سمفونی ناموزون ترافیک همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  47946 تاریخ انتشار:  1393-04-25 - 05:00 تعداد بازدید:  837
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شورای ترافیک برای سفرهای تابستانی تشکیل جلسه داد
سمفونی ناموزون ترافیک

گزارش

■ 34 درصد مرگ‌ومیر حوادث رانندگی در بیمارستان است

همدان‌پیام- ندا رستمي: با توجه به روال برگزاري شورای ترافیک استان به نظر مي‌رسد كه ديگر نسخه‌ای برای کلاف سردرگم شهری وجود ندارد؛ به‌گونه‌اي كه دستگاه‌های دیگر استان هم به فکر برگزاری جلساتی برای آموزش فرهنگ ترافیک افتاده‌ بودند.
يك ماه پيش بود كه متولیان سلامت برای حساس کردن مسئولان، فرهنگ ترافیک را بررسی کردند!
اين شورا از لحاظ زماني، كم وقت مسئولان را نمي‌گيرد؛ اما تا زماني كه مشكلات آن هم با راهكارهاي اجرا نشده، براي از سر باز كردن وظيفه برگزاري‌ شورا باشد؛ كار بهتر از اين پيش نخواهد رفت و اين كلاف سردرگم استان دايه‌هاي ديگر پيدا مي‌كند و همچنان به عنوان يك مشكل اساسي، براي استان مطرح است.
در اين شورا از هر دری سخن مي‌گويند و روي ريل تكرار پيش مي‌روند تا شايد زمان بگذرد؛ آن وقت است كه شاهد نواختن آهنگ ناموزون ترافيك در شهرها هستيم.
دومين شوراي ترافيك استان ديروز به قيد فوريت با توجه به ضرورت موج سفرهاي تابستاني پس از ماه مبارك رمضان تشكيل جلسه داد و مروري هم بر مصوبات شوراي قبل داشتند كه بررسي آنها به جلسه بعدي موكول شد.
از آنجايي كه طبق آمار مديركل دفتر حمل‌ونقل و شوراي عالي هماهنگي ترافيك شهرهاي كشور، بيشترين ميزان تصادفات ناشي از سوانح رانندگي در سال گذشته مربوط به شهريور‌ماه بوده است؛ بنابراين بر تشكيل ستادهاي ويژه سفرهاي تابستاني تأكيد شد و قرار است گزارش اجراي طرح‌ها مستمر و منظم ارائه شود.
طبق اعلام رسمي، ميزان تلفات ناشي از سوانح رانندگي استان در تابستان سال گذشته(92)، تقريباً 30 درصد كشته‌هاي ناشي از تصادفات رانندگي سال قبل را به خود اختصاص داده است كه اين تعداد در تيرماه هزار و 558 نفر، مرداد هزار و 621 و در شهريورماه 2 هزار و 205 نفر بوده است.
بر اين اساس بر هماهنگي و پيگيري راه‌وشهرسازي براي شناسايي و اصلاح نقاط حادثه‌خيز و خدمات‌رساني درون و برون شهري، اجرای طرح‌های ویژه براي جلوگیری از تردد موتورسواران فاقد کلاه ایمنی و وسایل نقلیه فاقد معاینه فنی، هماهنگي با سارمان و نهادهاي مرتبط براي برقراري امنيت در استان، نصب دوربين كنترل سرعت حتي براي راه‌هاي درون و برون شهري و... تأکید شد.
همچنين بر اساس توزيع فراواني تصادفات در كشور، 45 درصد از سوانح به عابران پياده و موتورسواران باز مي‌گردد كه با ارائه چهار راهكار مديريتي و مهندسي، اعمال مقررات و قوانين و آموزش و فرهنگ‌سازي حل شدني است؛ هرچند تنها بيان اين مباحث بدون عمل راه به جايي نبرده است.
در ادامه راه‌وشهرسازي، پليس راهور و پليس‌راه استان همدان به ارائه گزارشي از وضعيت نقاط حادثه‌خيز و تصادفات استان پرداختند و اينكه باز هم موارد اساسي و حساس به اعتبار گره خورده است.
از آنجايي كه وضعيت كاهش تصادفات روند خوبي را طي مي‌كند؛ اما حفظ اين وضعيت مشكل است و همچنان فرهنگ‌سازي و آموزش مورد تأكيد است.
تقويت امكانات فوريت‌هاي پزشكي به‌ويژه در مناطق محروم و ورودي‌هاي استان نيز موضوعي ديگر بود كه متأسفانه قسمتي از آمار تصادفات را افزايش داده است. طبق آمار پليس‌راه، 54 درصد افراد در تصادفات امسال در محل حادثه، 12 درصد در حين انتقال و 34 درصد نيز در بيمارستان‌ها فوت كرده‌اند.
 در اين شورا، نقاط حادثه‌خيز نيز مجدد مورد تأكيد بود و اينكه به صورت مقطعي برطرف شده است و بايد نسبت به حل آن با در نظر گرفتن اعتبار اقدام شود.
در اين بين با توجه به كمبود تجهيزات و نيروي پزشكي نظر علوم پزشكي بر اين است كه آمار و دلايل وضعيت فوتي‌ها در مراكز يا در حين انتقال بايد تحليل شود تا وضعيت شفاف‌‌تر شود.
معاون عمراني استاندار همدان هم بر اين نظر بود كه بيان انتقادات در اين زمينه براي كنترل و پيشگيري مطرح شده است؛ نه بيان كم‌كاري‌ها.
34 درصد از آمار مرگ‌ومیر سوانح رانندگی و حوادث جاده‌ای متعلق به بیمارستان‌هاست و با توجه به اینکه گاهی این تلفات اجتناب‌ناپذیرند، در برخي از مناطق استان امكانات فراهم نيست تا وضعيت موجود را پوشش دهد. اما مي‌خواهيم مسئولان براي تجهيز امكانات و در نظر گرفتن نيروي متخصص به‌ويژه در مناطق محروم براي نجات حتي يك انسان حساس‌تر شوند.
محمودرضا عراقي، با اشاره به طرح جامع نظام سلامت به عنوان اعتبار دولت عنوان مي‌كند كه همه چيز به سمت بهتر شدن پيش مي‌رود. بايد مشكلات را به حداقل برسانيم؛ بخشي از اين مشكلات، كمبود امكانات است كه توجه كافي به آن نشده است البته بايد در كنار آن، رفتارمان را در مديريت اصلاح كنيم تا يك تلفات هم نداشته باشيم.
وي بر اهميت راهکارهای مناسب و عملیات‌ ایمن‌سازی در جاده‌ها تأكيد دارد و ادامه مي‌دهد: از آنجايي كه طبق برنامه پنجم توسعه، باید سالانه تلفات ناشی از تصادفات 10 درصد کاهش پیدا کند؛ بايد گروهی متخصص براي انجام یک کار پ‍‍‍‍ژوهشی دقیق و جامع در خصوص آمار تصادفات جاده‌ای و نقاط پرحادثه‌خیز استان تشكيل شود كه براساس این پایه علمی، می‌توانيم کاهش تلفات را در پی داشته باشیم و امیدواریم این کاهش مستمر باشد.
وي مي‌گويد: در 10 سال گذشته همدان در کاهش حوادث آمار قابل قبولی داشته ‌است؛ اما کافی نیست و برای استفاده بهتر حمل‌ونقل و کاهش بار ترافیک و حوادث باید مطالعات مدیریتی دقیقی انجام شود که در این بین اجرای قوانین نیز نقش بسزایی دارد.
بايد گفت؛ پلیس راهور در سال‌های گذشته با کنترل نامحسوس جاده‌ای، افزایش تعرفه جریمه و نصب دوربین در جاده‌ها تأثیر زیادی بر افکار عمومی برای اجرای هرچه بیشتر قوانین راهنمایی‌ورانندگی که منجر به کاهش حوادث خواهد شد، داشته است.
به گفته عراقي، نقاط حادثه‌خیز استانی بسیار مهم است و اولویت برای صرف هزینه با این مکان‌ها است؛ پس با توجه به کاهش اعتبارات باید در این‌‌باره و صرف هزینه مطالعه، اولویت‌بندی مناسبی صورت گیرد.
معاون عمراني استاندار همدان، همچنين بر انجام هماهنگی و پیگیری برای استقرار عوامل راه‌وشهرسازی، فوریت‌های پزشکی و هلال‌احمر به صورت متمرکز در محل‌های نزدیک به استقرار تیم‌های پلیس راهور با آغاز سفر‌های تابستانی تأکید دارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com