1403-01-271403-02-06bool(false) غذای سنتی همدان در انتظار برند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72850 تاریخ انتشار:  1395-05-24 - 05:45 تعداد بازدید:  540
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رقابت دستپخت‌ها در جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری»
غذای سنتی همدان در انتظار برند

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

■ منوی تکراری رستوران‌های همدان طعم غذای سنتی می‌گیرد
پس از سال‌ها که منوی رستوران‌های استان خالی از غذای سنتی بود حالا جشنواره‌ای در پیش است که به بهانه آن غذای محلی همدانی‌ها انتخاب و برند شود.
جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در 8 منطقه از کشور بر اساس تقسیم‌بندی سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار می‌شود. در این تقسیم‌بندی همدان، ایلام، کردستان و کرمانشاه در منطقه 3 قرار گرفته‌اند و امسال میزبان استان‌های این منطقه استان کرمانشاه خواهد بود. در این رویداد پس از آنکه داوران از بین غذاهای استان پر مخاطب‌ترین را انتخاب کردند به آن غذا و رستوران ارائه دهنده‌اش تندیسی اعطا می‌کنند و سپس برگزیدگان به جشنواره کشوری بهمن‌ماه در پایتخت به رقابت خواهند پرداخت.
در این جشنواره که دوم تا چهارم شهریور 1395 برگزار می‌شود رستوران‌دارها، هتل‌ها و فعالان این حوزه در بخش خصوصی می‌توانند با ارائه دستپخت خود به میدان داوری بروند تا شاید به بهانه این رویداد و کسب تندیس جشنواره، همدان را صاحب یک غذای سنتی ثبت شده کنند. پس از این اتفاق غذای سنتی همدان مشخص و وارد منوی تکراری رستوران‌های استان می‌شود تا طعم غذای سنتی انگیزه‌ای برای سفرگردشگران به پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین باشد.
غذاهایی مانند آبگوشت، یخنی، اشکنه، سر داشی، آش دوغ مخصوص همدانی، دیزی و کاچی، آبگوشت بزباش، کلم از غذا‌های سنتی همدان هستند که البته رد پایی از آنها امروز در رستوران‌ها و هتل‌های استان یا نیست و یا تعداد معدودی از رستوران‌ها آنها را در منوی خود جای داده‌اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در گفت‌وگو با همدان‌پیام در این زمینه گفت : جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» فرصت مطلوبی است تا غذای سنتی استان در بین غذاهای محلی منطقه در غرب کشور برند شود.
علی مالمیر افزود: فرهنگ قومیتی، مسائل زیست‌محیطی و اقلیمی و احیای فرهنگ بومی از جمله اهداف این جشنواره است و این جشنواره در 8 منطقه کشوری برگزار شده و مقصد بعدی غرب کشور و هدف اصلی جشنواره نیز رسیدن به یک استاندارد و تجربه برای برگزاری ملی آن است.
وی گفت: مؤلفه‌های زیادی وجود دارد که هویت و فرهنگ یک کشور، استان و منطقه را بازگو کند که از آن میان می‌توان به زبان، لهجه، پوشش و لباس و آداب و رسوم، موسیقی و هنر و غذا‌های سنتی و بومی محلی آن منطقه اشاره کرد که هر یک از این موارد گویای بارزی از فرهنگ آن منطقه است.
وی تأکید کرد: استان همدان نیز به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین دارای آداب و رسوم و سنن مختلف، زبان و لهجه و لباس محلی خاص و غذا‌های سنتی بومی است که در نوع خود کم نظیر و حتی بی‌نظیر است و تا به امروز فرصت معرفی را برای جذب گردشگر آنگونه که باید پیدا نکرده است.
مالمیر گفت: هر منطقه از استان همدان دارای غذاهای سنتی مخصوص به‌‍ خود است که ریشه در فرهنگ اصیل ایرانی همدانی دارد.
وی افزود: محل برگزاری این جشنواره که استان کرمانشاه میزبان استان‌های منطقه 3 کشور است نمایشگاه‌های بین‌المللی واقع در پارک شاهد کرمانشاه است و ۴ غرفه در این نمایشگاه دایر شده و به هر استان یک غرفه ۱۰۰ متری اختصاص داده می‌شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری استان تصریح کرد: غذاهای محلی بخشی از فرهنگ هر استان را تشکیل می‌دهند که به نوعی جاذبه گردشگری نیز محسوب شده و بسیاری از گردشگران و توریستان به دنبال غذاهای سنتی، بومی و محلی مناطق هدف گردشگری خود هستند.
وی غذاهای بومی را نوعی برند برای هر منطقه برشمرد و گفت: مردم استان از دیرباز در پخت غذاهای محلی خوشمزه شهره بوده‌اند و این جشنواره نیز فرصتی برای معرفی این توانمندی‌ها و غذاهای محلی همدانی‌ها است.
گفتنی است؛ امروز غذا به یک فرهنگ و یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های جذب گردشگر تبدیل شده و این موضوع در مورد غذاهای سنتی ایرانی باید مورد توجه باشد. امروزه غذا در صنعت گردشگری به وسیله‌ای تبدیل شده است که می‌تواند گردشگر را به مقصد باز گرداند، بسیاری از گردشگران نخستين خاطره‌ای که از مکان گردشگری بیان می‌کنند، غذا است. ۸۶ درصد گردشگران اروپایی و آمریکایی به دلیل علاقمندی به غذا به مقصد بازمی‌گردند و هر گردشگر در هر سفر به صورت میانگین ۲۰۰ دلار برای غذا هزینه می‌کند. کشور ما در عین کثرت و تنوع غذایی دارای وحدت است و اساس و پایه غذاها سلامت و تازگی محصولات است. غذاهای رومی، چینی و ایرانی 3 مکتب غذایی مهم در دنیا هستند که در این بین غذای ایرانی از 2 هزار و ۵۰۰ تنوع برخوردار است و برگزاری جشنوارها تأثیر زیادی در مقصدسازی دارند و می‌توانند در امر ظرفیت سازی برای ایجاد اشتغال به کار گرفته شوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com