سبزی فاضلابی در راه مجلس همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  78479 تاریخ انتشار:  1396-03-23 - 05:46 تعداد بازدید:  456
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جهاد کشاورزی و علوم پزشکی از مجلس قانون بخواهند
سبزی فاضلابی در راه مجلس

گزارش

 مردم همدان هیچ سبزی غیر فاضلابی در دسترس ندارند و اگر می خواهند سبزی پاک بخورند باید حداقل تا شهرستان بهار بروند؛ این همه نتیجه‌ای است که از صحبت مسئولان مرتبط با کشت سبزی با آب فاضلاب به دست آمده است.

 اگر مسئولان اراده و همت کنند 5 سال طول می کشد تا آبیاری سبزی با آب آلوده ریشه‌کن شود و این مهم در شرایطی رخ می دهد که بهداشت و جهاد کشاورزی پیشنهادهای خود را به تهران ببرند و با تصویب قوانین، اقدامات لازم را آغاز کنند.

 دغدغه بیکاری کشاورزانی که با آب فاضلاب سبزی می کارند موجب شده تا مسئولان مربوطه عقب بکشند و بهداشت و سلامت جمعیت یک میلیون و 700 هزار نفری استان و 70 میلیونی کشور را درنظر نگیرند.

مردم اگر سبزی می خواهند که با آب غیرفاضلابی آبیاری شده باشد، مسئولان باید انگیزه کار پیدا کنند در غیر اینصورت سال های آینده هم درگیر این نوع سبزیحات خواهند بود.
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان همدان گفت: همه سبزي‌هاي همدان با آب فاضلاب آبياري مي‌شوند و اگر فردي مي‌خواهد سبزي سالم بخرد بايد حداقل تا شهرستان بهار برود.
سعيد گلستاني که همراه خبرنگاران از زمین هایی که سبزی در آنها با آب فاضلاب کشت می شوند بازدید کرد، ادامه داد: مشكل آلودگي سبزی فقط مختص سبزي‌هاي همدان نيست، بلكه 70 درصد سبزي همدان كه از استان‌هاي ديگر تأمين مي‌شوند به مراتب از آلودگي بيشتري برخوردار هستند.
وي بيان كرد: اگر بخواهيم معضل سبزي با آب فاضلاب را حل كنيم بايد يك پروژه در سطح ملي انجام شود و مسئولان مرتبط بسیج شوند و با تصمیم گیری و ارائه راهکار موضوع را به مجلس بکشانند تا برای آن قانون نوشته شود و عزم ملی آغاز شود كه اين يك اقدام فوري نيست و حداقل 5 سال طول مي‌كشد تا همه استان‌ها از آب فاضلاب پاك شوند. وگرنه فقط استان همدان اقدام کند پاسخگو نیست چون 70 درصد سبزی مورد نیاز همدان از استان های دیگر تأمین می شود.
گلستاني گفت: در اين زمينه مشكل مديريتي وجود دارد، اگر مدیران انگيزه فعاليت داشته باشند هيچ كاري غيرممكن نيست. مخصوصاً اينكه آبياري با آب‌هاي فاضلاب، بهداشت مردم را به طور جدی به خطر انداخته است.
به گفته گلستاني، سال گذشته بهداشت همدان از صاحبان 15 هكتار زمين سبزيكاري شكايت كرد كه ما هم وارد عمل شدیم و آنها را شخم كرديم امسال هم همانند سال گذشته سازمان جهادكشاورزي بايد زمين‌هايي كه با آب فاضلاب آبیاری می شوند را شناسايي كند و آنها را به بهداشت معرفي كند، بهداشت هم از آنها شكايت كند تا ما هم وارد عمل شویم.
وی در پاسخ به این سوال که آن 15 هكتاري كه سال گذشته شخم شدند امسال به چه جرأتی مجدداً به كار خود ادامه داده‌اند، گفت:  بازدارنده های قانونی که اعمال می کنیم به اندازه کافی قوی هستند و تكرار جرم هم اشد مجازات را دارد و اگر بهداشت امسال هم از آنها شكايت كند، جريمه و مجازات آنها به 5/1 برابر افزايش مي‌يابد. بنابراين بهداشت بايد وظيفه‌اش را انجام دهد.
گلستانی گفت: برای اینکه کشت سبزی با آب فاضلاب از میان برداشته شود مسئولان باید طوری برنامه ریزی کنند که کشاورزان شغلشان را از دست ندهند و سلامت مردم هم به خطر نيفتد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com