تهدید و فرصت برای بوم‌گردی‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 10 خرداد 1402

Today : Tue, May 30, 2023




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112920 تاریخ انتشار:  1399-08-07 - 07:00 تعداد بازدید:  186
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

واکنش بازار گردشگری به تغییر سبک سفرها چیست؟
تهدید و فرصت برای بوم‌گردی‌ها

گردشگری



 با توجه به شیوع ویروس کرونا سبک سفر در جهان دستخوش تغییراتی شد که ایران نیز از این امر مستثنا نیست.
ویروس کووید-۱۹ موجب شد گردشگران سفرهای چند روزه خود را به سفرهای کوتاه تبدیل و اقامت در هتل و مسافرخانه‌های شلوغ را با اقامت در بوم‌گردی‌ها و خانه‌های روستایی جایگزین کنند.
در همین راستا طبیعت‌گردی نسبت به سایر سبک‌های سفر متقاضی بیشتری پیدا کرده‌ است به همین دلیل روستاها به یکی از مقاصد پر سفر برای توریست‌ها در جهان تبدیل شده‌اند؛ زیرا طبیعت بکر و سبک زندگی آنها آرام‌بخش بوده و از استرس و مشکلات ذهنی توریست‌‌ها که شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده است، کم می‌کند.
با توجه به این تغییر ذائقه که در توریست‌های جهان شکل گرفته، سازمان جهانی گردشگری در روز جهانی گردشگری سال ۲۰۲۱-۲۰۲۰ را سال «گردشگری و توسعه روستایی» اعلام کرد که هدف اصلی آن دستیابی به توسعه پایدار است. با اجرایی شدن این شعار و رونق گرفتن روستاگردی در کشورهای مختلف، ساکنان روستاها می‌توانند به‌دلیل تردد گردشگران از نظر اقتصادی، درآمد قابل‌توجهی کسب کنند. با افزایش روستاگردی متقابلا توریست‌ها برای سکونت به اقامتگاه‌های بوم‌گردی مراجعه می‌کنند. همچنین حضور توریست در روستاها می‌تواند موجب اشتغالزایی، کمک به وضعیت اقتصادی روستاییان و تشویق آنها به مهاجرت معکوس شود. علاوه‌بر آن ورود گردشگران به روستاها سبب افزایش عرضه و تقاضا در بازارهای مختلف روستایی نیز می‌شود که همین امر موجب توزیع عادلانه درآمد حاصل از گردشگری در کشور خواهد شد.
به جرأت می‌توان گفت کرونا موجب شد روستاگردی و اقامت در بوم‌گردی‌ها درحال‌حاضر جایگزین سفرهای لوکس و اقامت در هتل‌های گران‌قیمت شود؛ زیرا در این نوع از سفر افراد می‌توانند به اصالت و ریشه زندگی در گذشته بازگردند، به‌دلیل اینکه روستاها بهترین مکان برای به نمایش گذاشتن اصل تمدن در کشورها محسوب می‌شوند. با توجه به شعار امسال سازمان جهانی دولت‌ می‌تواند با برنامه‌ریزی و همکاری بخش‌ خصوصی، گسترش توریسم و گردشگری در روستاهای کشور را افزایش دهد و چون آماده‌سازی زیرساخت‌ لازم سفر در روستاها هزینه چندان بالایی برای دولت‌ها ندارد، بنابراین می‌توانند به‌سرعت و به‌راحتی زیرساخت لازم برای آنها را مهیا کنند. انواع گردشگری روستایی شامل گردشگری طبیعی، گردشگری فرهنگی، بوم‌گردی، گردشگری کشاورزی و گردشگری محلی- روستایی می‌شود که همین تنوع می‌تواند تعداد قابل‌توجهی از گردشگران با ذائقه‌های مختلف را به خود جذب کند.
در همین راستا سمانه صادقی یکی از فعالان اقامتگاه‌های بوم‌گردی در گفت‌وگو با دنیای‌اقتصاد عنوان کرد: با توجه به شرایطی که کرونا در کشور ایجاد کرده است، خانوارها با اطمینان خاطر بیشتری به روستاها سفر کرده و در بوم‌گردی‌ها اقامت می‌کنند. یکی از دلایل مهم در انتخاب اقامتگاه‌های بوم‌گردی برای اقامت رعایت کامل بهداشت در دوران کرونا است؛ زیرا گردشگران می‌دانند که این نوع اقامتگاه‌ها توسط خانواده‌های روستایی مدیریت می‌شود؛ بنابراین پروتکل‌های بهداشتی کاملا در آنها رعایت می‌شود.
وی افزود: از مشکلات فعالان این بخش در دوران کرونا تشویق گردشگران به سفر نکردن ازسوی نهادهای مختلف و همچنین بستن جاده‌ها در تعطیلات مناسبتی است، درصورتی‌که باید دولت به‌جای منع توریست‌ها از سفر، آنها را به سفر مدیریت‌شده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشویق کند؛ بنابراین آموزش برای داشتن سفر ایمن، یکی از ضرورت‌های بازار گردشگری داخلی در دوران کرونا است؛ زیرا مشخص نیست چه زمانی کرونا از بین خواهد رفت و ما باید در کنار وجود ویروس کرونا به زندگی عادی خود که شامل سفر و تفریح هم می‌شود، بپردازیم. از سوی دیگر با منع سفر و ایجاد محدودیت‌ها، گردشگران سفر خود را نه‌تنها لغو نمی‌کنند بلکه به سفر بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز می‌پردازند.
صادقی عنوان کرد: در دوران کرونا با وجود اینکه ظرفیت بوم‌گردی حدودا ۳۰ نفر با ۵ اتاق است اما بیشتر از ۱۵ نفر پذیرش میهمان نداریم؛ زیرا علاوه‌بر جلوگیری از شیوع کرونا با این روش محیط بوم‌گردی برای گردشگران به محیطی دنج و سرشار از آرامش تبدیل می‌شود به‌طوری‌که توریست‌هایی که یک‌بار در این مناطق اقامت می‌کنند به مشتری دائم این نوع از اقامتگاه‌ها تبدیل می‌شوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com