1403-01-201403-01-30bool(false) حساسیت «صفر» به ایمنی اتوبوس‌ها؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118537 تاریخ انتشار:  1400-04-14 - 07:00 تعداد بازدید:  206
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ریشه حوادث جاده‌ای تشریح شد
حساسیت «صفر» به ایمنی اتوبوس‌ها؟

گردشگری

بیش از یک هفته از واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط‌زیست در حوالی نقده و اتوبوس سربازان در میدان ورودی دهستان «دهشیر» از توابع شهرستان«تفت» می‌گذرد.
جامعه پیگیرانه به‌‌ دنبال چرایی این سوانح است و کارشناسان حوزه‌های مختلف هم تلاش می‌کنند راهکارهایشان را برای جلوگیری از تکرار آن ارائه دهند. در همین رابطه متخصصان گردشگری عنوان می‌کنند باید برگزاری تور یا سفر توسط هر سازمان، نهاد یا ارگانی را به متولیان سفر یعنی شرکت‌های توریستی سپرد و در مقابل از آنها انتظار پاسخگویی درباره هر کم‌وکاستی را داشت.
 رئیس جامعه تورگردانان یکی از این کارشناسان است،‌ وی به «دنیای‌اقتصاد» گفت: یکی از عوامل تمام این اتفاق‌ها این است که وسیله نقلیه‌ای که در اختیار سفرهای دانشجویان،‌ دانش‌آموزان،‌ سربازان و... قرار می‌گیرد بعضاً به شکل دقیق پیش از سفر چک نمی‌شود.
ابراهیم پورفرج  با اشاره به اینکه اتوبوس‌هایی که از آنها در این تورها استفاده می‌شود،‌ سال‌هاست کار کرده و از نظر فنی قابل اعتماد نیستند.
وی بیان کرد: از راننده در حد رانندگی می‌توان انتظار داشت، اما مسائل فنی یک وسیله نقلیه موضوعی نیست که راننده به جزئیات آن آگاه بوده و نسبت به آن اشراف داشته باشد.
هواپیما پیش از پرواز توسط یک مسئول فنی چک می‌شود، اما چنین حساسیتی درباره اتوبوس وجود ندارد.
 پورفرج با بیان این مطلب گفت: چه فرقی بین هواپیما یا اتوبوس وجود دارد وقتی کارکرد هر دو یکی است. متأسفانه در تورها یا سفرهایی که برای دانش‌آموزان،‌ دانشجویان، سربازان‌ و... تدارک می‌بینیم چنین حساسیت‌هایی کمتر لحاظ می‌شود در حالی‌ که اگر تورها زیر‌مجموعه شرکت‌های توریستی شوند تمام این موارد حل‌شدنی است.
رئیس جامعه تورگردانان بیان کرد: در شرکت‌های توریستی مدیر فنی موظف است وسیله نقلیه را هم به لحاظ ظاهری و هم فنی چک کند‌، سلامت جسمی، ساعت خواب و... راننده هم توسط این مسئول ارزیابی می‌شود و براساس تمام این مولفه‌ها تور برگزار می‌شود. راننده‌ای که خوب نخوابیده طبیعی است نتواند به سرعت واکنش مناسب نشان دهد و احتمال واژگونی بالا ‌می‌رود،‌ همچنین خودرویی که نقص فنی دارد هم احتمال بیشتری دارد از کنترل خارج شود. با لحاظ کردن همه این موارد توسط مدیران فنی شاهدیم در حوزه گردشگری حوادث کمتر اتفاق افتاده هرچند ادعا نمی‌کنیم با سپردن کار به این شرکت‌ها سوانح به صفر می‌رسند، اما می‌توان تأیید کرد که احتمال رخ دادن آنها قطعاً به شکل محسوسی کاهش خواهد یافت.
وی با انتقاد از اینکه در برگزاری برخی تورهای ادارات و... از خودرویی که سال‌هاست کار کرده استفاده می‌کنند، گفت: ما بارها به متولیان گفته‌ایم برگزاری تورهای وزارتخانه‌ها،‌ ادارات و سازمان‌ها را به شرکت‌های توریستی واگذار کنند. این شرکت‌ها موظفند وسیله نقلیه و راننده را چک کنند،‌ ما نمی‌گوییم حوادث را به صفر می‌رسانیم، ولی مدعی هستیم ضریب احتمال وقوع چنین سوانحی را به شدت پایین می‌‌آوریم. همکاران ما تمام تلاش‌شان را می‌‌کنند تا خودرویی پیدا کنند که سالم باشد‌، نباید انتظار داشت یک کارمند یا راننده از سلامت خودرو مطلع باشد،‌ او نمی‌داند خودرو سالم یعنی چه و همین ممکن است مشکل‌ساز شود. از این‌رو همه مسئولان و متولیان باید دقت داشته باشند که با مسائل به شکل حرفه‌ای برخورد کنند. پورفرج افزود: در همه شهرستان‌ها خوشبختانه چنین شرکت‌هایی وجود دارد که می‌توانند این کار را به شکل حرفه‌ای انجام دهند. آنها با توجه به تجربه‌ای که دارند تمام تلاش خود را می‌کنند تا مسافرشان در مسیر اذیت نشود و با مشاهده کوچکترین نقصی در وسیله نقلیه بلافاصله آن را با یک وسیله ایمن و استاندارد جایگزین می‌کنند. متأسفانه در برخی موارد از آنجا که متولیان نمی‌خواهند هزینه کنند در انتخاب وسیله نقلیه و سایر موارد استانداردها را رعایت نمی‌کنند و در نتیجه اتفاقاتی غیرقابل بازگشت می‌افتد که با هیچ توضیح و عذرخواهی قابل جبران نخواهد بود.
وی با ابراز تأسف از واژگونی اتوبوس خبرنگاران و سربازان گفت: جامعه به ‌شدت از این اتفاق‌ها ناراحت و غمگین است. ما از همه نهادها و سازمان‌ها می‌خواهیم این سفرها را به متولیان گردشگری بسپارند تا دیگر شاهد چنین فجایعی نباشیم.
رئیس جامعه تورگردانان افزود: به سادگی و با صدور یک بخشنامه آموزش‌عالی، آموزش‌وپرورش و... موظف می‌شوند تا کار خود در حوزه سفر را به شرکت‌های توریستی بسپارند و در مقابل تمام مسئولیت‌ها به عهده این شرکت‌ها می‌افتد،‌ بنابراین آنها تمام تلاش خود را می‌کنند تا بهترین خدمات را ارائه دهند.
وی گفت: متأسفانه بسیاری از ادارات و سازمان‌ها اتوبوسی را که دهه‌هاست خریداری کرده‌اند و در پارکینگ‌شان است برای سفر در نظر می‌گیرند و همین می‌شود که احتمال بروز تصادف و واژگونی و... بالا می‌رود. می‌توان گفت در این موارد حادثه اتفاق نمی‌افتد، بلکه حادثه خلق می‌شود چون از ابتدا می‌شد جلوی آن را گرفت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com