وزارتخانه شدن میراث برای استان سودی نداشت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  103601 تاریخ انتشار:  1398-10-11 - 09:40 تعداد بازدید:  338
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

غیبت مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر درجلسات صدای کمیسیون گردشگری شورا را درآورد
وزارتخانه شدن میراث برای استان سودی نداشت

گزارش

■ گرد شگری همدان در سال 2019 دست خالی ماند

گردشگری همدان سالهاست در تلاش برای دستیابی به مسیرهای رو به رشد است. اوج برنامه‌ریزی‌هایش سال گذشته در رویداد گردشگری همدان 2018 نمایان شد اما پس از آن، این آتشفشان به ظاهر خروشان رو به سردی رفت.
سکوت رویدادهای گردشگری در سال 2019 این مهم را کاملا مشهود کرد و امسال برخلاف سال گذشته در شهر خبری از رویدادهای گردشگری ملی و بین المللی نبود.
 روزهای پرحرف و حدیث گردشگری همدان گویا حالِ تعاملات را مشوش کرده است. سال 2019 گویا برخلاف سال گذشته میلادی برای گردشگری همدان اقبال خوبی نداشت، نه زمینه برای فعالیت فعالان گردشگری استان در این حوزه محیا بود و نه دست برنامه‌ریزان از برنامه‌ریزی پر بود.
همدان به واسطه توانمندی‌های گردشگری با مجموعه تفریحی توریستی گنجنامه و شرکت سیاحتی علیصدر و مجموعه هتل‌های بین‌المللی باباطاهر سرآمد استان‌های همسایه در حوزه گردشگری است، اما چند صباحی است تغییر مدیریت در علیصدر این حوزه را به یک بخش گردشگری غیرفعال تبدیل کرده است، زیرا مدت‌های مدید است کسی شاهد حضور تقوی مدیرعامل فعلی علیصدر درجلسات تصمیم‌گیری جدی گردشگری همدان نبوده است.
کارشناسان بر این باورند که درخشش ظرفیتهای گردشگری همدان زمانی خود را نمایان می‌کند که برنامه‌ها در این زمینه با پای کار آمدنهای مدیران دولتی و خصوصی و حرکت‌کردن همسو با اهداف مشخص و دستیابی به جایگاه مطلوب محقق میشود.
در کنار پای کار نبودن‌های برخی از متولیان گردشگری همدان کمبود اعتبارات هم حالا به یک مانع جدی در اجرای برنامه‌های گردشگری تبدیل شده است، این روزها با آنکه سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی به وزارتخانه تغییر هویت داده است اما گویا از این عنوان دهان‌پرکن فقط وزارت‌خانه شدن آن نصیب ما شده است و خبری از تغییر یا افزایش اعتبارات این حوزه نیست.
این روزها درحالیکه یک تابستان و پاییز کم‌برنامه را در همدان پشت سر گذاشتیم حالا با حداقل اعتبارات و برنامه‌های پراکنده به استقبال گردشگری نداشته زمستانی در همدان می‌رویم.
این مهم غیرقابل انکار است که نبود اعتبارات در کنار جدی پای‌ کار نیامدن بخش خصوصی و حتی نیمه‌دولتی گردشگری در ارائه و اجرای برنامه‌ها می‌تواند همه پیشنهادات را روی میز باقی بگذارد و کارها عقیم بماند.
مدتی است در اغلب نشست‌ها بیشترین انتقادات به نبود مدیران تأثیرگذار گردشگری در جلسات برمی‌گردد، درنظر بگیرید روز گذشته جلسه تصمیم‌گیری برای رویداد ملی گردشگری و برگزاری عید چینی‌ها در همدان مدیرانی که می‌توانستند با بهره‌بردن از اعتبارات و اختیاراتشان در راستای پیشبرد اهداف گردشگری نقش ایفا کنند، یکی پس از دیگری در جلسه حضور نداشتند.
این درحالی است که وقتی یک سازمان یا اداره متولی گردشگری اعضایی که می‌توانند با اعتبارات و اختیارات لازم در اجرای برنامه‌هایشان تأثیرگذار باشند را دور هم جمع می‌کنند تا با برنامه‌های متمایز، طرح‌های نو دراندازند، یکی پس از دیگری با اعضای غایب روبه‌رو می‌شود.
چرا وقتی قرار است حال گردشگری همدان رو به بهبودی برود باید شاهد این اتفاق باشیم که مدیران تاثیرگذار در گردشگری از حضور و رایزنی در جلسات به بهانه‌های کاری طفره می‌روند و نمایندگان خود را که اگرچه پای کار هستند اما از اختیارات لازم در این زمینه برخوردار نیستند را در جلسه می‌فرستند و در آخر نتیجه این می‌شود که آب از آب تکان نمیخورد.
پای کار نبودن مدیران برنامه‌ریز گردشگری در بخش دولتی و خصوصی شرایط را به‌گونه‌ای رقم زده است که از ابتدای سال تا حال اغلب برنامه‌‌های گردشگری خارج استان از نمایشگاه گردشگری شیراز تا برگزاری برخی برنامه‌های پیشنهادی فعالان گردشگری به بهانه نبود پول و اعتبار کافی هوا می‌شود و حتی نتیجه این می‌شود که رئیس کمیسیون گردشگری و سرمایه‌گذاری شورای شهر در جلسه برنامه‌ریزی برای گردشگری زمستانی و حضور چینی‌ها در همدان؛ با انتقاد صریح از مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر که اغلب در جلسات گردشگری جای او خالی است را مورد سوال قرار می‌دهد و می‌گوید چرا باید در نشست‌های تصمیم‌گیری که پای حیثیت گردشگری همدان وسط است آقایانی که کار و حرفه‌شان گردشگری است در نشست‌ها حضور نداشته باشند.
و پس از آن روابط عمومی ارشاد اسلامی را که به نمایندگی از مدیرکل ارشاد ساعتی را در جلسه حضور داشت مورد خطاب قرار دهد و بگوید شما به جای مدیر کل خود چقدر دارای اختیاری که در جلسه هستید آیا می‌توانید برای اجرای یکی از برنامه‌های و رویدادهای گردشگری وعده برنامه یا اعتبار بدهی یا خیر؟
و به هر ترتیب ماجرا به شکلی پیش برود که انتقاد رسانه هم دامن ارائه‌دهندگان برنامه‌های گردشگری را برای منسجم‌نشدن تصمیمات بگیرد و در آخر فضا به سمت‌و‌سویی برود که به جای بهره‌برداری معاون گردشگری از اختیارات اعضای جلسه، برای تصمیم‌گیری‌ها به دنبال حل‌و‌فصل‌کردن ناهماهنگی‌های بخش‌های گردشگری باشد.
کوتاه سخن آنکه بازوهای توانمند گردشگری همدان از شرکت سیاحتی علیصدر گرفته تا مجتمع تفریحی توریستی گنجنامه و میراث فرهنگی و اصناف دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری اگر همگام با هم نباشند، حال گردشگری همدان همچنان مطلوب نخواهدشد و نبود متولیان پای کار و نبود اعتبارات، نفس این صنعت نوپا را به شمارش خواهدانداخت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com