قطار همدان روی ریل توسعه قرار گرفت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100160 تاریخ انتشار:  1398-07-17 - 10:02 تعداد بازدید:  452
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

قطار همدان روی ریل توسعه قرار گرفت

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

گزارش

اولین قطار تهران به مقصد همدان در تاریخ 18 اردیبهشت ماه سال 1396 به حرکت درآمد و دکتر حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم که در چنین روز به یاد ماندنی به اتفاق جمعی از وزراء دولت خود در همدان حضور داشت در مراسمی به همین منظور تأسیس راه‌آهن و ورود قطار به این شهر تاریخی را به همدانی‌ها تبریک گفت.
فعالیت راه‌آهن همدان در تمام مدت حدود 5/2 سال گذشته با برقراری قطار مرتب و رفت و برگشت از همدان به مشهد و محدود قطارهایی مسافری و حمل بار از تهران و بنادر جنوبی کشورمان به مقصد همدان ادامه داشته است ولیکن به تازگی اطلاع یافته‌ایم قطارهایی به مقصد همدان در راهند که به زودی با خبرهای تازه و خوش وارد ایستگاه شهرمان می‌شوند.
یکی از این خبرهای خوب اینکه، تشکیلات راه‌آهن غرب کشور با مرکزیت همدان در ماه‌های اخیر به تصویب راه‌آهن جمهوری اسلامی رسیده است و این اتفاق تصویرهای روشنی از افق توسعه راه‌آهن در استان‌های همدان، کردستان و کرمانشاه را ترسیم می‌کند.
در همین ارتباط مدیرکل راه‌آهن غرب کشور با سبقه و تجربیاتی ارزشمند و طولانی مدت در بدنه راه‌آهن کشورمان، حدود دو ماه است که به جرگه مدیران استان همدان پیوسته است. در واقع وجود یک مدیر مجرب و کاربلد در رأس یک سازمان و تشکیلاتی تازه‌نفس در هر کجایی از کشورمان فرصتی ارزشمند برای پویایی و توسعه هر منطقه و استان به شمار می‌آید.
اولین جمله مدیرکل راه‌آهن غرب کشور با خبرنگار همدان‌پیام این است که بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان از سرمایه‌های ملی به شکل زیرساخت‌های راه‌آهن در اختیار مردم استان همدان و به ویژه مردمان پایتخت تاریخ و تمدن ایران قرار گرفته است که اگر این سرمایه کلان هر چه زودتر به سوددهی کامل و واقعی برسد، قاعدتاً باید اقتصاد و سایر زیرساخت‌های اجتماعی استان را متحول نماید.
سیدسعید ابراهیم‌نژاد روز دوشنبه (15 مهرماه) در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پیام با صراحت می‌گوید: همدان به نسبت نام و آوازه و علمای بزرگی که در دامن خود پرورانده است تاکنون به دلیل نبود خیلی از زیرساخت‌ها نظیر راه‌آهن از قافله توسعه عقب مانده است و در همین حال فرمول صحیح و نتیجه‌بخش برای سوددهی چنین سرمایه بزرگی برای تأسیس راه‌آهن همدان، درک درست مردم از چرخه اقتصادی و کمک به چرخه روان و بدون توقف توسعه راه‌آهن می‌باشد.
وی همچنین اشاره دارد که، بالغ بر 7/1 میلیارد تن ذخایر کانی و معدنی پایدار و بکر در استان همدان وجود دارد که برای ایجاد ارزش افزوده و تبدیل این ذخایر عظیم به منابع سرمایه و اشتغال در نقاط مختلف کشور و خود استان همدان راهی غیر از راه‌آهن و استفاده از حمل و نقل ریلی وجود ندارد.
ابراهیم‌نژاد که بیشترین سال‌های مأموریت و خدمت خود در راه‌آهن کشورمان را در حوزه حمل و نقل ریلی گذرانده و تجربیات ارزشمندی از مدیریت این حوزه گسترده دارد، می‌گوید: شبکه ریلی راه‌آهن کشورمان حداقل نیم قرن دیرتر به همدان رسیده است و وجود راه‌آهن برای اتصال این استان پراستعداد به شبکه تولید و تبدیل و اشتغال و ارزش افزایی در کشورمان بسیار ضروری و الزامی است.
به گفته وی، هزینه حمل بار به خصوص ذخایر معدنی با شبکه ریلی از هر نقطه به هر نقطه کشور حداقل نصف هزینه حمل و نقل جاده‌ای است در صورتی که هر رام قطار با حرکت خود در شبکه ریلی حداقل 10 برابر بیشتر از ناوگان حمل و نقل جاده‌ای ایجاد اشتغال می‌کند.
ابراهیم‌نژاد در این خصوص مصداق می‌آورد و تصریح می‌کند: با وجود ذخایر عظیم و پایدار سیلیس در گستره استان همدان، می‌توان شبکه حمل ریلی از همدان به استان‌هایی که کارخانجات شیشه‌سازی دارند نظیر اصفهان و قزوین را برقرار کرد و در همین حال از کامیون‌ها و امکانات موجود در حمل جاده‌ای نیز با هزینه‌ها و استهلاک و خواب به مراتب کمتر و با صرفه‌تر برای حمل و نقل ترکیبی از محل معادن سیلیس و دیگر ذخایر معدنی تا ایستگاه‌های بارگیری راه‌آهن استفاده کرد.
مدیر کل راه‌آهن غرب کشور با توجه مغفول ماندن قطار مسافری در خط همدان و تهران یادآور شد: قشرهای مردم همدان هنوز ذهنیت‌های آماده‌ای نسبت به استفاده از قطار برای مسافرت در مسیر نسیتاً کوتاه و حدود سه ساعته از همدان تا تهران را ندارند در صورتی که با پشتیبانی سایر دستگاه‌های اجرایی استان و همچنین خواست و اراده مردم می‌توان در هر شبانه‌روز در چند نوبت از امکان بسیار مناسبی به نام اتوبوس ریلی (ریل باس) برای مسافرت رفت و برگشت به تهران بهره‌گیری کرد. با این ویژگی مهم که هزینه سفر با اتوبوس ریلی در مسیر همدان تهران حداقل نصف هزینه مسافرت با اتوبوس است و زمان کمتری نیز در کنار امنیت کامل می‌برد.
ابراهیم‌نژاد در این ارتباط از صاحبان شرکت‌های گردشگری و کارگزاران سازمان صنایع دستی و میراث فرهنگی و گردشگری در استان دعوت کرد تا با شرایط بسیار ساده‌ای اقدام به برقراری چارتر دائمی ریل‌باس و قراردادهای سالانه با راه‌آهن جمهوری اسلامی برای جابه‌جایی مسافران و گردشگران ایرانی و خارجی داشته باشند و در همین حال هیچ محدودیتی نیز برای برقراری قطار مسافری در این مسیر وجود ندارد به خصوص اینکه قطارهای گردشگری بین همدان و تهران بهترین فرصت هم برای توسعه گردشگری استان و هم رونق اقتصاد ریلی در استان می‌باشد.
به گفته مدیرکل راه‌آهن غرب کشور، وجود عده کثیر دانشجو در همدان که به تهران رفت و آمد می‌کنند و همچنین تورهای گردشگری ویژه دانش‌آموزان و خانواده‌ها برای دیدن آثار تاریخی و فرهنگی در تهران زمینه مساعدی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه و ایجاد چارتر ریل‌باس فراهم ساخته است.
ابراهیم نژاد در این گفت‌وگوی دو ساعته خبرهای تازه‌ای از برداشتن موانع توسعه راه‌آهن همدان به زبان آورد، اول اینکه با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) روزنامه چندین رام قطار از مشهد مقدس و تهران با گنجایش حدود 2100 نفر وارد همدان می‌شوند و زائران کربلا که وارد ایستگاه همدان می‌شوند با اتوبوس ابتدا به شهر مریانج منتقل شده و از آن شهر مجدداً با اتوبوس عازم عتبات عالیات می‌شوند و این رفت و آمدهای چند روزه فضایی پرتحرک و پرنشاط در شهر همدان و ایستگاه راه‌آهن باعث می‌شود.
ابراهیم‌نژاد همچنین در خصوص خبر تازه دیگری اظهار کرد: برای توسعه ایستگاه راه‌آهن همدان و رفاه حال مسافران قطار شش هکتار زمین در جوار ترمینال مسافری اتوبوس‌ها در همدان تملک شده و کارهای مربوط به جانمایی و طراحی یک ساختمان بزرگ و شکیل با تمام امکانات رفاهی و تفریحی در حال انجام می‌باشد و در همین حال بودجه اولیه طرح ایستگاه مسافری راه‌آهن همدان از محل اعتبارات ملی تأمین شده است.
این مقام مسئول در خصوص خبری که مردم همدان در انتظار شنیدن آن هستند نیز گفت: با مشخص شدن چارت سازمانی راه‌آهن غرب کشور در همدان به زودی کار گزینش و استخدام نیروی انسانی برای راه‌آهن همدان اجرا می‌شود که خوشبختانه تمام نیروهای استخدامی از بین بومیان مستعد استان خواهند بود.
وی بدون ذکر تعداد نیروهای قابل جذب در شرکت راه‌آهن غرب کشور اضافه کرد: اختصاص کل ظرفیت استخدام در راه‌آهن به مردم همدان هدیه‌ای است که دولت و راه‌آهن جمهوری اسلامی برای مردم حق‌شناس همدان کنار گذاشته است و تأکید شده است تا به هیچ عنوان از نیروهای غیربومی برای راه آهن همدان استفاده نشود.
مدیرکل راه آهن غرب کشور در پایان این گفت‌وگو تأکید کرد: یکی از مزایای بزرگ حمل بار با قطار ثابت بودن تعرفه‌های حمل‌و‌نقل است که به ندرت دچار افزایش قیمت می‌شود در حالی که حمل و نقل جاده‌ای به خاطر شرایط خاص آن و هزینه‌های بسیار هنگفت نگهداری وسایط مربوطه، در طول سال ممکن است با نوسانات زیادی همراه باشد که متأسفانه این اتفاق در شرف وقوع می‌باشد.
ابراهیم‌نژاد همچنین گفت: خوشبختانه صاحبان کالا و بار در استان همدان متوجه این مزیت بزرگ راه‌آهن هستند و برنامه‌هایی برای عقد قرارداد حمل ذخایر فولادی از همدان به کارخانجات فولاد سراسر کشور در حال انجام می‌باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com