منبت تويسركان بايد نشان جهاني بگیرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  77693 تاریخ انتشار:  1396-03-06 - 05:46 تعداد بازدید:  384
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استاندار همدان؛ توسعه تولید و اشتغال در استان آغاز شده است
منبت تويسركان بايد نشان جهاني بگیرد

گزارش

خودِ استاندار هم معترف است كه در استان همدان مديريت ظرفيت‌ها صورت نمي‌گيرد و از ظرفيت‌هاي اقتصادي بهره‌برداري نمي‌شود. وقتي استان همدان در امر اقتصاد مقاومتي پيشتاز است و حتي اولين كتاب اقتصاد مقاوتي را تهيه و منتشر كرده است، انتظار مي‌رود ديگر در بخش توليدي و اشتغال تا اين اندازه سنگ نزنيم. اينجاست كه نشان مي‌دهد در بعضي از بخش‌ها يا حوزه‌ها ضعف داريم.
امروز منبت ملاير ثبت شده اما استاندار عنوان مي‌كند كه منبت تويسركان قدمت بيشتري دارد و بايد برايش يا نشان جهاني بگيريم يا نمايشگاه دائمي ايجاد كنيم و اگر چنين ظرفيتي در هر استاني بود تا به حال در راستاي توسعه گردشگري و اشتغال از آن استفاده كرده بودند. وقتي اينچنين به ظرفيت‌هاي استان واقف هستيم، چرا براي مديريت آن برنامه عملي نمي‌ريزيم. اين شعارهاي اقتصادي تاكنون موجب نشده كه استان رشد كند، بلكه هميشه موانع آن بودكه از آنها نام برده شده و مورد انتقاد و سرزنش قرار گرفته‌اند. ما در اقتصاد مقاومتي حرف اول را مي‌زنيم، سازمان برنامه و بودجه استان همدان اولين كتاب اقتصاد مقاومتي در ايران را هم منتشر كرده است اما آنچه كه بعد اينها و حتي قبل اينها در اولويت بوده، مديريت امور اقتصادي استان بوده است. حدود 4 سال است كه پنجره واحد استان تشكيل شده، بعد از اين چند سال استاندار به عملكرد آن انتقاد مي‌كند، برخي از مسئولان استاني عملكرد پنجره واحد را بسيار مناسب تشكيلات توليدي و اقتصادي استان مي‌دانستند اما حرفي از نيمه‌فعال بودن آن نمي‌زدند.
حالا دوره دوم مديريت حسن روحاني بر كشور است و همانطور هم كه استاندار ديروز در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتي مطرح كرده، قرار است اسامي مديراني كه در توليد و اقتصاد موفق نبوده‌اند، ليست شود و جابه‌جايي‌هايي صورت بگيرد قبل از آن از خودِ آنها خواسته شده كه قبل از آنکه استان براي آنها تصميم بگيرد، خودشان براي خودشان تصميم بگيرند و اگر در كار مديريتشان ناتوان هستند، اعلام كنند تا از گردونه مديريتي حذف نشوند. هرچند كه اين اقدام بسيار پيش‌تر، از استاندار انتظار مي‌رفت و خواسته‌ها بنا بر اين بود كه تا دير نشده مديران سفارشي و كوتاه‌قامت كنار گذاشته شوند و استان به دست آنها كه مي‌توانند حتي فقط يك قدم براي توسعه استان قدم بردارند به روي كار بيايند. اما بعد از اين همه مدت بايد باز هم چند ماهي صبر كنيم تا اين جابه‌جايي‌ها صورت بگيرد و چند ماهي هم منتظر باشيم تا آنها جا بيفتند و اگر قصد اقدامي دارند، كارشان را شروع كنند.

استاندار همدان در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان همدان ابتدا به مشارکت مردمی در انتخابات اشاره کرد و گفت که 73 درصد مشارکت عمومی مردم همدان را شاهد بودیم و در برخی نقاط کشور نیز مشارکت 90 درصدی را داشتیم که این حضور بی سابقه و بابصیرت بود.
محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه یک رأی که در همدان داده می‌شود معادل 10 رأی بوده است عنوان کرد: در همدان به راحتی نمی‌توان کاری کرد و یا انتخابی داشت و هر رأی را باید ده رأی بشناسید چرا که انتخابات در همدان خیلی سخت بود و صلاح نیست که بیشتر از این توضیح دهم و در آن مسئولان اجرا، نظارت، امنیت و انتظامات زحمت زیادی کشیدند.
نیکبخت با تأکید بر اینکه خیلی از مطالب بیان شده توسط رقبا و سایر کاندیداها مطالبه و خواسته‌‎های مردم بود، افزود: از جمله آن رکود اقتصادی و اشتغالزایی بود که باید این موارد با مشارکت همگانی حل شود. معیار من هم توسعه اشتغال است و نهایت بی لطفی است که به اعتماد مردم بی تفاوت باشیم و باید تمام توان خود را برای رونق تولید و اشتغال به کار گیریم.
نیکبخت با بیان اینکه مناظره‌ها و مباحث انتخاباتی پیامی برای کمک به معیشت، اقتصاد و مسائل مردم بود افزود: شکی در لزوم اشتغالزایی وجود ندارد و باید هر چه سریع تر کارگروه اشتغال تشکیل شود و همه برنامه‌های اشتغال خود را تهیه کنند.
وی با بیان اینکه استان همدان نخستین استانی است که کتاب عملکرد اقتصاد مقاومتی را تبیین کرده است گفت: در این کتاب عملکرد کمیته های عمران و اقتصادی استان آورده شده است.
به گزارش فارس: استاندار همدان در واکنش به سخنان یکی از اعضای جلسه مبنی بر پیشرفت و موفقیت های کرمان اظهار داشت: سالها پیش در دوره زمانی هر کسی که می توانست به کرمان رفت و در آنجا سرمایه گذاری کرد و هر کرمانی که از آنجا رفته بود برگشت و به کرمان نگاه کرد، همدان ما توانمندی زیادی دارد ولی کدام همدانی است که برگشته و به استان خود نگاه کرده است.
وی با انتقاد از عدم افتتاح پتروشیمی همدان عنوان کرد: پتروشیمی همدان14 سال است که کلنگ زنی شده و 95 درصد پیشرفت دارد ولی چرا نمی‌آیند آن را تمام کنند.
وی با اشاره به اینکه برای ملی شدن شهر منبت ملایر خوشحال هستیم اظهار داشت: اما تویسرکان نیز ظرفیت های بسیاری در این زمینه دارد ضمن اینکه در سفر رئیس جمهور به همدان نیز پیشنهاد اتصال همدان گنجنامه به تویسرکان را مطرح کردم و این انتظار را دارم که برای تویسرکان نیز یا نشان جهانی یا نمایشگاه دائمی را داشته باشیم.
 عرضه کالاهای چینی در بازار لالجین مطلقا ممنوع شد
نیکبخت با تأکید بر اینکه مهلت عرضه کالای چینی در لالجین با اتمام فصل بهار به پایان می‌رسد تصریح کرد: سال گذشته اعلام کردم که در لالجین هیچ کالای خارجی عرضه نشود در غیر این صورت آن واحد پلمپ می‌شود که برای اجرای آن 3 ماه مهلت خواسته بودند و با پایان فصل بهار مهلت آنها به اتمام می‌رسد و بر این اساس به هیچ وجه کالایی غیر از همدان را بویژه در بازار لالجین نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت وجود غار علیصدر در همدان استان سطح استان را در گردشگری بالا برده است اظهار داشت: پرونده دیگری را از توهمات خودشان برای غار علیصدر همدان درست کردند و به تهران فرستادند، شرایط همدان این است و بحمدا... در دیوان محاسبات به نتایج خوبی رسیده اند.
نیکبخت با بیان اینکه در استان همدان هر فردی به دنبال انجام کار مثبتی باشد او را منع می‌کنند اما هرکس فعالیتی نداشته باشد به او کاری ندارند، گفت: در همدان سه، چهار پرونده برای من درست شده که خدا را شکر مشکلی ندارد، اما می‌خواهم بگویم و شما را متوجه این افراد متوهم کنم. وی اظهار داشت: البته نعمتی است که پرونده‌ات در همدان نباشد چراکه در جاهای دیگر عدالت و انصاف فراوان است.
استاندار همدان با انتقاد و عدم نارضایتی از عملکرد پنجره واحد در استان همدان و با بیان اینکه این واحد باید فعال‌تر شود، خاطرنشان کرد: توسعه تولید و اشتغال در استان آغاز شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان هم گفت: سال گذشته 207 جلسه با یک‌هزار و 37 دستور جلسه و یک‌هزار و 235 مصوبه در راستای اقتصاد مقاومتی برگزار شد که 12 جلسه آن با 41 دستورجلسه و 81 مصوبه در راستای اقتصاد مقاومتی با ریاست استاندار تشکیل شده 54 مصوبه اجرایی و 27 مصوبه آن در دستور اجرا است.
سید اسکندر صیدایی بیان کرد: مراکز عمده فعالیت استان در بخش فعالیت‌های تولیدی کشاورزی مجموع کل تولیدات حدود 4 میلیون تن بود که به دلیل عدم گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات عمدتا یا از استان خارج و یا در بازارهای داخلی به صورت مستقیم مصرف می شود.
دبیر ستاد  اقتصاد مقاومتی استان همدان صیدایی با اشاره به اینکه توسعه سامانه نوین آبیاری به میزان یک‌هزار هکتار در اراضی کشاورزی انجام گرفته است، گفت: این میزان در مجموع 81 درصد از اراضی آبی کشاورزی و 50 درصد از کل اراضی کشاورزی استان را زیر پوشش قرار داده و باعث صرفه‌جویی 65/40 میلیون متر مکعب آب شده است.
وی افزود: ارتقای مکانیزاسیون کشاورزی با استفاده از تراکتور و کمباین ضریب مکانیزاسیون استان را از 5/1 در سال 94 به 6/1 در سال 95 رسانده و سبب کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان انجام عملیات و افزایش منابع آب و خاک شده است.
رئيس سازمان برنامه و بودجه استان همدان عنوان کرد: افزایش تولید گندم در استان 712 هزار تن بوده که به احتساب خرید 533 هزار تن مازاد بر نیاز کشاورزان نسبت به سال گذشته 73 درصد رشد را نشان می‌دهد.
صیدایی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش صنعت و معدن استان نیز بیان کرد: همدان بیش از 1390 میلیون تن ذخیره مواد معدنی مقام پنجم در کشور را دارد ولی با این وجود بخش معدن سهم چندانی در اقتصاد استان نداشته به طوری که سهم نسبی اشتغال مستقیم و ارزش افزوده معدن در سال 85 به ترتیب 32 و 45 صدم درصد بود و همدان مقام 23 را در ارزش افزوده این حوزه دارد.
وی با بیان اینکه شروع فعالیت 200 واحد تولیدی تعطیل شده استان از اقدامات مهم در این بخش بوده است، گفت: تهیه سند حمایت از تولیدات داخلی، شناسایی معادن دارای شرط بهره‌برداری بهینه و صیانت از ذخایر معدنی، معرفی بهره‌برداران برای ورود ماشین آلات معدنی به نوسازی ناوگان معدن از دیگر اقدامات انجام شده در راستای اقتصاد مقاومتی است.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی استان همدان گفت: گردشگری از دیگر مراکز عمده فعالیت استان در اقتصاد مقاومتی است که جهانی شدن سفال لالجین و تبدیل آن به یک برند جهانی اقدامی مهم در راستای ارتقای صادرات سفال استان بود که افزایش 11 درصدی صادرات صنایع دستی را به دنبال داشت.
صیدایی اظهار داشت: بهره‌مندی 19 هزار و 235 خانوار روستایی از گاز طبیعی تا پایان سال گذشته و کاهش رشد مصرف مشترکین بخش خانگی در راستای بهینه‌سازی مصرف سوخت به میزان 8/8 درصدی از اقدامات مهم در بخش گاز استان بوده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان هم گفت: از جمله مسایل و مشکلات بخش صنایع دستی و گردشگری استان عدم امکان استفاده از ظرفیت‌های ستاد تسهیل و بهره‌مندی از منابع داخلی بانک‌ها، تمرکز پرداخت و معرفی و تصویب تسهیلات تأسیسات گردشگری است.
علی مالمیر افزود: عدم پیش‌بینی سهم تسهیلات استانی برای این حوزه، روشن نبودن عرصه و حریم مناطق نمونه گردشگری، زمان بر بودن و دشواری فرآیند واگذاری اراضی ملی به مناطق نمونه، محدودیت هزینه کرد برای ایجاد زیرساخت قبل از انتقال سند و واگذاری و غیره از دیگر مشکلات این بخش است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com