با ادامه پیدا کردن ثبتهای جهانی رتبه ایران به سه رتبه اول جهان نزدیک میشود و همچنین با ورود استان به عرصه جهانی با دو کاروانسرا همدان توانست در عرصه جهانی آنچه دارد را عیان کند .
کنوانسیون ثبت جهانی و میراث جهانی مهم است و سهم هر کشور را در میراث جهانی مشخص میکند و نشان میدهد که ایران و استان جایگاه رفیعی در حوزه میراث جهانی دارد در حقیقت بیانگر تجربه تاریخی زیست بشر و به نوعی ویترین برای منطقه محسوب میَشود.
معاون امور اقتصادی استاندار همدان در گفتگو با همدان پیام ، با عنوان این مطلب گفت: آثار ثبتشده جهانی در استان همدان ، موجب جذب گردشگران خارجی میشود. وجود جاذبههای طبیعی و تاریخی خاص و منحصربهفرد در سطح استان همدان ، ثبت 2 کاروانسرا در لیست جهانی یونسکو از این استان ، فرصت ویژهای را برای جذب گردشگران بینالمللی در استان همدان و تحول اقتصادی و جذب سرمایه گذار ایجاد خواهد کرد .
سید مجتبی حسینی با اشاره به اینکه از 52 کارونسرای جهانی ایران 2 کاروانسرا در همدان هستند ، افزود: در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو که در ریاض عربستان برگزار شد، ۵۴ کاروانسرای ایران به ثبت جهانی رسید که 2 مورد آن از استان همدان بوده است.
معاون امور اقتصادی استاندار همدان گفت: در شهریورماه سال جاری، کاروانسرای فرسفج و تاج آباد به ثبت جهانی یونسکو رسیدهاند، پسنیاز است تا با همکاری همهجانبه مردم و مسئولان به دنبال ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم برای و توسعه گردشگری بینالمللی در استان باشیم.
حسینی افزود: ثبت این 2 کاروانسرا، در فهرست جهانی یونسکو در معرفی این استان به گردشگران داخلی و خارجی نقش مؤثری دارند. با عضویت در اتحادیه بینالمللی جاده ابریشم، استان همدان به یکی از شهرهای جهانی تبدیل میشود.
وی ادامه داد: در اجلاسیه کشورهای عضو اتحادیه بینالمللی جاده ابریشم که در شهریورماه ۱۴۰۲ در چین برگزار شد، چهره استان همدان و کشور ایران و جاذبههای گردشگری آن به بیش از ۲۶ کشور جهان معرفی شد تا ضمن کاهش ایران هراسی که دشمنان آن را ایجاد کردند، استان همدان بهعنوان مقصد گردشگری بینالمللی توسط گردشگران انتخاب شود.
حسینی با بیان اینکه صنعت گردشگری رشد اقتصادی، اشتغالزایی و... را به همراه دارد که همگام با شعار سال است اضافه کرد: باید جهانی اندیشد و استانی عمل کرد و از توان های بینالمللی برای پیشبرد اهداف و توسعه گردشگری استان بهره برد.
وی گفت: محتوی معرفی استان همدان به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی تهیه و توزیعشده است تا جهانیان با این استان بینظیر و جاذبههای متعدد طبیعی، میراث فرهنگی و صنایعدستی آشنا شوند.
معاون امور اقتصادی استاندار همدان افزود: شهردارهای استان نیز میتوانند با معرفی ظرفیتهای همدان در قالبهای مختلف و به زبانهای مختلف و تولید محتوا و برگزاری نشستهای مرتبط را برای توسعه گردشگری و تسریع روند تبدیلشدن استان همدان به مقصد بینالمللی گردشگری همکاری کنند.
گفتنی است ، در بحث میراث جهانی هر کشوری که اثری را ثبت میکند امانتدار آن اثر است و نشان میدهند شایستگی این امانتداری را دارد و دیگر اثر ثبت شده تنها متعلق به آن کشور نیست بلکه متعلق به میراث بشری و جهان است، همچنین ثبت جهانی موجب حفاظت بهتر یک اثر میشود.
قدمت کاروانسرا به درازای شکلگیری راه باز میگردد؛ انسان از ادوار نخستین زندگی سرپناههایی را نظیر غارها و اشکفتها برای خود جستجو میکرد که شاید قدیمیترین جانپناه بشر در رفت و آمدهایش در مسیرراهها بود تا دورهای که استقرار گاههایی برای استراحت، تجدید قوا و ادامه راه در مسیرهای ییلاق و قشلاق شکل گرفت و زمان ورود بشر به دوران تاریخی و شکلگیری معماری اولیه و ایجاد سرپناههایی در میان دشتها که به هزاره دوم پیش از میلاد باز میگردد و شکلگیری اسنادی که از راهها و مسیرهای لشکرکشی گزارش میکنند و باستانشناسان از این راهها به عنوان جاده لاجورد، فیروزه، ادویه، شاهراه خراسان بزرگ، ابریشم و ... یاد میکنند.