درست در گرمترین روزهای تابستان که به دمایی بیش از ۴۰درجه میرسد و حتی نفس کشیدن را دشوار میکند با سفر بر فراز ابرها در ارتفاعات رامسر میتوان به دمای نزدیک به صفر درجه رسید و یک پارادوکس تابستانی جذاب ایجاد کرد.
«گرسماسر» (Garesmasar)، روستایی در ارتفاعات رامسر که در دریاچهای از ابر واقع شده و دورتادور آن را کوههای بلند احاطه کردهاند، تنوعی کمنظیر از مناظر طبیعت را در خود جای داده است. ابرها در ساعات مختلف روز به حرکت در میآیند و هربار در یک نقطه از منطقه قرار گرفته و یک منظره بسیار زیبا را خلق میکنند.
صبحدم، ابرها در فاصلهای بسیار دورتر از روستا هستند و در عصر این ابرها بهشکل «مه» تمام روستا را احاطه میکنند و هنگام غروب و شب در بالای روستا قرار گرفته و یک دریاچه ابر فرا زیبا را در جلوی چشمان به تصویر میکشند. کافی است در یک دشت بمانید و کمپ بزنید و به تماشای آن حجم از زیبایی بپردازید.
هوای نسبتا سرد تا قبل از غروب خورشید و برخورد خنکای نسیم روی صورت و تماشای آن تابلوی نقاشی با زیبایی غیرقابل وصف، هر فردی را مسحور خود میکند، گویی که زمان در آن نقطه متوقف میشود. آنچه بر زیبایی محیط میافزاید سقفهای رنگی خانههاست که از بالای کوهها، سقفهایی با رنگهای نارنجی، قرمز، بنفش و زرد به چشم میخورند که جلوه ویژه و منحصربهفردی را به طبیعت میبخشد. سفر به این روستا برای تماشای دریاچه ابر تنها با کمپ زدن امکانپذیر نیست بلکه در طول مسیر ویلاها و اقامتگاههای بومگردی جهت اسکان گردشگران وجود دارد که میتوان شبهای بسیار زیبا، اما سرد آنجا را بدون ماندن در چادر در یک محیط گرم تجربه کرد.
هم در گرسماسر و هم در روستاهایی که در طول مسیر قرار دارند، افراد محلی به ارائه خدمات سفر به گردشگران مشغولند و علاوه بر ایجاد شرایط اقامت، به ارائه غذاها و محصولات محلی نیز میپردازند و نیازی نیست همه وسایل مورد نیاز سفر را از قبل تهیه کرد، چرا که در ارتفاعات رامسر به دلیل گردشگرپذیر بودن منطقه، بسیاری از مردم محلی در حوزه گردشگری اشتغال داشته و بسیاری از امکانات و خدمات گردشگری را در مقاصد محلی فراهم کردهاند. در ارتفاعات علاوه بر داشتن آنتن برای تماسهای تلفنی، اینترنت پرسرعت نیز قابل دسترس است که شرایط را برای حضور همه افراد حتی آنها که شغلشان وابسته به اینترنت است، مهیا میکند. برای رفتن به این روستای بینظیر کافی است خود را به رامسر برسانید.
اگر از همدان بخواهید به سمت رامسر بروید از دو مسیر میتوان به رامسر رسید. یک مسیر ۶ ساعته از مسیر قزوین-رشت است که باید از شهرهای بسیار زیبای شرق گیلان یعنی آستانه، لاهیجان، لنگرود، رودسر، کلاچای و چابکسر عبور کنید و به رامسر که میتوان آن را زیباترین شهر توریستی ایران دانست، رسید. دومین مسیر همدان به رامسر از جاده همدان، مرزن آباد، چالوس، کلارآباد، متلقو، عباسآباد، نشتارود، تنکابن و کتالم عبور میکند و در نهایت به رامسر زیبا میرسد.
فاصله این مسیر بعد از تهران حدود ۴ ساعت خواهد بود و هر دو مسیر زیبایی منحصربهفرد خود را دارد که میتوان هر دو مسیر را طی رفت و برگشت تجربه کرد. البته پس از رسیدن به کتالم دیگر نیازی به رفتن به سمت رامسر نیست و با رسیدن به روستای هریس و جاده جنت رودبار میتوان به سمت گرسماسر پیش رفت.
گرسماسر یکی از زیباترین روستاهای ییلاقی رامسر است با طبیعتی بینظیر که در ارتفاع ۲هزار متری از سطح دریا قرار دارد و با جاده فرعی کوهستانی و پر پیچ و خم که دسترسی به آن از روستای هریس مابین تنکابن و رامسر شروع میشود. تنها مسیر رفتن و جاده دسترسی به اگرچه گرسماسر از یک منظره بکر و بینظیر برخوردار است، اما برای رسیدن به این روستا از رامسر که حدود ۵/ ۱ ساعت مسافت دارد، باید از یک مسیر منحصربهفرد با جاذبه کاملا متفاوت و خاص عبور کرد.
از این رو، بههمراه داشتن وسایل گرمایشی اهمیت زیادی برای سفر به این منطقه خواهد داشت. البته باتوجه به آسفالت بودن مسیر از ابتدای جنت رودبار تا انتها، امکان عبور خودروهای شخصی وجود دارد و تا قبل از آغاز مسیر پیادهروی و کوهنوردی، همه افراد حتی با کمترین میزان آمادگی جسمانی میتوانند از زیباییهای این مسیر بینظیر برخوردار شوند و به تماشای پدیدههای منحصربهفرد آفرینش بپردازند.
در این سفر دو روزه، علاوه بر تماشای دریای ابر و جلوههای بینظیر طبیعت، در طول مسیر میتوان از جاذبههایی همچون جنگل دالخانی، آبشار سیاسرت، روستای ییلاقی گرسماسر، امامزاده رستمسر و جنگل زینهپشت نیز دیدن کرد و یک برنامه طبیعتگردی، گردشگری تاریخی و روستا گردی را تجربه کرد.