جشنواره‌ای برای صنایع دستی "سرو سیمین" همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136515 تاریخ انتشار:  1402-11-10 - 10:18 تعداد بازدید:  154
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

4 روز برگزار می‌شود
جشنواره‌ای برای صنایع دستی "سرو سیمین"

گردشگری


4 هنرمند همدانی نشان سرو سیمین دارند

جشنواره بین المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر با نام «سرو سیمین ۸» در برج آزادی برگزار و آثاری از هنرمندان ایرانی و خارجی به معرض نمایش گذاشته می شود.

سطح این جشنواره بسیار بالا است و با توجه به کیفیت آثار صنایع دستی همدان  امیدواریم هنرمندان استان بتوانند نشان سرو سیمین را دریافت کنند.

مهم‌ترین شاخص انتخاب آثار تمایز صنایع دستی از لحاظ طراحی، کیفیت اجرا اصالت برند و هویت و کاربرد خلاقانه است. در این جشنواره به  هنرمندان برگزیده نشان سرو سیمین ویژه جشنواره فجر صنایع دستی و جایزه نقدی و به هنرمند برگزیده دیگر دیپلم افتخار و جایزه غیر نقدی تعلق می‌گیرد. سال گذشته  ۱۲ اثر از ۴هنرمند برجسته  استان در جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی برای دریافت سرو سیمین رقابت کردند.

و آثار راه‌یافته به نمایشگاه این جشنواره شامل: سه اثر از آثار گره چینی استاد امیر برق زدگان، اثر سه گانه استاد عباس دل زنده، ۵مورد اثر قفل سازی سنتی مربوط به استاد سعید طلایی، بک مورد اثر نازک کاری خراطی مربوط به استادمحمدمهدی فرهادی فضلی است.امسال نیز هنرمندان همدانی برای حضور در این رویداد اماده میشوند.  آثار صنایع دستی همدان که در این جشنواره شرکت کرده‌اند، فاخر هستند.

به گزارش همدان پیام  هشتمین جشنواره بین المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر با نام سرو سیمین ۸ روز ۲۷ بهمن ماه در برج آزادی افتتاح می‌شود و تا اول اسفند ماه ادامه خواهد داشت. مراسم اختتامیه این برنامه نیز در برج میلاد برگزار خواهد شد.

در این جشنواره هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی در داخل و خارج از کشور آثار خود را به عنوان نمونه‌های برتر در هر حوزه ارائه می‌دهند. پیش از وارد شدن هر یک از این آثار به جشنواره، یک کمیته داوری اولیه تشکیل شده تا بتواند آثار را تفکیک کرده و آثاری که قابلیت ارزیابی دارند را به جشنواره راه دهند.

به همین منظور برخی از آثار از وارد شدن به جشنواره باز ماندند مانند تعدادی از آثار کشورهای خارجی که سنخیتی با موضوع هنر سنتی و صنایع دستی نداشتند. با این وجود تا کنون ۵ هزار اثر از ۲ هزار هنرمند در این رویداد ثبت نام شده است.

همچنین ۱۶ کشور نیز در این برنامه مشارکت دارند که کشورهای کویت، ازبکستان، قطر، پاکستان، هند، لبنان، صربستان، افغانستان، ساحل عاج، نیجریه، چین، کلمبیا، تاجیکستان، مقدونیه شمالی، عربستان و تایلند از جمله آنها هستند. هشت تندیس سرو سیمین، دو نشان فردا، یک نشان رویش دوباره سرو، یک نشان ترنج سیمین و یک نشان هنر در حرم تندیس‌هایی هستند که در مراسم اختتامیه اهدا خواهند شد.

رژه پرچم شهرهای جهانی صنایع‌دستی در ۲۷ بهمن ماه، اجرای مپینگ با محتوای صنایع‌دستی در بدنه برج آزادی، رونمایی از سرود صنایع‌دستی در مراسم افتتاحیه، نمایش آثار هنرمندان فعال در حرم و نمایش آثار هنرمندان خارجی و داخلی در تالارهای برج‌آزادی از جمله برنامه‌های هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی است.

پنج هزار اثر از ۲ هزار هنرمند در دبیرخانه هشتمین جشنواره صنایع دستی فجر ثبت شده است و هنرمندان از ۱۶ کشور برای حضور و مشارکت در این رویداد اعلام آمادگی کردند.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این رویداد حلقه‌ای از زنجیره‌ای است که بر اساس سیاست‌های وزارت میراث فرهنگی ایجاد شده است، همه برنامه‌ریزی‌های این رویداد بر اساس دایره‌های معنایی شکل گرفته است حتی انتخاب برج آزادی به‌عنوان نمادی از هنرهای معماری ایران و دارای دامنه معنایی وسیع، برای میزبانی جشنواره با همین هدف بوده است.

به گزارش ایرنا، مریم جلالی دهکردی به سیاست تقویت توجه و تغییر رویکرد از فرهنگی به اقتصادی و اتصال صنایع‌دستی به ادبیات توسعه و زنجیره ارزش اشاره و توجه ویژه رئیس جمهوری به این حوزه را نشانی از تغییر جایگاه این حوزه عنوان ‌کرد و گفت: در هشتمین دوره این ‌جشنواره فصل جدیدی مربوط به اهل بیت(ع) باز شده است، امامزاده‌ها محل ارادت هنرمندان صنایع‌دستی به اهل بیت (ع) است.

 همکاری ۲۳ دستگاه اجرایی با جشنواره صنایع دستی فجر

جلالی به پیوند نسلی، پاسداشت و هویت در پهنه جهانی به‌عنوان شعار هشتمین جشنواره صنایع دستی فجر اشاره کرد و گفت: معاصرسازی، آموزش تولیدکننده‌ها و توجه نسل جوان به‌عنوان مولفه‌های مورد نیاز برای گسترش بازار صنایع‌دستی است و این جشنواره محلی برای معنا پیدا کردن اصالت و ریشه‌ها است.

وی به انسجام درون سازمانی و مفاهمه برون‌ سازمانی اشاره کرد و افزود: شورای سیاست گذاری جشنواره فجر صنایع‌دستی متشکل از ۲۳ نهادی است که در حوزه فرهنگ نقش به سزایی دارند و این جشنواره می‌تواند محلی برای تعامل و همگرایی بیشتر با این دستگاه‌ها باشد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه عرضه صنایع‌دستی در استانها به بالندگی رسیده و طبق دستور رئیس جمهوری در مبادی شهرها بازارچه صنایع‌دستی دایر شده است، افزود: تاکید ما بر این است که صنایع‌دستی را در یک خط ممتد و از زمان خلق تا مصرف مولفه‌ها و ساحت‌های مختلف را مورد توجه قرار دهیم و تمام ‌تلاشمان در این یکسال این موضوع بوده است.

وی جشنواره صنایع‌دستی فجر را جشنواره جشنواره‌ها دانست و گفت: پنج هزار اثر از ۲ هزار هنرمند به دبیرخانه جشنواره رسیده است، ۱۶ کشور در این رویداد مشارکت دارند، و ۳۰۰ اثر داخلی از هنرمندان داخلی است، همه تمامی مولفه‌های توسعه، ترویج و فروش صنایع دستی در برج آزادی طی برگزاری این رویداد، متمرکز شده و برنامه‌ریزی به منظور برگزاری کارگاه های متنوع، نقش‌آفرینی و عرضه دستاوردهای شهرها و روستاهای جهانی صنایع‌دستی، انجام شده است.

در پایان این نشست، موشن مربوط به جشنواره برای اصحاب رسانه نمایش و از پوستر جشنواره با حضور یکی از پیشکسوتان صنایع‌دستی و دانش‌آموزی سفالگر به‌عنوان نمادی از پیوند بین‌نسلی رونمایی شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com