جهانی ماندن از جهانی‌شدن مهم‌تر است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  78361 تاریخ انتشار:  1396-03-20 - 05:45 تعداد بازدید:  239
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جهانی ماندن از جهانی‌شدن مهم‌تر است

گردشگری

امسال در حالی روز  جهانی صنایع دستی از راه می رسد که لالجین عنوان پایتخت سفال در عرصه جهانی  عرضه اندام می کند . این مناسبت از راه می رسد اما این روزها شهر سفالی  با مشکلی آشنا به نام واردات محصولات چینی مواجه است که در صورت تداوم، می تواند جایگاه جهانی لالجین را متزلزل کند و حتی برخی ادعا می کنند این شرایط می تواند منجر به خروج این شهر از فهرست جهانی‌شورای جهانی صنایع دستی شود  . 14 تیرماه که غاز راه برسد قطع یقین داوران شورای جهانی به این شهر سری می‌زنند و شرایط را بررسی می کنند  و ما امیدواریم تلاش مسئولان شهری لالجین به نتیجه برسد و این شهر جهانی بماند .
لالجین که به شهر گل و سفال معروف است با جمعیتی افزون بر ۱۵ هزار نفر در ۲۳ کیلومتری مرکز استان همدان واقع‌شده و بیش از ۹۰۰  واحد خرد، کوچک و متوسط تولید، تکمیل و فروش سفال و سرامیک را با اشتغالی افزون بر پنج هزار نفر، در خود جای‌داده است به‌گونه‌ای که بیش از ۶۰ درصد مردم این شهر با صنعت سفال و سرامیک اعم از تولید، تکمیل، فروش، صادرات، حمل‌ونقل مرتبط‌ هستند. لالجین دارای پیشینه سفال‌سازی نزدیک به ۷۰۰ سال است و در حال حاضر سفال‌گری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رشته‌های صنایع‌دستی استان همدان شهرت جهانی دارد. ساختار منحصربه‌فرد تولید سفالینه در این شهر به‌گونه‌ای توسط دست توانمند طبیعت رقم خورده است که از تهیه انواع مختلف مواد اولیه تا تولید، تکمیل، توزیع و درنهایت صادرات سفال و سرامیک همگی یا در لالجین انجام می‌شود یا قابلیت انجام آن در این شهر وجود دارد.
 لالجین به‌عنوان کوچک‌ترین شهر جهانی ثبت‌شده از قطب‌های مهم اقتصادی کشور است این امر گام نخست در توسعه لالجین و گردشگری استان همدان است چراکه در گام بعدی باید این عنوان برای لالجین حفظ شود و در حد یک اسم نباشد تا همه مردم دنیا لالجین را به‌عنوان شهر جهانی سفال بشناسند و سفال لالجین یک برند جهانی باشد.
 دعوت به کار افراد خلاق
نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور در سفر اخیر خود به این شهر بابیان اینکه باید به سمت دانش‌بنیان بودن رفت و افراد نوآور که صاحب‌فکر و ایده هستند را به کار دعوت کرد، گفت: بخش دولتی در کنار هنرمندان است اما باید هنرمندان نیز تلاش لازم را در زمینه‌های ارتقای کیفی داشته باشند. وی با تأکید بر اینکه سال گذشته سال نام‌گذاری بود و امسال باید سال توسعه نام‌گذاری باشد، گفت: توسعه بوم گردی در لالجین مناسب است و شهر باید شهر موزه‌ای باشد.
کارشناسان اما بر این باورند که  مزایای اقتصادی این دستاورد شامل معرفی محصولات در سطح جهانی، تبدیل‌شدن به برند بین‌المللی، فروش محصولات در سطح جهانی و درنهایت رونق کسب‌وکار هنرمندان و صنعتگران است.احسان امین پور در خصوص وضعیت لالجین برای حفظ عنوان جهانی خود گفت: نمای اصلی شهر لالجین باید اصلاح و از فروش کالاهای غیر تولیدی لالجین خودداری شود.بر اساس اظهارنظر کارشناسان لالجین باید جشنواره مخصوص سفال لالجین داشته باشد و هنرمندان مطرح در این حوزه در آن شرکت کنند، گفت: آموزش باید توسعه یابد. جهانی ماندن شهر لالجین از جهانی‌شدن آن بسیار مهم‌تر است و در این راستا باید در ساختار شهر اتفاقی بیفتد که باعث توسعه هنر سفال در لالجین شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com