خروج صندلی رستوران و کافه از رزرو «کـرونا» همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108503 تاریخ انتشار:  1399-02-25 - 08:25 تعداد بازدید:  355
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خروج صندلی رستوران و کافه از رزرو «کـرونا»

گزارش

 رستوران‌ها و کافه‌ها به تدریج پس از ماه مبارک رمضان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی می‌شوند.  این آخرین تصمیم سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران در روز دوشنبه 22 اردیبهشت  بود.
علی ربیعی به‌طور رسمی اعلام کرد که در ستاد ملی کرونا مقرر شده است صنوف و رستوران‌ها و برخی دیگر از مشاغل تعطیل شده به‌دلیل شیوع ویروس کرونا پس از ماه مبارک رمضان بازگشایی می‌شود. این خبر بیانگر روزهای متمایزی است که از این پس حرفه رستورانداری و تفریح رستورانگردی را تحت تأثیر قرار خواهد داد به‌راستی رستورانگردی و کافه‌نشینی پس از کرونا چه شرایطی را پیش روی خواهد داشت؟ این اماکن با مشتریان خود و بالعکس از این به پس چگونه رفتار خواهند کرد؟
جهان پس از کرونا چه شکل و شمایلی خواهد داشت. آیا روزهای معمولی باز هم روی خوشی به مردم نشان می‌دهند؟
چند لحظه‌ای تصور کنید که خبر ریشه‌کن شدن کرونا را می‌شنوید و متوجه می‌شوید که کووید ۱۹ کوتاه آمد اما آیا همه چیز به روال عادی بازخواهد گشت ؟
شاید تصور کنیم امروز زود است در این مورد حرفی بزنیم اما اطمینان داشته باشید آن‌روز هم برای به روز شدن خیلی دیر است که بخواهید طبق استانداردهای روز برنامه کاری مدون کنید.
شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا موجب تغییر و تحولات بسیاری شده است به‌طوری‌که نظم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کل جهان به چالش درآمده و اقتصاد جهان در شوک فرو رفته است.
کرونا موجب مختل شدن برنامه‌های جانبی مردم شد و در این زمینه بیش از هر رفتاری حوزه گردشگری و رفتن به رستوران و کافی‌شاپ بین برنامه‌های جانبی متأثر شد.
اگرچه خود موادغذایی عاملی برای انتقال ویروس کرونا نیستند اما محیط شلوغ رستوران و وسایلی که آنجا استفاده می‌شود دلیلی شد تا رستوران‌ها نیز در لیست مشاغل پرخطر قرار گرفته و تعطیل شوند.
خبرهای جدید این روزها حاکی از آن است در آینده نزدیک رستوران و کافی‌شاپ‌ها به چرخه فعالیت اقتصادی باز خواهند گشت.
گویا قرار است پس از ماه مبارک رمضان به تدریج و با رعایت پروتکل بهداشتی رستورا‌‌ن‌ها فعالیت خود را ادامه دهند.
■ پروتکل بهداشتی رستوران‌، چلوکبابی‌ها، رستوران‌های سلف‌سرویس، تالارها و اغذیه‌فروشی‌ها به شرح زیر عنوان شده است:
رعایت فاصله 1 الی 2 متری بین کارکنان و کارکنان با مشتری‌ها، استفاده از سیستم تهویه، اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر، افزایش تعداد سرویس‌های ایاب و ذهاب، کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان با مشتری، ضرورت استفاده از محاف یا شیلدهای محافظتی (پلاستیکی/ شیشه‌ای) برای میز صندوق‌دار و نوار نقاله متحرک یا پیشخوان فروش، دریافت وجه نقد ممنوع است و پرداخت‌ها ترجیحا «به‌صورت آنلاین یا با استفاده از اپ‌ها و یا کارتخوان صرفا توسط مشتری صورت گیرد»، ارائه خدمات به صورتی انجام شود که صف ایجاد نشود.
(ازجمله استفاده از پیک)، کاهش ظرفیت پذیرش مشتری در رستوران و سایر مراکز مشابه به‌منظور کاهش تراکم جمعیت، تکمیل فرم خوداظهاری درصورت داشتن علائم تنفسی مرتبط با کرونا، بررسی روزانه علائم شاغلان و تجهیز کردن واحد به تب‌سنج، پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن و دست دادن.
استفاده از وسایل حفاظتی مثل ماسک و دستکش، شست‌وشوی مرتب دست‌ها با استفاده از مواد شوینده، از دستمال‌های مشترک برای تمیز کردن میز‌ها و صندلی‌ها استفاده نشود، همه کارکنان بایستی دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
 همه کارکنان بایستی دارای گواهینامه معتبر آموزش سلامت اصناف باشند، از ارتباط دست با محصولات مواد غذایی و یا غذای آماده مصرف خودداری کنید، از استعمال دخانیات به دلیل تأثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس خودداری کنید، در هنگام نوشیدن انواع نوشیدنی از نی‌های یکبار مصرف بسته‌بندی شده و یا لیوان یکبار مصرف استفاده کنید.
 موادغذایی بدون بسته‌بندی حتما باید پوشش بهداشتی داشته و در ظروف مناسب نگهداری شوند، تحت همین شرایطی غذا جزو زمان سرو و مصرف نبایستی به صورت روباز قرار گیرند، در صورت امکان برای سرو غذا در مراکز مرتبط از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده شود، تمامی مواد اولیه از جمله نمک، قند و شکر باید دارای پروانه بهره‌برداری و استاندارد باشد، از نگهداری لاشه گوشت و مرغ و انواع محصولات گوشتی و پروتئینی به صورت روباز و خارج از یخچال خودداری شود، سعی شود تهیه طیور و محصولات آن به صورت بسته‌بندی دارای مجوز سازمان دامپزشکی باشد.
سرو نمک، فلفل، سماق، قند، شکر و آب آشامیدنی در رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها و آشپزخانه‌ها و نظایر آن در بسته‌بندی‌های یکبار مصرف یکنفره انجام گیرد، محل تمیز کردن سبزیجات و صیفی‌جات با قطعه قطعه کردن گوشت جدا باشد، درصورت استفاده از سالاد و سبزی خوردن از بسته‌بندی دارای مجوز استفاده شود، در صورت استفاده از سالاد بار، ضمن رعایت سالم‌سازی، ظروف سالاد بار از پوشش مناسب برخوردار باشد، تمامی وسایلی که در رستوران استفاده می‌شود کاملا ضدعفونی شود و تا اطلاع ثانوی از نمکدان و قندان استفاده نشود و در میزهای غذاخوری از سفره‌های یکبار مصرف استفاده شود.

 تکنولوژی‌های جدید در جهان
حال بیراه نیست در این زمینه به تجارب جهانی در نوع برخورد با روزهای کرونایی گریزی بزنیم، به دلیل شیوع کرونا در جهان در حال حاضر تکنولوژی‌هایی برای مقابله با این ویروس در زمان بازگشایی رستوران‌ها در کشورهای اروپایی اختراع شده است اما هنوز پروتکل نهایی از سوی دولت ارائه نشده است
پنل‌های شیشه ای، دماسنج‌های مخصوص، دستگاه ژل ضد عفونی کننده دست، منوی غذای دیجیتالی، ماسک و دستکش برخی از ابزار‌هایی هستند که درحال‌حاضر برای بازگشایی رستوران‌ها درنظر گرفته شده است.
 اسکنر تمام قد در ورودی
متفاوت بودن رفتن به رستوران و غذا خوردن در مکان‌هایی از این دست در فاز دوم مقابله با ویروس کرونا بر کسی پوشیده نیست و برای جلوگیری از شیوع این ویروس باید از در ورودی رستوران‌ها شروع کرد. یک شرکت ایتالیایی که توسط گروهی از سرمایه‌گذاران مجرب در حوزه تکنولوژی و نوآوری در بخش بهداشت و درمان تشکیل شده‌ است، پیشنهاد استفاده از اسکنر تمام قد را ارائه کرده است.
نام این تکنولوژی که «اسپری برای زندگی» نام دارد یک دستگاه اندازه‌گیری میزان دمای بدن است و در عین حال دست و پای افراد را با ژل، ضدعفونی می‌کند.
 به کمک یک تصویر ویدئویی، دستگاه با شناسایی صورت تشخیص می‌دهد که فرد دارای ماسک ضد ویروس هست یا خیر. این دستگاه شامل یک سیستم دماسنج با اشعه است که از فاصله یک متری در کمتر از یک ثانیه دمای بدن را با خطایی کمتر از 2/0 درصد اعلام می‌کند. اگر دمای بدن فرد بالای 5/37  باشد، دستگاه با پخش صدا و تصویر اعلام توقف می‌کند و در ورودی را می‌بندد.

 دستگاه لمس نه
برای ضدعفونی کردن و تمیز نگه داشتن پاها، دستگاه «لمس نه» اختراع شده است. این دستگاه با اسپری کردن ژل ضد عفونی کننده، پا‌ها و کفش‌ها را از هرگونه ویروس پاک می‌کند. بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، ویروس کرونا قادر به زنده ماندن حتی بر روی زمین نیز هست، بنابراین ضدعفونی کردن کفش‌ها و پا‌ها ضروریست. صدا‌ها هزار سفارش برای خرید این دستگاه 3 هزار یورویی تاکنون دریافت شده است.

 سنسور‌های حرارتی
این سنسور‌های حرارتی توسط شرکت دیگری به نام «دت ۲۰۰۰» ارائه شده که عبارت است از یک دستگاه تبلت که بر روی پایه‌ای نصب شده و در نزدیکی در ورودی قرار می‌گیرد. بر اساس سنسور‌های حرارتی، این دستگاه دمای بدن افراد و نداشتن ماسک را گزارش می‌دهد. قیمت این دستگاه هزار و ۵۰۰ یورو است.

 صفحات جدا کننده میز
شرکت معماری بیانکتی، بسته‌ای طراحی کرده است که براساس آن‌ها می‌توان افراد یک میز را از هم جدا کرد. بر اساس این صفحات، سلامتی افراد بر سر یک میز‌و با سایر افراد میز‌های کناری حفظ می‌شود. همچنین اتاق مخصوصی طراحی شده است که از طریق صفحه نمایشگر و با تشخیص صورت و دمای بدن در آن باز می‌شود.

 منو‌های دیجیتالی
حال چگونه می‌توان غذا را سفارش داد؟ برای حل این مسأله دستگاهی به‌نام «تی سفارش» اختراع شده است که با همکاری شرکت سامسونگ این اجازه را به مشتریان می‌دهد که منو را از طریق تبلت که کاملا قابلیت ضدعفونی شدن را دارد، مشاهده کنند. این منو‌های دیجیتالی به زبان‌های مختلف قابل به‌روزرسانی هستند و قابلیت سفارش به صورت مستقل توسط مشتری را دارند. در نتیجه ارتباط با فروشنده و کارکنان رستوران تقریبا به حداقل امکان می‌رسد، زیرا سفارش مستقیم به صورت دیجیتالی به آشپزخانه ارسال و پیش خدمت، سفارش را بر سر میز می‌آورد. این منوی دیجیتال برای ۶ میز حدود هزار و ۵۰۰ یورو هزینه خواهد داشت.

 سفارش غذا با تلفن همراه
اپلیکیشن منوی قابل دسترس من، یک گزینه دیگر برای سفارش غذا است. به‌طوری‌که مشتری با استفاده از تلفن همراه هوشمند خود و با این اپلیکیشن، کد بارگیری میز را انتخاب می‌کند و بر این اساس می‌تواند منو رستوران را مشاهده کند. مشتری با استفاده از تلفن همراه شخصی خود این توانایی را دارد که مواد استفاده شده در هر غذا، میزان کالری، مواد آلرژی‌زا و انواع و اقسام نوشیدنی‌ها را مشاهده کند. این اپلیکیشن قابل به‌روزرسانی توسط صاحب رستوران و به ۶۰ زبان بین‌المللی است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com