کربلا و نجف 11 موکب توسط همدانی ها برپا شده است.

 اعزام 800مبلغ در ایام اربعین به اقصی نقاط استان همدان

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین با بیان اینکه 800 مبلغ در ایام اربعین به اقصی نقاط استان همدان اعزام می‌شوند، گفت: هزا ر و 800 هیأت برنامه عزاداری، سخنرانی و سینه‌زنی را بر عهده دارند.
حجت‌الاسلام علی دشتکی با بیان اینکه هر ساله در ایام اربعین ستادی تحت عنوان ستاد اربعین در همدان تشکیل می‌شود، اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد شئون مناسبت‌های مذهبی در دو بخش برنامه‌ریزی‌هایی را برای برگزاری مراسم ایام اربعین در نظر دارند.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین با بیان اینکه هزار و 400 مسجد در سطح استان برنامه‌های گفتمان‌سازی با موضوعات درس‌ها و عبرت‌های عاشورا  را در قالب سخنرانی و عزاداری پوشش می‌دهند، گفت: 350 مؤسسه قرآنی و فرهنگی و تبلیغی امسال در دهه آخر ماه صفر برنامه‌ برگزار می‌کنند. وی با بیان اینکه 25 هیأت خادمین زوار اربعین در سطح استان تشکیل شده که نذورات و خدمات مردمی را سازماندهی کرده و در اختیار سازمان قرار می‌دهند خاطرنشان کرد: ۱۰ موکب از استان همدان در خارج از کشور برپا شده که با اعزام مبلغ برای هر یک از این موکب‌ها در مجموع ۳۰ نفر مبلغ اعزام شده است.

 همدان، به عنوان استان خادم زائران اربعین شناخته شود

نماینده امام جمعه همدان در ستاد خدمتگزاران اربعین حسینی استان همدان گفت: همدان باید به عنوان یک استان خادم برای زائران اربعین در سراسر کشور معرفی شود.
حجت‌الاسلام عباس اسماعیلی اظهار کرد: از سال گذشته ستاد مردمی اربعین حسینی استان همدان فعالیت‌های منسجم خود را در قالب برپایی ایستگاه‌های صلواتی آغاز کرده، به طوری که خدام استان همدان جزو بهترین‌ها از نظر خدمات‌رسانی به زوار هستند.
وی با بیان اینکه راه عبور 14 استان کشور برای تشرف به کربلای معلی از استان همدان است، افزود: سال گذشته 650 هزار وعده غذایی توزیع و به 350 هزار نفر از زوار خدمات اسکان داده شده است که امسال پیش‌بینی می‌شود این آمار افزایش یابد.
اسماعیلی با بیان اینکه  باید فرهنگ خدمت به زوار امام حسین(ع) را در استان نهادینه کرده و  برای اقشار مختلف مردم ثواب و اجر خدمت به زائران امام حسین(ع) بدرستی تببین شود تصریح کرد: به فرموده پیامبر اکرم(ص) تنها امامی که می‌توان او را در عرش خدا زیارت کرد و خوردن تربتش مستحب بوده، امام حسین(ع) است.
نماینده امام جمعه همدان در ستاد خدمتگزاران اربعین حسینی استان همدان با اشاره به اینکه تنها حضرت اباعبدا... الحسین(ع) دارای اربعین است، بیان کرد: اربعین امام حسین(ع) در برگیرنده پیام عاشوراست و این قیام و برگزاری اربعین امام حسین(ع)‌ تا ظهور امام زمان(عج) و رجعت وجود مقدس سیدالشهدا(ع) ادامه دارد.

 پذیرایی از 30 هزار زائر در کربلا طی هر روز

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از اطعام‌ زوار اربعین حسینی طی 10 روز در موکب فاطمه الزهرا(س) خبر داد و افزود: چند روز قبل و چند روز پس از اربعین حسینی خدمات‌دهی به زوار در کربلای معلی انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه روزانه پخش میان‌وعده به بیش از 20 هزار نفر طی صبح و عصر در برنامه است، بیان کرد: هز روز میان‌وعده سوپ در این موکب تدارک دیده می‌شود و در مجموع نیز بیش از 30 هزار نفر در وعده‌‌های غذایی پذیرایی خواهند شد.
وی با اشاره به دیگر خدمات ارائه شده در موکب مستقر در کربلای معلی، گفت: یکی از نیت‌های واقف خیراندیش سیف‌الدوله خرید لباس برای زوار حرم اباعبدالله الحسین(ع) است که از محل این موقوفه 3 هزار و 500 دست لباس بین زائران توزیع خواهیم کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان خاطرنشان کرد: سال گذشته با کمک یکی از خیرین استان قم 11 هزار جفت کفش در موکب اداره اوقاف همدان در کربلای معلی توزیع شد که امسال نیز با کمک‌های این خیر نیک‌اندیش همان تعداد کفش توزیع خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز مراسم اربعین حسینی را عظیم‌ترین گردهمایی فرهنگی در جهان اسلام دانست
و اظهار کرد: پیاده‌روی و همایش بزرگ عزاداران اربعین حسینی، رویدادی باشکوه است که در چند سال اخیر چشم جهان را به خود خیره کرده است..
فال عبادی، برگزاری فعالیت‌های فرهنگی در این ایام را ضروری دانست و افزود: برنامه‌های مختلفی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در ایام اربعین حسینی از جمله برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی، اجرای تعزیه و نمایش‌های آئینی، برگزاری شب شعر عاشورایی و... از برنامه‌هایی است که برای این ایام تدارک دیده شده است.

40 ایستگاه صلواتی خدمات‌رسان به زوار حسینی

دبیر ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین استان همدان گفت: امسال 40 ایستگاه صلواتی در پنج ورودی و دو خروجی استان همدان کار خدمات‌رسانی به زوار را آغاز کرده است.
سیداکبر حسینی با بیان اینکه امسال 40 ایستگاه صلواتی در پنج ورودی و دو خروجی استان همدان کار خدمات‌رسانی به زوار را آغاز کرده است ادامه داد: 20 ایستگاه در شهرستان همدان، پنج ایستگاه در شهرستان اسدآباد، چهار ایستگاه در شهرستان بهار، دو ایستگاه در شهرستان فامنین، چهار ایستگاه در کبودراهنگ و در شهرستان ملایر، رزن و تویسرکان نیز هر کدام یک ایستگاه صلواتی برای ارائه خدمات به زوار برپا شده است.
وی با اشاره به استقبال گسترده مردم برای حضور در اربعین امسال گفت: در سال جاری رشد تعداد ایستگاه‌های صلواتی قابل چشمگیر بوده است به طوری که در مسیر رفت 26 ایستگاه و در مسیر برگشت 28 ایستگاه به زوار امام حسین(ع) خدمات‌رسانی می‌کنند.
حسینی اضافه کرد: امسال تاکنون 10 هزار نفر از زوار، در استان همدان اسکان و بیتوته اقامتی داشته‌اند و در سه نوبت به  180 هزار نفر وعده غذایی و در بین 280 هزار نفر نیز میان وعده توزیع شده است.
وی با اشاره به شعار امسال ستاد اربعین استان «همه خادمیم» در کنار شعارهای دیگر مانند «اربعین امسال تا ظهور» نیز یادآور شد: این شعار با هدف اینکه همه اقشار مختلف مردم در هر جایگاهی به زائران خدمت‌رسانی کنند تعیین شده است.
حسینی با اشاره به اینکه امسال حرکت زوار به سوی کربلا زودتر انجام شده است، گفت: در روزهای باقی مانده به اربعین حسینی شاهد برگشت زوارهستیم، بنابراین 28 ایستگاه در مسیر برگشت زوار آمادگی لازم را از نظر بهداشت و درمان، خدمات راهوری و... دارا است.
وی در خصوص خدمات رسانی به زوار خارجی نیز اظهار کرد: تاکنون زواری از کشورهای گرجستان، آذربایجان و ترکیه عازم کربلا بوده‌اند که خواستار همکاری سازمان میراث فرهنگی برای چاپ بسته‌های فرهنگی در خصوص نقاط تاریخی همدان به زبان‌های انگلیسی و ترکی استامبولی برای ایجاد جذب ظرفیت گردشگر به استان همدان هستیم.
حسینی با بیان اینکه ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین استان همدان با ستاد استان‌های دیگر چون قم، زنجان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و گیلان برای خدمات‌رسانی به زوار هماهنگ شده است، خاطرنشان کرد: امسال برای خدمات رسانی مطلوب‌تر در همدان اقدام به راه‌اندازی آشپزخانه مرکزی با اصول کاملاً بهداشتی برای پشتیبانی از ایستگاه‌های صلواتی کرده‌ایم.
دبیر ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین حسینی استان همدان با بیان اینکه سامانه 3138 آماده پاسخگویی به زائران اربعین حسینی است، گفت:ستاد مردمی اربعین حسینی با انسجام و برنامه‌ریزی بین آنها و ارتباط بین دستگاه‌های دولتی و ایستگاه‌های صلواتی استان در چهار مسیر ورودی و دو خروجی از اسدآباد و نهاوند به سمت مرزهای غربی کشور اقدام کرد.
وی با تأکید بر اینکه امسال مقرر شده هم ستاد اربعین استان و هم ستاد مردمی اربعین در بحث آماده‌سازی پذیرایی از زائران خدمات برنامه‌ریزی شده‌ای داشته باشند، افزود: ایستگاه‌های صلواتی در دو قسمت رفت و برگشت تقسیم شده‌اند که ایستگاه‌های رفت از هفته قبل کار خود را آغاز کرده‌اند اما مدت طراحی شده برای خدمات‌رسانی همه ایستگاه‌ها پنج روز قبل و پنج روز پس از ایام اربعین است.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر بیشتر به موضوعات فرهنگی، تهیه بسته‌های فرهنگی و مذهبی، راهنمایی‌هایی که باید به زائران شود و مباحث بهداشتی پرداخته می‌شود، گفت: برای ساماندهی این موضوعات از سال قبل سامانه 3138 راه‌اندازی شد که به عنوان امدادزائر شناخته شده و زائرانی که قصد استفاده از امکانات اسکان، پذیرایی و یا سایر خدمات را داشته باشند، با این سامانه پیگیری و رصد می‌شوند.
دبیر ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین حسینی استان همدان از وجود یک سامانه به عنوان خادم نیز یاد کرد و افزود: افرادی که تمایل به خدمات‌رسانی به زائران دارند می‌توانند در سامانه khadem.ir ثبت نام کنند که در این سامانه قسمت‌هایی نیز برای نذورات کالایی و نقدی در نظر گرفته شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com