1403-01-291403-02-08bool(false) تویسرکانی‌ها ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج را جشن می‌گیرند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134522 تاریخ انتشار:  1402-07-06 - 09:16 تعداد بازدید:  1263
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تویسرکانی‌ها ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج را جشن می‌گیرند

نویسنده : آزاده صفی

گزارش


 کاروانسرای فرسفج جز ۹۹۹ کاروانسرایی است که به دستور شاه‌عباس‌صفوی ساخته شده حالا در سال 1402 این کاروانسرا جهانی شد و پس از ثبت جهانی، فرسفج  به دنیا معرفی شد و پیش بینی میشود این اتفاق موجب جذب گردشگران بیشتری ‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تویسرکان از برگزاری جشن ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج در نیمه اول مهرماه همزمان با ایام هفته وحدت در شهرستان تویسرکان خبرداد.

اسحاق ترکاشوند با اشاره به ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج اظهار کرد: پرونده کاروانسرای فرسفج با عنوان کاروانسراهای ایرانی متشکل از ۵۶ کاروانسرا ثبت شده و پیشنهاد ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج در سال ۱۳۹۹ به یونسکو ارسال شد و سازمان پیشنهاد اولیه رو قبول کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تویسرکان بیان کرد: بعد از قبولی پیشنهاد، بحث راستی آزمایی در سال ۱۴۰۰ پیش آمد و ارزیاب یونسکو به فرسفج آمد و در اجلاس یونسکو که در ریاض انجام شد ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرا انجام شد که دو مورد از فهرست حذف شده است.

ترکاشوند خاطرنشان کرد: با ثبت جهانی دو کاروانسرای فرسفج و تاج‌آباد، اولین ثبت جهانی استان همدان نصیب تویسرکان و بهار شده است، کاروانسرای فرسفج در جاده زیارتی کربلا و در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته و موقعیت خوبی برای جذب گردشگر گردشگران خواهد داشت.

وی با بیان اینکه سبک معماری، قدمت کاروانسرا و کاربری آن در گذشته از جمله شاخصه‌های این کاروانسرای شاه‌عباسی برای جهانی شدن بوده است، بیان کرد: کاروانسرای شاه عباسی فرسفج در ۲۰ کیلومتری مسیر تویسرکان به کنگاور و در حاشیه این جاده و همچنین در مجاورت شهر فعلی فرسفج واقع شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تویسرکان عنوان کرد: این کاروانسرا در واقع محل استراحت مسافران و کاروان‌هایی بوده که به قصد تجارت و سیاحت به غرب کشور و زیارت عتبات عالیات به عراق سفر می‌کردند.

ترکاشوند با اشاره به قدمت این کاروانسرا گفت: ساختمان این کاروانسرا در فاصله سال‌های ۱۰۰۶ تا ۱۰۳۸ و به سبک معماری دوره صفویه ساخته شده است و مساحت آن حدود ۴ هزار مترمربع است.

وی افزود: مهمترین ویژگی کاروانسرای تاریخی فرسفج، وجود برج و باروهایی در چهار گوشه آن است که بنا به ملاحظات امنیتی احداث شده بودند و این اثر به شماره ۱۹۷۰ در ۶ اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تویسرکان عنوان کرد مرمت اضطراری در کاروانسرای فرسفج انجام نمی‌شود اما نگهداری و مرمت این بنا به صورت روزانه و همیشگی در حال انجام بوده و در نیمه اول مهرماه جشن ثبت جهانی فرسفج همزمان با ایام هفته وحدت انجام خواهد شد.

 




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com