سال 95، مُهر پايان بر طرح‌هاي موروثي مادستان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62528 تاریخ انتشار:  1394-06-10 - 05:45 تعداد بازدید:  4706
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در سفر يكروزه روحاني به استان همدان وعده داده شد
سال 95، مُهر پايان بر طرح‌هاي موروثي مادستان

گزارش

 3 شهریورماه 94 را مادستانی‌ها هرگز فراموش نخواهند کرد؛ تاریخی به یادماندنی از سفر یکروزه کاروان تدبیروامید که رهاورد 847 میلیاردی آن به منزله همان کلیدی بود که دولت روحانی به مردم در آغاز فعالیتش وعده داده بود.
حسن روحانی سه‌شنبه هفته گذشته را میهمان استان تاریخی همدان بود تا با هیأت همراه خود که شامل 8 وزیر، 6 معاون و 3 مشاور رئیس‌جمهوری بود، علاوه بر افتتاح و کلنگ‌زنی برخی پروژه‌هایی که اغلب میراثی چندین ساله دولت گذشته بود، به بررسی راهکارهای توسعه در شهرستان‌های استان بپردازد.
در نهایت 42 طرح برای توسعه استان مصوب و علاوه بر آن بازديد، افتتاح و كلنگ‌زني 17 پروژه در حال اجرا یا نیمه‌کاره که نیاز اعتباری مانع ادامه کار شده بود هم در شهرستان‌ها از دیگر برنامه‌های رئیس‌جمهوری ایران بود.
اختصاص حدود 8 هزار میلیارد ریال اعتبار از سوی رئیس‌جمهوری به استان همدان مربوط به بخش‌های کشاورزی، آب، بهداشت و درمان، گردشگری، آموزش‌وپرورش و سایر بخش‌هاست که این رقم معادل چند برابر اعتبارات سالیانه استان همدان است.
اما نخست شوق مادستانی‌ها برای دیدن رئیس‌جمهور محبوبی که وعده امید را با تدبیرش به مردم داده بود، مقدم بر برنامه‌های سفر و شهرستان‌های استان شد تا برای خوشامد به ورزشگاه قدس همدان رفتند.
نوبت به حضور وزیران و معاونان و مشاوران رئیس‌جمهوری در شهرستان‌ها رسید و بر اساس آن تویسرکان میزبان حجت‌الاسلام سید محمود علوی و هاشمی، وزیر اطلاعات و بهداشت بود و حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو میهمان رزنی‌ها شد. محمود گودرزی، وزیر ورزش‌وجوانان هم برای افتتاح 2 طرح عمرانی ورزشی و حضور در شورای اداری راهی شهرستان نهاوند شد.
همچنين علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌و‌پرورش برای بررسی مشکلات شهرستان‌های کبودراهنگ و بهار در این 2 شهرستان حضور یافت. حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری به بازدید از مجموعه تفریحی و توریستی پارک ملل ملایر رفت.
همچنين مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری راهی اسدآباد و اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهوری، وزراي جهاد كشاورزي و نفت راهی شهرستان فامنین شدند.
در نهایت همه این سفر امیدی بود که به تدبیر دولت برای مردم جان گرفت و در قالب مصوباتی اعلام شد و اغلب هم وعده بهره‌برداری و اتمام آن سال آینده اعلام شد.
از طرفی هم آنچه در این سفر مطرح شد نیازها و اولویت‌های شهرستان‌ها بود؛ شامل پروژه‌های نیمه‌کاره و راکد دولت قبل و تعریف پروژه‌های جدیدی که نیاز مردم محسوب می‌شود.
اما آنچه در اين سفر براي شهرستان‌ها مورد تصويب قرار گرفت، تکمیل و بهره‌برداری از کنارگذرهای همدان- رزن و همدان- اسدآباد با مبلغ 122 میلیارد تومان بود كه در سال آینده به اتمام می‌رسد.
از دیگر طرح‌ها اتمام بیمارستان جایگزین اکباتان، بیمارستان‌های نهاوند، بهار، قائم اسدآباد، تویسرکان و تخصص سوختگی بعثت همدان با 121 میلیارد تومان اعتبار تا سال آینده است.
وعده بهره‌برداري سدهای کلان ملاير، سرابی تويسركان، شنجور رزن و شبکه‌های آبرسانی با 45 میلیارد تومان هم به سال آینده موكول شد. از آبرسانی به روستاهای اولویت‌دار استان با مبلغ 40 میلیارد تومان، آبیاری به شهرهای ملایر، تویسرکان، فامنین، نهاوند، اسدآباد و صالح‌آباد و بخشی از همدان با اعتبار 38 میلیارد تومان تا دهه فجر سال 95، تأسیسات فاضلاب شهرهای نهاوند، اسدآباد، تویسرکان و رزن با مبلغ 28 میلیارد تومان و اتمام و بهره‌برداری از 9 دانشکده در استان با اعتبار 35 میلیارد تومان از ديگر طرح‌هايي بود كه وعده بهره‌برداري آنها به سال آينده موكول شد.
البته بماند كه ملايری ها، از اين رهاوردها راضي نبودند و اكثر شهرستان‌ها چون بهار و كبودراهنگ و... هم نصيب چنداني را نبرده‌اند. هرچند غفلت از شهرستان‌ها در اين سفر هم كم‌وبيش بي‌رنگ نيست.
برای طرح‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی همدان هم هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات مدنظر قرار گرفته تا بانک‌های عامل، این اعتبارات را در اختیار کارآفرینان قرار دهند.
اما در این سفر آنچنان که انتظار می‌رفت بخش خصوصی هم مورد توجه قرار گرفت و امید است با تزریق به موقع اعتبارات، فرش قرمزی که وعده مدیر ارشد استان به سرمایه‌گذاران بود، فراهم شود تا آنچنان که گفته شد امنیت سرمایه‌گذاری هم جان بگیرد.

 

 

 نهاوند
حضور وزیر ورزش در نهاوند علاوه بر اینکه از پروژه‌های ورزشی این شهرستان به بهره‌برداری رسید، از بیمارستانی بازدید شد که به دلیل تخصیص نيافتن اعتبارات راکد مانده بود. در جریان این سفر 19میلیارد نیاز آن برای اتمام و تجهیز اختصاص یافت تا به گفته وزیر ورزش‌وجوانان سال آینده به بهره‌برداری برسد.
اما به گفته وزیر این تنها بیمارستانی بود که پس از انقلاب در این شهرستان ساخته می‌شد.
در این سفر افتتاح و بهره‌برداری از 2 پروژه ورزشی با اعتبار 3 میلیارد تومان، کلنگ‌زنی یک پروژه آموزشی دانشگاه ملی نهاوند با اعتبار 6 میلیارد و 200 میلیون تومان در زمینی به مساحت 10 هکتار انجام شد که این پروژه مصوبه سال 91 بوده است و به گفته فرماندار نهاوند، قرار است به 60 هکتار افزایش یابد و سال آینده وعده بهره‌برداری از آن، اعلام شده است.
آغاز عملیات اجرایی کارخانه بتن سبک گازی نهاوند با اعتبار 500 میلیارد ریال و هزینه ارزی 5/12 میلیون یورو هم زیرساختی مهم برای ایجاد اشتغال در شهرستان است.
سد گرین از مهمترین مطالبه‌های نهاوند که با پیشرفت 8 درصدی بدون اعتبار و حتی با طلب پیمانکار راکد شده بود؛ سدی که همه امیدِ کشاورزان منطقه در سال‌های بحران بی‌آبی به شمار می‌رفت؛ اما در این سفر بحث واگذاری آن به بخش خصوصی مطرح شد تا قفل این پروژه که آرزوی 50 ساله نهاوندی‌هاست و در دولت نهم کلنگ‌زنی شد و حالا تنها 8 درصد پیشرفت دارد. گويا اين طرح با مشارکت قرارگاه خاتم‌الاوصیا اجرا می‌شود.
 ملایر
معاون پارلماني رئيس‌جمهور هم در اين سفر، ميهمان ملايري‌ها بود كه با افتتاح بهسازي و طرح هادي روستاي موسي‌بلاغي با اعتبار 420 ميليون تومان، بحث آب و سد کلان ملایر و البته نبود سرمايه‌گذار منطقه ويژه اقتصادي سامن، پرداخت پول گندم كشاورزان، خدمات مسكن مهر، توسعه و بهسازي روستاها از جمله مشکلات این شهرستان مطرح شد.
احداث مجتمع آبرساني در روستا هم از ديگر مطالبات مردم ملايرعنوان شد.
در این سفر 4خطه شدن محور ملایر- آورزمان، احداث دانشکده علوم‌پزشکی، دفتر گمرک، كتابخانه مركزي، ارتقاي دفتر نمايندگي گمرك شهرستان به اداره، تخصيص اعتبارات براي كشاورزي شهرستان براي مقابله با سرمازدگي محصولات، تخصيص اعتبارات ملي براي شهر زیرزمینی سامن و تعيين سرمايه‌گذار براي منطقه ويژه اقتصادی از مطالبات ملایری‌ها از دولت عنوان شد.
 اسدآباد
مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری میهمان دیار سید جمال‌الدین اسدآبادي با افتتاح 2 طرح عمرانی و درمانی و مجموعه ورزشی بانوان بود و بزرگترین مرکز سی‌تی‌اسکن غرب کشور در این شهرستان با 30 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده در بیمارستان قائم(عج) شهرستان نصب و راه‌اندازی شد.
 تویسرکان
حجت‌الاسلام سید محمود علوی، وزیر اطلاعات میهمان پایتخت طلای سبز ایران بود.
در این سفر، کشاورزان و باغداران تویسرکانی که ابتدای سالجاری سرما حاصل و رنج زندگی‌شان را خشکاند، با وعده وزیر امیدوار شدند. در اين ميان امهال وام کشاورزی و تسهیلات کشاورزان و تأمین خسارت سرمازدگی مردم تویسرکان از اعتبارات ماده 10 و 12 مطرح شد.
ورود بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذار برای کاهش بیکاری، ايجاد زیرساخت‌های اشتغال، حمایت دولت برای تکمیل سد سرابی و آغاز اجرای عملیات سد‌ خرم‌رود، خروج تویسرکان از بن‌بست و شتاب‌بخشی به پروژه‌هایی چون 4خطه کردن تویسرکان- جوکار و تویسرکان- کنگاور با تأمین اعتبار مورد نیاز و البته توجه به شاخص‌های گردشگری این شهرستان برای توسعه آن فرماندار تویسرکان با اشاره به وجود 3 مرکز آموزش عالی در تویسرکان، تبدیل دانشکده فنی و مهندسی تویسرکان به دانشگاه از مطالبات تویسرکان در سفر دولت مطرح شد.
وزیر بهداشت هم به تويسركان رفت تا از 2 بیمارستان ولی‌عصر(عج) و ۹۶ تختخوابی در حال ساخت اين شهرستان بازدید كند.
حسن قاضی‌زاده هاشمي از ضرورت تسریع در مراحل ساخت و بهره‌برداری از بیمارستان ۹۶ تختخوابی تويسركان تا پایان سال ۹۵ خبر داد.
 کبودراهنگ
شهرستان كبودراهنگ در سفر هيأت دولت هم ميزبان وزير آموزش‌وپرورش بود كه استخر شهداي كبودراهنگ را با اعتبار 2 ميليارد تومان افتتاح شد. همچنين اشتغال، كم‌آبي، محروميت و... از مهمترين خواسته‌هاي مردمان اين منطقه بود.
 بهار
علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌وپرورش هم نماينده روحاني در بهار بود. همچنين همزمان با سفر رئیس‌جمهوري، سردخانه دومنظوره ۱۰ هزار تنی شهرستان بهار با اعتبار 150 ميليارد ريالي به دست وزير جهاد كشاورزي به بهره‌برداری رسید.
 رزن
حمید چیت‌چیان، وزير نيرو به عنوان نماینده ویژه كاروان تدبيرواميد وارد شهرستان رزن بود كه سد شنجور و فاضلاب شهری رزن را از جمله پروژه‌های قابل بهره‌برداری در سالجاری دانست. همچنين کارخانه رزن‌صاف هم با حضور حسين ابويي‌مهريزي، معاون برنامه‌ريزي وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت، افتتاح شد.
در اين سفر يكروزه، تعيين‌تكليف وام‌های زلزله و مقاوم‌سازی اين شهرستان، خسارت سرمازدگی، نیاز 7 میلیاردی براي تكميل کریدور شمال استان، تخصیص اعتبار به مجتمع‌های آبرسانی شهرستان و... از نيازهاي ضروري شهرستان مطرح شد.
 فامنين
اما فامنين ميزبان اکبر ترکان، مشاور رئیس‌جمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی بود كه مهمترين طرح‌هاي مورد افتتاح و كلنگ‌زني استان هم در اين شهرستان به چشم مي‌خورد.
تركان به بيمارستان امام حسن محتبي(ع) رفت تا كلنگ پانسیون (ساختمان پزشكان متخصص مقيم) 6 واحدی با اعتبار 260 ميليون تومان در 2 طبقه بر زمين بزند؛ این پانسیون توسط پرفسور یحیی دولتی خیر و رئیس انستیتو پوست ایران که از اهالی شهرستان فامنین بود، احداث خواهد شد.
عمليات اجرايي ساخت پروژه پتروشیمی «ابن‌سینا» با سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیارد تومانی هم به دستور رئيس‌جمهور از طريق ويدئو كنفرانس با حضور نماینده ویژه وی در فامنین آغاز شد؛ پروژه‌اي كه ۸۰ درصد اعتبارات لازم برای این پروژه توسط بخش خصوصی تأمین مي‌شود و اينكه بزرگترین پروژه پتروشیمی غرب کشور خواهد بود.
در ادامه هزار و 200 هکتار طرح آبیاری تحت‌فشار در شهرستان فامنین به صورت نمادين و طرح توسعه واحد گاوداری 3 هزار رأسی شهرستان فامنین با اعتبار 30 ميليارد تومان و حضور وزیر جهاد کشاورزی به بهره‌برداري رسيد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com