گره 8 ساله شهرک فناوری باز شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  50297 تاریخ انتشار:  1393-06-20 - 05:00 تعداد بازدید:  4257
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گره 8 ساله شهرک فناوری باز شد

گزارش

■ كارخانه‌اي: منطقه ویژه صنایع برتر در همدان احداث مي‌شود
■ استاندار: جيب توليدكننده را خالي نكنيد
 شهرک فناوری سازمانی است که با متخصصان حرفه‌ای مدیریت می‌شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقای فرهنگ نوآوری و رقابت سازنده میان شرکت‌های حاضر در شهرک است. برای دستیابی به این هدف یک شهرک فناوری، دانش و فناوری را در میان دانشگاه‌ها، بنگاه‌های خصوصی و بازار، به حرکت انداخته و مدیریت می‌کند. شهرک‌ها خدمات مناسبی به همراه تسهیلات با کیفیت زیاد ارائه می‌کند.
بنابراین، ايجاد شهرک‌هاي فناوري که از بزرگترین پروژ‌ه‌هاست ضرورت می‌یابد؛ زیرا در آن کسب‌وكارهاي توليدي (کسب‌وکارهاي خرد، کوچک و متوسط) به عنوان موتور محرکه اقتصادي انجام و بر ضرورت توجه و حمايت لازم از آن، تأكيد می‌شود.
در دومين سفر از سفرهاي استاني هيأت دولت دهم به استان همدان 120 مصوبه براي توسعه استان، تصويب شد؛ البته يكي از اين مصوبات، مطالعه امكان‌سنجي و ايجاد شهرك فناوري در همدان بود؛ هرچند زمان ایجاد این شهرک به سال 85 یعنی هشت سال پیش باز می‌گردد.
این طرح یا همان مصوبه، فراز و نشیب‌های بسیاری در روند اجرايی شدنش داشت؛ هرچند سال اعلام مصوبه 87 همزمان با سفر هيأت دولت بود، اما برخی شواهد و گفته‌ها حکایت از این دارد که سال‌ها پیشتر برای ایجاد این شهرک اقدام شده وکه در همین زمینه حمیدرضا حاجي‌بابايي، نماينده وقت همدان در مجلس نامه‌ای به معاون رئيس‌جمهور ارسال می‌کند و در آن نامه اين موضوع را مطرح كرده بود كه «احداث مجتمع فناوري همدان يك سال به تأخير افتاده است.»
وي با ارسال اين نامه براي پرويز داوودي، معاون وقت رئيس‌جمهور از وي خواسته بود مشكلات فراروي احداث نخستين مجتمع فناوري همدان را برطرف كند.
زمان‌هاي مختلف، هفته‌هاي دولت و دهه‌هاي فجر، تاريخ‌هاي مختلف براي افتتاح فاز نخست اين پروژه بود كه ديروز پس از گذشت هشت سال البته با احتساب نامه حاجي‌بابايي، نماينده همدان در مجلس هفتم شهرك فناوري همدان آن‌هم فاز نخست اين طرح با حضور معاونان وزير صنعت‌، معدن و تجارت و مسئولان استان به بهره‌برداري رسيد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در مراسم افتتاح اين پروژه، گفت: دنیا به دنبال مدلی مي‌گردد که مشکلات اقتصادی‌اش را حل کند كه در این مدل دو بخش صنایع بزرگ و صنایع کوچک و متوسط را نگاه می‌کند.
 راه‌حل اقتصاد؛ توسعه صنايع كوچك است
به گفته سید محمدعلی سیدابریشمی، معمولاً صنایع بزرگ در مکان‌های خاصی از کشور ایجاد می‌شوند و اشتغالزایی کمی را به همراه دارند؛ اما راه‌حلی که دنیا به آن رسیده و ما هم باید آن را دنبال کنیم، توسعه صنایع کوچک است؛ زیرا از طریق سرمایه بخش خصوصی در تمام گستره کشور، اشتغالزایی زیادی ايجاد مي‌شود.
البته واحدهای صنایع کوچک ضعیف هستند و سرمایه‌گذار با سرمایه و امکانات محدودی آن را فراهم آورده است كه نیاز به کمک و پشتیبانی‌های فکری، فنی، بازاریابی و توسعه‌ای دارد.
بر اين اساس، این رسالت به شهرک‌های فناوری و مراکز فناوری و خدمات کسب و کار سپرده شد تا در این مراکز افراد متخصص، خبره، دانشمند، دانشگاهی، فرهیخته و آماده به کاری که قسمتی از زمان، انرژی و دانش خود را در اختیار واحدهای کوچک صنعتی قرار می‌دهند، به کار گرفته شوند.
وي با تأكيد بر اينكه با این تفکر، بینش و نگرش اقدام به توسعه شهرک‌های فناوری و مراکز فناوری و خدمات کسب و کار در تمام نقاط کشور کردیم، ادامه داد: در حال حاضر 92 درصد صنعت کشور را صنایع کوچک تشکیل می‌دهد، 42 درصد اشتغال کشور مدیون صنایع کوچک و سرمایه‌گذاران است و 24 درصد سرمایه‌گذاری‌های کشور توسط اين صنايع انجام مي‌شود.
سيدابرايشمي با اشاره به اينكه صنایع کوچک می‌تواند موتور محرکه‌ای برای حل مشکلات اساسی کشور باشد، عنوان كرد: باید اين صنايع را فعال نگه داریم همچنين واحدها و صنایع کوچکی که با سرمایه بخش خصوصی ایجاد می‌شوند نیازهای متعددی از جمله کمبود نقدینگی دارند که از دولت و بانک مرکزی انتظار می‌رود از این واحدها حمایت‌ کنند.
 نگاه علمي باشد نه ساختماني
اگر به مراکز فناوری و خدمات کسب و کار به عنوان ساختمان نگاه نکنیم؛ بلکه به عنوان مرکز علمی، تحقیقی و کاربردی با بهره‌گیری از کارآفرینان به منظور استفاده بهینه از نظرات و ایده‌های آنان، بنگریم واحدهای صنعتی کوچک می‌توانند رشد بهتری داشته باشند.
سيدابريشمي همچنين بيان كرد: در شش ماه نخست آغاز به کار این مرکز، خدمات به صورت رایگان در اختیار شرکت‌های مشاور قرار می‌گیرد و پس از برقراری ارتباط با دانشگاه انعقاد قرارداد خواهیم داشت و تا شش ماه نصف مبلغ مدنظر را دریافت می‌کنیم البته پس از آن، انتظار درآمدزایی از این مراکز را داریم که نتايج آن را صنعت و صنعتگران بايد ببينند.
 منطقه ویژه صنایع برتر احداث مي‌شود
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نيز به دو نگین مصوب استان در مجلس هفتم چون شهرک فناوری نوین و منطقه ویژه صنایع برتر به منظور توسعه و پیشرفت علمی و صنعتی اشاره کرد و گفت: پیگیر احداث منطقه ویژه صنایع برتر مبتنی بر فناوری‌های نوین در جوار قطب‌های علمی و صنعتی هستیم كه هفته گذشته با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و منابع طبیعی موفق به تملک زمینی 200 هکتاری شدیم و در آینده‌ای نزدیک شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه خواهیم بود.
مدیریت واحد برای توسعه پایدار وجود ندارد
ابراهيم كارخانه‌اي، نماینده مردم همدان و فامنین مهمترین مسأله در توسعه صنعتی را مدیریت فناوری دانست و افزود: دانشگاه‌ها، پارک علم و‌ فناوری، مراکز رشد، سازمان صنعت، معدن و تجارت و شهرک‌های صنعتی باید با مدیریت واحد اقدام به برنامه‌ریزی براساس مزیت‌های منطقه کنند؛ زیرا هم‌اکنون در راستای توسعه و پیشرفت پایدار مدیریت وجود ندارد.
نيروي كارآمد و راه‌اندازي مركز ايده تا توليد
وی با اشاره به استقرار 33 دفتر مشاور در مرکز فناوری و خدمات کسب و کار در راستای توسعه علمی و صنعتی استان، پیشنهاد کرد از نیروهای گزینش شده، کارآمد و برتر استان در این مراکز بهره بگیرید. همچنين این دفاتر به صورت هماهنگ و برنامه‌ریزی شده پيش بروند و موانع پیش روی قانون بهبود کسب و کار در استان شناسایی و رفع شود.
 فرهنگ افتخار به مصرف تولید داخلی
نماینده مردم ملایر در مجلس نيز با تأکید بر برگشتن به فرهنگ کار و ایجاد افتخار به تولید ایرانی، گفت: در گذشته کار‌ را عزیز مي‌شماردند اما بتدریج در بین همگان این امر مشتبه شد که کار متعلق به تراکتور است! بنابراین نیاز است فرهنگ کار برگردد.
احمد آریایی‌نژاد، خواستار ایجاد شغل‌های جدید مبتنی بر علم شد و افزود: باید با علم‌آموزی و تبادل علمی به دنبال تأمین نیازهای کشور در داخل بوده و از واردات بی‌نیاز شویم تا در زمان تحریم فقط به ما آسیب نرسد و این امر متقابل باشد.
 آشتي صنعت و دانشگاه شعار است
محمدناصر نیکبخت اظهار کرد: اينكه دانشگاه و صنعت بايد رفيق باشند و آشتي كنند، شعار است؛ اين دو به هیچ وجه یکی نمی‌شوند؛ مگر اینکه پلی بین آنها زده شود كه اين پل هم همان شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.
وي عنوان كرد: اگر تولید بر مبنای تجاری‌سازی و دانش روز نباشد، توليدكننده فناوری‌های پیشرفته آن‌هم با منابع علمي را به کار نگیرد، دنیا را نشناسد و بازاریابی نکند، كار بنگاه‌هاي اقتصادي بسيار آسيب‌پذير است و اينكه باید این منابع، کیفی‌سازی و بومی‌سازی شود.
 جيب توليدكننده را خالي نكنيد
به طور قطع تولیدکنندگان و صنعتگران با مسأله وجودی شهرک فناوری و مرکز خدمات کسب و کار آشنا نیستند؛ بنابراین نیاز است مشاوران حرفه‌ای و زبردست در این مکان مستقر شوند و به ارائه خدمات مطلوب به تولیدکنندگان و قطب‌های تولیدی بپردازند همچنين در وهله اول جيب توليدكنندگان را خالي نكنيد، كاري كنيد تا تمایل به همکاری و پيگيري از خود نشان دهند.
وي با اشاره به اينكه شهرک فناوری و مرکز خدمات کسب و کار، کریدور علم و فناوری غرب کشور است كه اين رمز کسب و کار و شهرک فناوری همدان دارای 7 تا 8 فاز است که یکی پس از دیگری آغاز به کار می‌کند و این مرکز تمام نیازهای دانش و علمی تولیدکنندگان را فراهم می‌کند.
 ايجاد مرکز تولید مصالح ساختمانی مدرن در ملایر
استاندار با بيان اينكه استان باید به قطب مصالح ساختمانی تبدیل شود، از ایجاد مرکز تولید مصالح ساختمانی مدرن با سرمایه‌گذاری 100 میلیارد تومانی در شهرستان ملایر خبر داد.
 8 ميليارد براي فاز اول شهرك
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان هم با توجه به اينكه پروژه شهرك فناوري و مركز كسب‌وكار از سال 87 آغاز شد، اظهار کرد: اين پروژه هفت ماه در رکود کامل بود و براي آن از آغاز طرح تا پایان سال 91، چهار میلیارد تومان هزینه شد كه در یک سال گذشته به اندازه کل زمان پروژه اعتبار برای تکمیل مرکز خدمات فناوری و کسب و کار تخصیص یافت تا فاز نخست آن به مرحله افتتاح رسید.
كيوان گردان ادامه داد: اين شهرک در مساحت 11 هکتار تعریف شده است و 33 شرکت در اين مرکز مستقر شده‌اند كه عملیات اجرایی فاز دوم شهرک فناوری از امروز آغاز می‌شود.
گفتني است، در پايان از عوامل اجرايي اين شهرك قدرداني شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com