براساس پیشبینیها قرار بود بیش از ده میلیون گردشگر خارجی در سالجاری به ایران بیایند که این امر اتفاق نیفتاده است. وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تلاشهای زیادی کرد که به جز حمایت از گردشگری داخلی در قالب گردشگری هوشمند، فرایندهای لازم برای امکان ورود گردشگر خارجی به کشور را مهیا کند که این مورد نیز ممکن نشد.
رئیس پژوهشکده گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری «گردشگری حبابی» را یکی از ایدههای این روزهای کشورها برای بقای گردشگری خارجی دانست.
به گزارش ایرنا، همهگیری کرونا به بسیاری از صنایع و مشاغل آسیب جدی زده است ولی به اعتقاد کارشناسان و مسئولان دولتی، صنعت گردشگری بیشترین آسیب را از این بیماری همهگیر دیده است.
معاون وزیر بهداشت، دهم بهمنماه اعلام کرد: پروتکلهای سختگیرانهای برای مراقبت از مرزها ابلاغ شده است. همه افرادی که وارد کشور میشوند، آزمایش میدهند. این مطلب قبلا فقط برای کشورهای اروپایی بود که باید با تست منفی وارد کشور میشدند، اکنون همه مسافران خارجی حتی کشورهای همسایه باید تست پی.سی.آر منفی داشته باشند و دوباره در داخل از آنها تست گرفته میشود.
علیرضا رئیسی ادامه داد: اگر مسافری از اروپا وارد میشود علاوهبر در دست داشتن جواب تست منفی و تستی که از او در داخل گرفته میشود باید ۱۴ روز در منزل قرنطینه باشد.
وی گفت: در مورد وضعیت ورود افرادی که در انگلیس ماندهاند و منتظر ورود به کشور هستند نیز در روزهای آینده پروتکلهای سختگیرانه ابلاغ میشود.
اگر مردم در ۶ هفته باقیمانده پایان سال پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، امیدواریم بتوانیم نوروز آرامی داشته باشیم. در حوزه گردشگری نیز برای رونق سفرها برنامههایی داریم تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی، تسهیلاتی برای فعالیت برخی هتلها و تورهای مسافرتی داشته باشیم.
رئیسی ادامه داد: اگر اوضاع تحت کنترل و نظارت باشد و هیچ فرد کرونایی مثبتی در بین مسافران نباشد و در ورودی هتلها مسافران کنترل شوند، هموطنان میتوانند در تعطیلات نوروز به مسافرت بروند البته به شرطی که در یکیدو ماه مانده به پایان سال وضعیت را ثابت نگه داریم.
صنعت گردشگری بیمار واقعی کروناست
رئیس پژوهشکده گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه بیمار واقعی کرونا صنعت گردشگری است، گفت: گردشگری بیش از هر صنعتی در این دوره از کرونا آسیب دیده است و هیچ صنعتی بیش از گردشگری در این مدت خسارت ندیده است.
ناصر رضایی با اشاره به اینکه نمیتوان گردشگری را بهدلیل شیوع کرونا تعطیل کرد، افزود: سرمایهگذاریهای زیادی از سوی مردم در این حوزه شده است و نمیتوان گردشگری را تعطیل و ممنوع اعلام کرد. گردشگری با رعایت شیوهنامههای بهداشتی به گسترش کرونا منجر نمیشود و باید در همین قالب سفر هوشمند از گردشگری داخلی حمایت کرد. بسیاری از کشورها نیز با این شیوه گردشگری را زنده نگاه داشتند. مهمترین عامل گسترش ویروس کرونا، رعایت نکردن شیوهنامههای بهداشتی است. رضایی با اشاره به اینکه هنوز تا از بین رفتن کرونا در ایران و سراسر جهان فاصله زیادی داریم، گفت: گردشگری خارجی نیز در این دوران باید حمایت شود. بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در این مدت با انجام ضوابطی گردشگری خارجیشان را زنده نگاه داشتند.
وی حباب گردشگری را یکی از ایدههای این روزهای کشورها برای بقای گردشگری خارجی بیان کرد و افزود: رفتوآمد ساکنان استانهای مرزی به کشورهای همسایه یکی از این راهکارها است.