پاسداشت 5 دهه شعر و آواز استاد ناصر مهرورز همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  61367 تاریخ انتشار:  1394-05-13 - 05:45 تعداد بازدید:  898
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پاسداشت 5 دهه شعر و آواز استاد ناصر مهرورز

گزارش

 آیین نکوداشت استاد ناصر مهرورز به پاس5 دهه فعالیت هنری وی در رشته آواز صبح دیروز برگزار شد تا بار دیگر جایگاه رفیع هنرمندان تا مادامی که آنان زنده و پویا هستند ارج نهاده شود.
این هنرمند گرانمایه کشور و استانمان در سال 1324 در همدان تولد یافت و از کودکی همواره علاقه به موسیقی را نشان می‌داد تا آنجا که در دوران دبستان وقتی که آواز خواند، توسط معلمان خود مورد تشویق قرار گرفت و پس از آن همراه دایی خود در جلسات قرائت قرآن شرکت کرد.
زمانی که محصّل دبیرستان بود در جشنواره‌های مدارس شرکت جُست و در نمایش «موسی و شَبان» آواز خواند. وی پس از اخذ دیپلم در کسوت معلّمی به «قروه» رفت و توسط آموزش و پرورش آنجا به دلیل استعدادی که در زمینه هنر از خود نشان داد به انستیتوی هنر تهران معرفی شد و به مدت 2 سال از بورس تحصیلی آنجا استفاده کرد .
سپس از طرف انستیتوی هنر به هنرستان عالی موسیقی برای تحصیل ساز ویولن معرفی شد. استاد مهرورز پس از طی این دوره در سال 1352 به همدان مراجعت کرد و به عنوان معلم در مدارس به خدمت خود ادامه داد و از آن سال برای یادگیری ردیف‌های آوازی موسیقی به مدت 10 سال تلاش کرد و تمامی دستگاه‌ها و ردیف آوازی را به جز دستگاه راست پنجاه آموخت و به تربیت شاگردان زیادی در زمینه آواز ویولن همت گماشت.
پس از انقلاب و برپایی جشنواره موسیقی فجر، 5 سال در این جشنواره به همراه گروه میلاد، شرکت جست و یک سال به عنوان نفر اول آواز انتخاب شد و در سال 74 نیز به عنوان گروه ممتاز شرکت‌کننده در جشنواره به همراه نوازندگان گروه میلاد به کشورهای چین و کُره اعزام شد و کنسرت‌هایی را جهت معرفی موسیقی ایرانی اجرا کرد.
وی یکبار نیز در جشنواره موسیقی صداوسیمای کشور به عنوان نفر اول، لوح و جوایزی دریافت کرده و در همدان و به مناسبت‌های مختلف به همراه گروه، کنسرت‌هایی را اجرا کرده است. استاد ناصر مهرورز هم اکنون یکی از اعضای فعال و عضو هیأت رئیسه خانه آواز حوزه هنری است. اما در خصوص این هنرمند و زندگی وی باید گفت 17 ساله بود كه متفاوت بودن تُن صدايش او را در ميان هم‌سن و سال‌هايش تافته‌اي جدا بافته کرد. توجه ويژه معلمان مدرسه‌ به صداي خوش او در دبستان حافظ كه واقع در خيابان شهداي شهرهمدان بود در سال‌های تحصیلش يكي از مشوق‌هاي كاريش بوده است.
پس از فارغ‌التحصيل شدن از مدرسه و راهي شدن به مقاطع تحصيلي ديگر باز هم آموختن فنون آواز، متمايزترين برنامه‌هاي آموزشي وی بوده است.
نخستين قدمي كه براي يادگيري بيشتر موسيقي برمي‌دارد زماني بوده است كه تصميم به خريد ويولني قسطي مي‌گيرد؛ ويولني كه براي داشتن آن مجبور به پرداخت ماهي 2 تومان بوده و اين آلت موسيقي 15 توماني آن روزها نخستين داشته هنري استاد مي‌شود.
وی يادگيري هنر را نزد استاد آسايش از اساتيد موسيقي همدان آغاز مي‌كند و انستيتو هنرهاي زيباي تهران به نخستين پايگاه تحصيلي در رشته موسيقي او تبديل مي‌شود. از آن پس دوره‌هاي متعدد آموزشي در رشته موسيقي را پشت سر مي‌گذارد و گنجينه‌اي مي‌شود از سواد و دانش اين رشته هنري.
وقتي دوستانش از خاطرات و یا سال‌هاي هنري زندگي او سخن مي‌گويند زمان از 6 دهه هم مي‌گذرد. دهه‌هايي كه او را به هنرمند خوش‌صدا و چيره‌دست موسيقيايي در ايران‌زمين تبديل مي‌كند.
سابقه اجراهاي مهرورز به سطوح ملي و استاني بسته نيست؛ بلكه صداي هنر موسيقي او در كشورهاي خارجي نيز طنين‌انداز بوده است. رتبه‌هايي كه در سال‌هاي متعدد به عنوان برترين هنرمند موسيقي كسب كرده است در دهه‌هاي 1370 و اوايل 1380 از مرزهاي کشور نيز فراتر رفته است، اما حالا يادآوري آن روزهاي در اوج بودن در نگاهش غمي را ميهمان مي‌كند كه قابل پنهان شدن نيست.
ناصر مهرورز، هنرمند 68 ساله همدانی از آن دست هنرمنداني است كه پاسداشت او در زمان حیات تکریم از یک جامعه هنری خواهد بود، که خوشبختانه این اقدام صبح دیروز با حضور هنرمندان حوزه آواز و موسیقی همدان در سالن شهید آوینی صورت گرفت، سالنی که مملو از هنرمندان پیشکسوتی شده بود که با حضور خود برای ارج نهادن به مقام هنر قیام کردند.
این استاد گرانمایه با وجود ناراحتی حنجره باز هم در سالن شهید آوینی همدان آواز خواند آن هم زيباترين آوا؛ در آن لحظات اشك بر چشمان دوستان قدیمی وی حلقه زد، اشكي كه بهانه آن ستودن صداي يك هنرمند بود و بس.
معاون نيروي انساني استاندار همدان كه در اين نكوداشت حضور يافته بود، گفت: ايشان نخبه‌اي است كه به حفظ آثار هنري، فرهنگي و عقايد جامعه كمك مي‌كند.
قياسوند بيان كرد: خوشبختانه چند سالي است كه به جاي مُرده‌ستايي به دنبال تجليل از هنرمندان در زمان حيات آنها هستيم. وي تأثيرپذيري از يك شعر و آواز خوب را كمتر از تأثيرپذيري از آيات قرآن ندانست و گفت: وقتي در يك شعر مردم به سمت درست هدايت شوند آنها آن را يك تكليف مي‌دانند.
قياسوند تصريح كرد: امام راحل نيز با نگاه فرهنگي و ديني به هنر آن را موجب كمال انساني مي‌دانست و هيچگاه نسبت به اين موضوع ديد بسته نداشت.
وي افتخار ايرانيان به گذشته متمدنشان را حاصل هنر هنرمنداني دانست كه اين آثار را خود به جاي گذاشتند.
وي كار هنرمند را تربيت، انسان‌سازي و سعادت دانست و گفت: در جمهوري اسلامي مرز هنر مبتذل از هنر اسلامي مشخص است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان نيز بیان کرد: تكريم هنرمندان فرصت مغتنمي است كه حيات امروز جامعه دولت را به اين سمت پيش مي‌برد.
فاضل عبادي با اشاره به بزرگداشت مقام هنرمندان استان گفت: خوشبختانه طي سال‌هاي گذشته، ارشاد همدان در اين زمينه ورود خوبي داشته چنانچه معرفي اين افراد را معرفي هويت فرهنگي استان مي‌داند.
عبادي گراميداشت شيخ‌الرئيس بوعلي‌سينا، همايش مصلح بيدار براي سيد جمال‌الدين اسدآبادي، پاسداشت روح‌القدوس، ديهمي، رحمان‌پور، حجاريان، اذكايي، ذكاوتي، مرحوم استاد زنگنه، احمد‌خوانساري، حسين دانشور، سجادي، ذوقي و... را در همين راستا دانست و بيان كرد: تكريم از هنرمندان تكريم دانايي و دانش است.
در پايان مراسم ضمن تجليل از استان آواز ايران از پوستر اين هنرمند نيز رونمايي شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com