مسائل کوچک را بزرگ نکنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  49490 تاریخ انتشار:  1393-06-05 - 05:00 تعداد بازدید:  3564
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اعتقاد کارخانه‌ای به اعتدال و اندیشه
مسائل کوچک را بزرگ نکنیم

نویسنده : ندا رستمی

گزارش

■ به دنبال کاهش هزینه‌ها در هلال‌احمر هستیم ■  امضاکنندگان استیضاح فرجی‌دانا باید به تاریخ پاسخ دهند

 گفت‌وگو با بهروز کارخانه‌ای حس و حال خودش را دارد. دکتر خوش‌چهره ما، بیشتر از آنکه در طبابت شهره باشد نامش در بین سیاسیون دیده می‌شود و دست بر قضا ریاست ستاد انتخاباتی‌اش را در استان برعهده داشت که کاندیدایش به طور غیرقابل پیش‌بینی رئیس‌جمهور یازدهم ایران شد.
این در شرایطی بود که همه نظرها به سمت و سوي كانديداهاي قَدَر اصولگرا و اصلاح‌طلب بود اما در همدان بهروز كارخانه‌اي و تيمش به سمت كسي رفتند كه كمتر ذهني پيش‌بيني مي‌كرد رئيس‌جمهور شود.
اما آنها جسارت داشتند و پاي کار ايستادند، موفق هم شدند و برای به رياست جمهوري رسیدن روحاني از هیچ کوششی دریغ نکردند؛ این به معنای برد سیاسی بهروز کارخانه‌ای و تیم وی در نخستین نبرد جدی سیاسی در استان بود و همین مشخصه ناظران را به این پیش‌بینی رهنمون می‌کرد که پستی بلندقامت و در سطح مدیریت ارشد برای وی کنار بگذارند.
ابتدا زمزمه‌هایی از کرسی‌نشینی کارخانه‌ای در استانداری و حداقل در معاونت‌ها شنیده شد و این زمزمه‌ها بیهوده سر نگرفته بود؛ چراکه به رسم چرخش و تحول در قوه مجريه در ساليان اخير كه با تغييرات گسترده نيروهاي انساني و مديريتي همراه شد؛ انتظار همگاني بر اين بود كه از نيروهاي حامي روحاني در انتخابات بيشترين بهره برده شود.
هرچند دولت، با محور قرار دادن شعار اعتدال سعي می‌کرد از تصميم‌گيري‌هاي جناحي و سليقه‌اي در مديريت اجتناب ورزد.
اما بودند كساني كه در گروه حاميان روحاني از جمله نخبگان تا در عرصه مديريت اجرايي به شايستگي به كار آيند. اما در جریان روند تغيير و تحول مديريت‌ها، اين تيم حامي روحاني در همدان بود كه جاي خالي‌شان بيشتر احساس مي‌شد؛ گرچه در مواردي زمزمه سپردن مسئوليت‌هايي به سران ستاد انتخاباتي به گوش مي‌رسيد تا جایی که به يك مديرعاملي و يك معاونت استانداري ختم شد.
بهروز كارخانه‌اي هم به عنوان يكي از مديران انتصابي به NGO غيرانتفاعي جمعيت هلال ‌احمر استان منصوب شد تا حرف و حديث‌هاي مسئوليت‌هاي وي به پايان برسد.
گماردن سر مسئول ستاد انتخاباتی رئیس جمهور منتخب به یک نهاد غیردولتی غیرقابل پیش‌بینی‌ترین پستی بود که می‌شد برای کارخانه‌ای در نظر گفت.
خودش می‌گوید که از دولت راضی است و پست نگرفتن در دولت را نباید به حساب بی‌اعتمادی تیم روحانی به وی تلقی کرد؛ هر چند انتقاداتی به مدیران گزینش شده دولت در استان دارد و از همراه نبودنشان با دولت و استاندار گلایه‌مند است.
گلایه‌مندی که معنای مخالف آن را می‌شود اینگونه عنوان کرد که اگر در گزینش مدیران و فرمانداران به هماهنگی آنها و سازگاریشان با گفتمان اعتدال بیشتر دقت می‌شد – و شاید اینکه اگر از نیروهای شايسته ستاد روحانی بیشتر از سطح کنونی استفاده می‌شد- چرخ توسعه استان با سرعتی بیشتر از اکنون می‌چرخید.
در همین ارتباط هفته گذشته به بهانه روز خبرنگار براي قدرداني از رسانه و قلم، بهروز کارخانه‌ای، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان به همراه حسین اشرفي، معاون امداد و نجات و مقصود شعبانی، مدير روابط عمومي‌ این جمعیت در دفتر همدان‌پيام حاضر شدند.
اگرچه اين گفت‌وگو به بهانه مديركلي وي در جمعیت هلال ‌احمر انجام شد اما چهره كارخانه‌اي براي رسانه‌هاي استان بيشتر از آنكه هلال ‌احمر را تداعي كند، شور و شوق و حرارت سخنان وي در ايام انتخابات را به يادمان مي‌آورد. نقطه‌اي كه او مسئوليت ستاد روحاني را در استان برعهده داشت و با چالش‌هاي گوناگون توانست رأي را به نفع رياست جمهوري منتخب برگرداند.
اين گفت‌وگو را در دو بخش خواهيد خواند.

در انتخابات با وجهه سياسي وارد شديد و انتظار هم بر اين بود كه پست استانداري يا معاونت آن را بگيريد، ولي حالا در يك NGO پست گرفته‌ايد. آيا دولت به شما اعتماد نداشت؟
نه، بلکه اعتماد داشت؛ ما به واسطه اينكه هيأت علمي هستيم تمايلي به گرفتن پست نداشتيم. البته در سطوح مختلف مدنظر شما، جايگاه داشتيم. در جمعيت هلال ‌احمر هم به واسطه ارتباط ديرينه و سابقه داوطلبي حكمي براي ما زدند.
 از شما به عنوان مشاور عالي استاندار مشورت گرفته مي‌شود و شما انتصاباتي كه كُندي آنها و نوع گزینش‌شان مورد انتقاد است را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ همچنین استاندار در نشست خبري‌اش گفته که عملكرد وي نتيجه مشاوره مشاوران است، در این‌باره توضیح دهید.
واقعيت اين است كه در بحث انتصابات گاهی با ما رایزنی می‌کنند و يا ما نيرو معرفي مي‌كنيم؛ ولي در نهايت كسي كه انتصاب مي‌كند، خودِ استاندار است و به طور قطع نیروها از چند كانال معرفي خواهند شد.
افرادی كه در اين دولت، که پستي گرفته باشند اما با دولت نباشند را علي‌الظاهر نداريم؛ ولي چيزي كه شايد بيشتر جلب توجه مي‌كند، كساني هستند كه پُست مي‌گيرند و از دولت حمايت نمي‌كنند البته اين قسمت كمرنگ است و به معناي مخالفت با دولت نیست.
در بحث دلواپس‌ها هم وارد شدم و صراحتاً هم گفتم، روحاني تنهاست. ما انتظار داريم فرمانداران موضع‌گيري‌هاي مناسب داشته باشند، نقد كنند البته نه دعوا.
در چند ماه گذشته انتقاداتی از فرمانداران داشته‌ايم؛ چرا که بيشتر سرشان در لاك خودشان بوده است.
حل مشكلات وضعيت سياسي، اجتماعي و امنيتي مردم را اين دولت، وعده داده است و اين بايد توسط فرمانداران حل شود.  حرف اول اعتدال به معناي رعايت حق است. اگر شمارش رأي حق‌الناس است، دفاع از اين رأي حداكثري هم حق‌الناس است.
 يك مدير بايد زيرمجموعه خود را هم‌راستا با اهداف دولت انتخاب كند، موضع شما در خصوص انتصابات چه تأثيري داشته است؟
به استاندار پیشنهادهایی داشته‌ايم، اما صلاح كار با اوست. اما عقب‌نشيني نكرديم؛ چراكه در نهايت او بايد پاسخگو باشد و ما فقط مشاور هستيم. جايگاه مشاور و مجري تفاوت دارد.
استاندار در جلسه‌اي در روند انتقاد از فرمانداران اشاره کرد كه در مقابل مشاوران خود كم آورده‌ است؛ ما از ايشان مي‌خواهيم كه فرمانداران فعال‌تر باشند.
 با توجه به سه سالی که فرصت دارید، آيا به نظر شما سرعت توسعه مناسب بوده است؟
اهدافي چون اعتدال، امنيت و تعامل با جهان همچنان وجود دارد كه بر روي آن هستيم؛ اما وابسته به شخص نيستيم. بزرگ‌ترين اشكال ما اين است كه مردم، خودشان را فداي شخص مي‌كنند.
 سرعت حركت مديران در مجموعه دولت را تأييد مي‌كنيد؟
خير.
 آيا در اين راستا كمك هم كرده‌ايد؟
گزارش داده‌ايم. البته در اين مدت نزديك به يكسال حضور استاندار، بايد پايه‌ها گذاشته مي‌شد تا چرخه راه بيفتد كه چندين كلنگ‌ هم زده شده، اما بايد ببينيم تحقق مي‌يابد يا خیر!؛ چراكه معتقديم دولت بايد دولت راستگويان باشد.
اگر حرفي زده مي‌شود و اجرايي نشد وظيفه مطبوعات است كه بخواهند و بگويند به چه حسابي بوده است و ما از اين موضوع دفاع مي‌كنيم.
 گروه‌هاي خاصي و افراد خاصي مانع‌تراشي مي‌كنند و مصداق آن هم دلواپس‌ها. شما به عنوان رئيس ستاد روحاني و نماينده دولت اعتدال و تدبير چرا در این باره واكنشی نداشتيد؟
واكنش داشتيم. اين تاريخ گذشته است كه لشكركشي كنيم. كسي به عنوان مخالف صحبت كرده است كه اگر تخلف قانوني بوده، استاندار و مدعي‌العموم وارد شوند اما ما به عنوان NGO بايد نقد كنيم و ديدگاهمان را بگوييم. بايد فرهنگ‌سازي شود و به جاي پرخاشگري، پاسخ‌هاي قلمي بدهيم.
نبايد مسائل كوچك را بزرگ كرد (در خصوص ولايت فقيه) چراكه برخي به دنبال بزرگنمايي هستند. بلكه بايد راه اعتدال و انديشه را در پيش گرفت.
 حركت برخي اصلاح‌طلب‌ها و اصولگرايان، هزينه استان را بالا مي‌برد، کارخانه‌ای چه ارزیابی از این حرکات دارد؟
اصلاح‌طلبان موضع تندتري از ما دارند و اين مهم شفاف است. اما نگاه ما براي دولت اين است كه هزينه درست نشود و با قلم و زبان موضوعات را نقد كنيم. اصلاً اصلاح‌طلب‌ها لشكركشي نمي‌كنند بلكه ديگران اين كار را انجام مي‌دهند.
 اگر شفاف‌تر و صريح‌تر انتقاد مي‌كرديد، فكر نمي‌كنيد اين اتفاق نمي‌افتاد يا اينكه باز هم اتفاق بيفتد؟
خير؛ ممكن است اتفاق بيفتد. واقعيت اين است كه گروه فشار و تندرويي هستند كه در حال حاضر هم قدرت دارند و هم امكانات.
البته نكته اينجاست؛ اشكال بزرگ ساختار مديريتي استان این گونه است كه شرايط سخنراني براي اصلاح‌طلبان و اصولگرايان يكسان نيست؛ به طوري كه گروه اصلاح‌طلبان و روحاني در محل‌هايي پرت و با مشكلات فراوان جلسه مي‌گذارند كه بعدها بايد پاسخگو باشند اما جلسات اصولگرايان در مركز شهر فراهم است. در اين مورد در استان بايد مسئول تكليفش را با مردم و اصلاح‌طلبان و دولت مشخص كند.
 آيا در انتخابات شركت خواهيد كرد؟
سابقه سه بار كانديداتوري در مجلس را دارم اما تصميم در اين خصوص را در آينده خواهم داشت؛ شايد هم به بار چهارم بكشد.
 آيا همچنان پزشك هستيد؟
بله، پزشك هستم و در هلال ‌احمر هم كه تخصص خود من است مدیرعامل هستم. يكي از سياست‌هاي جمعيت اين است كه مديران عامل پزشك به ‌ويژه در تخصص‌هاي بيهوشي، جراحي و ارتوپدي باشند و به سمت اين سه رشته مورد نياز جمعيت حركت مي‌كنند. تخصص من هم بيهوشي و مراقبت‌هاي ويژه است.
  نظر شما در خصوص استيضاح رضا فرجي‌دانا وزير علوم و ارتباطات چیست؟
تنها بايد بگويم كساني كه اين استيضاح را امضا كردند بايد به تاريخ پاسخ دهند.

بخش دوم اين نشست در خصوص جمعيت هلال احمر بود، كارخانه‌اي اين مجموعه را به عنوان يك NGO غيرانتفاعي خواند كه بايد با رسانه‌ها تعامل داشته باشد؛ البته اين روزها نگاه مديريتي جمعيت، نو و تحول‌گراست.
به گفته مديرعامل جمعيت هلال ‌احمر استان، رويكرد اين مجموعه در جهتی است تا جايگاه هلال‌ احمر ارتقا یابد.
همچنين ديدگاه بر اين است كه جمهوري اسلامي به سمت و سويي برود كه براي كشورهاي مختلف الگو باشد. البته طرح تحول در ايران به اين صورت است تا وابستگي به دولت كم شود؛ چراكه يكي از مشكلات ما اين است كه ميزان درآمد ما از كمك‌هاي دولتي 70 درصد است و بايد به 30 درصد تقليل يابد. اين استقلال جمعيت به داوطلب بودن آن (اصالت اصلي جمعيت) هم كمك مي‌كند و ديگر نياز نيست وارد مباحث و چالش‌هاي سياسي شويم كه جايگاهي در جمعيت ندارد.
كارخانه‌اي از صرف هزينه‌هاي بسيار کارکنان جمعيت مي‌گويد كه بايد كاهش يابد؛ چراكه 50 درصد هزينه‌ها به سمت تأمين معاش خود مجموعه است؛ در صورتي كه در دنيا حداكثر 10 تا 15 درصد هزينه مي‌شود و پرت هزينه وجود دارد. حال آنكه داوطلبان بايد كار را به دست بگيرند تا منابع موجود صرف اهداف عاليه هلال ‌احمر شود.
وي مهمترين كار جمعيت را شناساندن جمعيت به مردم دانست؛ چراكه مردم انتظاراتي دارند كه در حيطه كاري ما نيست؛ بلكه بايد بدانند خدمتي كه خارج از حيطه انجام مي‌شود در راستاي طرح تسكين آلام بشري است همچنين اين مجموعه پشتيبان دولت است.
معتقد هستيم تمام كمك‌ها بايد از دو آيتم اخلاقي ارائه خدمات با حداقل استانداردها و پاسخگويي همراه باشد. در مجموع به دنبال به‌روز كردن اطلاعات کارکنان هستيم؛ به جز فامنين تمام مجموعه را به ساختار اينترنت و شبكه متصل كرده‌ايم تا هزينه‌ها كمتر شود و علاوه بر كاهش اوراق، ارتباط‌ بهتر شود.
وي برگزاري كنفرانس راهكارهاي اشتغال، رونمايي از كتاب اباذر در نهاوند، دريافت بودجه سمپوزيوم ملي جايگاه بشردوستي در ادبيات ايران‌زمين، كاروان سلامت، سفرهاي مهرباني، برگزاري مانور زلزله در نهاوند، همايش رسانه در مديريت بحران و... را از مهمترين اقدامات اين جمعیت عنوان ‌كرد. در بحث اورژانس هوايي هم بهره‌گيري از بالگرد در زمان غيربحران در موارد اورژانسي مطرح است.
كارخانه‌اي از آموزش همگاني به صورت محلي و حضور در پارك‌ها خبر داد و اينكه هزار دقيقه آموزش در راديو و هم در تلويزيون خواهيم داشت. معاون امداد و نجات جمعيت هلال ‌احمر استان نيز در اين بين معتقد است: نيروهاي مردمي آموزش‌ديده بهترين ابزار براي مديريت بحران است.
حسين اشرفي گفت: مقتدرترين سازمان‌هاي امدادي هم هميشه ديررسي به پاي حادثه را دارند؛ پس براي اينكه اين نقيصه را از بين ببريم بايد شهرهاي بزرگ به كالبدهاي كوچك تبديل شوند.
وي حضور فعال مردم را يك ايدئولوژي اساسي مي‌داند به اين دلیل که اگر زماني حادثه‌اي اتفاق افتاد، مردم آن را مديريت كنند تا نيروهاي آموزش‌ديده سازمان‌هاي امدادي وارد عمل شوند.
اشرفي از اجراي طرح امداد و نجات روستايي از سال گذشته خبر داد و اينكه اين نقاط به علت دسترسي كمتر به امكانات، آسيب‌پذيرتر هستند و در اين خصوص هر قدر بيشتر پيش برويم به استانداردهاي مديريت بحران در دنيا نزديك‌تر مي‌شويم.
در ادامه مديرعامل جمعيت هلال احمر استان البته بيش از آن، معاون وي پاسخگوي پرسش‌هاي اين حوزه بود.
 هلال ‌احمر عضو ستاد بحران است. تعريف از بحران تنها در كاغذ است كه قاعدتاً نبايد منتظر روي دادن اتفاق باشيم؛ اما اتفاقي هست كه نه كشته مي‌دهد و نه خسارت. در اين مواقع آيا هلال ‌احمر ورود جدي و تأثيرگذار دارد و آمادگي و نقش وي در چه حدي است، آيا بخشنامه‌اي عمل مي‌كند؟
كارخانه‌اي: در حد توان. البته بالطبع در يك استان همه امكانات وجود ندارد. ما بر اساس اطلاعات برآورد شده و شرايط موجود عمل مي‌كنيم. همچنين با اینکه باید يك تا دو درصد امكانات جمعيت يك استان را داشته باشيم، ايفاي نقش داريم.
 در بحث پيشگيري، آمادگي امكانات و ظرفيت استان در حد استاندارد است؟
كارخانه‌اي: واقعيت اين است كه كمبودهايي داريم، ولي براي ورود به بحران همه امكانات وجود دارد.
 50 تا 70 درصد هزينه‌هاي شما صرف کارکنان مي‌شود، نيروي انساني هلال ‌احمر چند نفر هستند؟
اشرفي: اين جمعيت دو هزار و 500 نفر در سطح استان همدان داوطلب امدادگر دارد كه زنان در قالب تيم‌هاي توانا و مردان در قالب تيم‌هاي تخصصي ايثار فعاليت دارند.
حداقل زمان حضور در زمان حادثه در جمعيت چقدر است؟
اشرفي: در امداد و نجات جاده‌اي بيشتر پايگاه‌ها در مناطق صعب‌العبور استان مستقر شده‌اند و نرم شهري شش دقيقه و نرم پايگاه‌هاي امداد جاده‌اي هم هشت دقيقه است.
  ورود 830 هزار مسافر در روزهای تعطيل عيد فطر هم يك بحران بود، آيا در اين خصوص هلال ‌احمر ورود داشت؟
اشرفي: بله، در ابتدا وظيفه شهرداري و آموزش‌وپرورش است تا محل‌هاي اقامتي ثابت در اختیار مسافران  قرار دهند، در صورتي كه سرريز آنها باشد، جمعيت وارد عمل مي‌شود.
ما در چند روز اول در پارك ميدان فرودگاه چادرهایی نصب کردیم و روزانه براي 150 خانوار اسكان اضطراري صورت گرفت و تراكم شكست؛ به طوري كه در روزهاي بعد اقدام به برچيدن چادرها كرديم؛ البته در حالت آماده‌باش بوديم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com