"موزه‌اي براي عبرت" همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  89470 تاریخ انتشار:  1397-11-07 - 09:34 تعداد بازدید:  559
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نمايشگاه موزه عبرت در تالار قرآن تا پايان دهه فجر برپاست
"موزه‌اي براي عبرت"

نویسنده : شبنم طهماسبي

گزارش
 
 نمايشگاه موزه عبرت ايران و ضد تروريسم به مناسبت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و به همت اداره کل اطلاعات همدان و مشارکت شهرداري در مرکز همايش‌هاي قرآني و بين‌المللي همدان راه‌اندازي شد.
دم غروب است هوا کم‌کم روبه تاريکي مي‌رود قرار است به موزه عبرت بروم هيچگونه زمينه فکري در خصوص موزه عبرت ندارم و تنها پيش‌زمينه فکري‌ام از اين جا، خلاصه مي‌شود به خاطرات زندانيان سياسي دوران قبل از انقلاب که هر ساله با آغاز دهه فجر در تلویزیون بخش می شود. به راستي چرا؟ انسان‌هايي که بهترين سال‌هاي عمر خود را به خاطر ايمان و اعتقادشان براي آزادي و آرامش ایران در چنين فضاي مخوفي گذرانده‌اند و ما امروزه تنها با آمدن ماه بهمن به يادشان مي‌افتيم.
بايد هر چه سريعتر خود را به موزه برسانم اين فرصتي است که براي من مهيا شده است و هيجان خاصي دارم سرماي هوا به صورتم مي‌خورد هياهوي خيابان و مردمي که در رفت و آمد هستند تمرکزم را از بين مي‌برد و نمي‌دانم چگونه بر اين اضطرابي که دارم تسلط يابم.
به نزديکي تالار قرآن محل برگزاري نمايشگاه موزه عبرت رسيدم وارد حياط مي‌شوم و در بدو ورودم تماشای افراد که برای بازدید از نمایشگاه آمده بودند نظرم را جلب مي‌کند 
 جنایات ساواک و تکفیری ها
مدیر نمايشگاه در خصوص برگزاري این موزه مي‌گويد: اين نمايشگاه در آستانه 40 سال پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي برگزار شده است هدف از برگزاري از نمايشگاه پرداختن به جنايات ساواک، مبارزات انقلابيون و ايثارگري‌هاي مبارزان  همداني در دوران ستم‌شاهي و همچنين معرفي شهداي همداني در پيروزي انقلاب اسلامي است و همچنين افزايش سطح آگاهي جوانان نسبت به اهداف شوم گروه‌هاي تکفيري است .
او در ادامه مي‌گويد: نمايشگاه داراي 2 بخش است 1- موزه عبرت ايران   2- موزه ضدتروريسم 
مدیر نمايشگاه مي‌گويد: از موضوعات مهم در موزه عبرت پرداختن به حادثه30 مهر 1357 است بخش بعدي نمايشگاه پرداختن به اقدامات تروريستي گروه‌هاي تکفيري و نشان دادن اقدامات ضدتروريستي سربازان گمنام امام زمان (عج) و همچنين در بخش تروريسم به گوشه‌اي از اقدامات تروريستي گروه‌هاي تکفيري و بخش ديگرموزه نمایشگاه کتاب است که  شامل محصولات و انتشارات دانشگاه اطلاعات و امنيت ملي وزارت اطلاعات و اسناد تاريخي مي‌باشد. 
او مي‌افزايد: از ديگر اهداف اين نمايشگاه تسهيل در ارتباط مردم با ستاد خبري اداره کل اطلاعات استان همدان از طريق تماس با شماره 113 مي‌باشد.
مدیر نمايشگاه مي‌گويد: از برنامه های جانبی نمایشگاه  برگزاري مسابقه ایی است که سوالات آن  از محتواي ارائه شده در نمايشگاه طرح مي‌شود سپس در پايان نمايشگاه به قيد قرعه جوايزي به شرکت کنندگان  اهدا مي‌شود.
او همچنين در خصوص استقبال از نمايشگاه افزود:در مدت اين 5 روز روزانه ميانگين 1000 نفر بازديدکننده  داشته‌ايم که استقبال در صبح‌ها از ساعت 8 صبح تا 12 ظهر مخصوص مدارس است و از ساعت 12 الي 4 بعدازظهر مخصوص مديران و کارمندان سازمان‌ها و ادارات و ساعت 4 تا 8 شب براي بازديد عموم در نظر گرفته شده است.
 ساواک مدل سیستم جاسوسی انگلیس
با (راهنماي موزه) عزیز ا... میری براي معرفي موزه عبرت همراه مي‌شوم.
ميري در خصوص ساختمان زندان مي‌گويد: اين ساختمان در سال 1311 در دوران رضاشاه تأسيس وطرح آن توسط آلماني‌ها مطرح شد و در سال 1316 ساخت اين زندان تمام مي‌شود که بعدها به توقيف خانه شهرت يافت و در زمان محمدرضا شاه به عنوان زندان ساواک (عادي ،سياسي) مي‌شود.
او مي‌گويد: در سال 1350 با الگوگيري از سيستم جاسوسي انگليس براي اين که از موازي کاري نيروهاي امنيتي جلوگيري کنند اين ساختمان را به عنوان کميته مشترک ضد خرابکاري ساواک نام گذاشتند.
ميري ادامه مي‌دهد: نحوه کار ساواک به اين صورت بود که در خيابان‌ها مي‌گشتند مبارزین را پيدا مي‌کردند و به داخل کميته منتقل مي‌کردند و به محض وارد شدن چشم‌ها را مي‌بستند که افراد بازجوها را شناسايي نکنند.
او مي‌گويد: در ابتدا مبارزین وارد اتاق افسر نگهبان می شدندو در آن جا ثبت نام مي‌کردند و آنها را به اتاق تعويض لباس هدايت مي‌کردند و افراد لباس‌ها و محتويات خود را تحويل مي‌دادند و لباس زندان که به آن فرنج شلوار مي‌گفتند به آنها چه آقا و چه خانم مي‌دادند.
ميري ادامه مي‌دهد: در اين مرحله افراد را به سلول انفرادي يا اتاق بازجويي مي‌فرستادند و شکنجه‌ها آغاز مي‌شد و با پر شدن برگه بازجويي به آنها ياد داده بودند که هر چيزي را در برگه بازجويي بنويسند.
 راهنماي موزه عبرت ادامه مي‌دهد: از اين مرحله شکنجه آغاز مي‌شود و فردي به اسم محمد علي شعباني مسئول شکنجه بود و سواد بازجويي نداشت افراد را به او تحويل مي‌دادند.
 او می گوید: ابزار کارش تخته شلاق بود و اگر در اين مرحله نتيجه نمي‌گرفتند مقصد بعدي اتاق آپولوست که دست و پاي توسط بست‌هاي فلزي مهار مي‌شدند وسر در محفظه فلزي قرار مي‌گرفت.
ميري مي‌گويد: اگر در اين مرحله موفق نمي‌شدند از شوک‌الکتريکي استفاده مي‌کردند که در اين مرحله بدن زنداني به جسم نيمه‌جان در مي‌آيد و بعد زنداني به کف اتاق مي‌افتاد و نگهبان آنها را به داخل سلول مي‌انداختند.
او مي‌افزايد: از ديگر شکنجه‌ها آويزان کردن دست و پا به صورت صليبي بود همچنين سر زنداني را در وسط حوض زندان مي‌کردند حتي بلند حرف زدن در سلول عمومي گزارش داده مي شد.
ميري ادامه مي‌دهد: زندانيان هفته‌اي يکبار اجازه حمام داشتند که صبح‌ها آقايان و بعدازظهرها مخصوص خانم‌ها بود و هر نفر 10 دقيقه  فرصت حمام داشت و آب بعد از 10 دقيقه قطع مي‌شد.
او مي‌گويد: هر زنداني ميانگين بين 3 الي 4 ماه در زندان بودند به غير از مقام معظم رهبري که ايشان 6 بار دستگير شدند و 8 ماه زنداني، اقاي محمدعلي رجايي 2 سال و خانم پروين سليحی يک سال در زندان به سر بردند.
 کروهگ های منافقین هم راستا با ساواک
با شنيدن نحوه شکنجه‌ها و خواندن مشخصات فردي شکنجه‌گران در اتاق‌هاي مربوطه، با خود مي‌انديشم که با آن که سال‌ها از آن روزهاي وحشتناک گذشته باز هم ته دل آدم خالي مي‌شود همراه راهنما به بخش دوم موزه مي‌رويم که در اين جا با کارشناس ديگري آشنا مي‌شوم و اين کارشناس مرا در قسمت دوم که موزه ضد تروريسم است آشنا مي‌کند.
کارشناس موزه مي‌گويد: بعد از موزه عبرت در اين قسمت به موزه ضدتروريسم مي‌رسيم که اين موزه قسمتي از آن مربوط به گروهک‌هاي منافقين است که در دهه 60 ترورها و جناياتي که در زمان دفاع مقدس داشتند اعم از جاسوسي براي دشمنان داخل کشور، همکاري با کشورهاي دشمن مي‌باشد.
او مي‌افزايد: بخش ديگري از موزه‌ مربوط به گروهک‌هاي تکفيري مانند داعش/ انصارالفرقان و ساير گروه‌هاي ديگر است. و در بخش‌هايي ديگر عمليات خنثي‌سازي گروهک‌هاي داعش و نحوه به هلاکت رساندن تعداد سران گروه‌هاي داعش مانند ابوعاشيه که دست آنها به خون خيلي از شیعیان آغشته است.
کارشناس موزه ادامه مي‌دهد: بخش ديگر نمايشگاه مربوط به گروهک جيش‌الظلم به نام عبدالمالک ريگي که معدود از عملياتي است که عمليات تروريستي در شرق کشورداشته مشاهده مي‌کنيد.
او مي‌افزايد: در بخش ديگر نمايشگاه گروهک‌هاي تجزيه طلب مانند پژاک- دموکرات، کمله است و امکانات و اقلامي که در چنين عمليات در داخل کشور مورد استفاده قراردادند کشف و ضبط شده است که ناشي از حمايت کشورهاي استکبار جهاني از جمله آمريکا، اسرائيل و عربستان سعودي از اين گروهک‌ها مي‌باشد.
کارشناس موزه مي‌گويد: اين گروهک‌هادر راستاي جدايي کردستان ايران از خاک مقدس ايران با مردم و نظام جمهوری اسلامی در حال جنگ هستند که در اين اقلام ما بمب‌ها و جليقه‌هاي انفجاري اهدايي سرويس‌هاي اطلاعاتي بيگانه را مشاهده مي‌کنيم.
 113 ارتباط مردم و سازمان اطلاعات
در پايان با مسئول غرفه خبري ستاد اطلاعات  گفتگو کردم. حاج حسين گردان  توضیح داد : غرفه خبري ستاد اطلاعات، ارتباط بين مردم و وزارت اطلاعات است که هر گونه اخبار و گزارشات در زمينه سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي است تا مردم بتوانند از طريق تلفن 113 با ما در ارتباط باشند.
گردان مي‌گويد: تلفن 113 تلفني است که 24 ساعت از طريق اپراتور اداره مي‌شود و يک کارشناس امنيتي پاسخگوي مردم مي‌باشند.
ساعت نزديک 8 شب را نشان مي‌دهد مثل يک زنداني که آزادي او را اعلام کرده‌اند از ساختمان خارج مي‌شوم هوا سرد است و لرزشي را حس مي‌کنم محکم و استوار روي زمين قدم برمي‌دارم و با خود مي‌گويم که انگار من نيز در اين زندان‌ سال‌ها در بند بوده‌ام و در انقلاب نقش داشته‌ام ديگر ذهنم درگير نيست و مي‌دانم که چه کساني براي آسايش من رشادت کرده و از جان خود گذشته‌اند.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com